Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvougólový Krčík skolil Ústí v nastavení, Třinec v závěru otočil záchranářský duel

Po úterním vítězství Třince nad Chrudimí 2:1 měla druhá nejvyšší soutěž na programu další dohrávku, tentokrát 16. kola. Dvanáctá Jihlava v ní porazila desáté Ústí nad Labem 2:1 brankami Dávida Krčíka, přičemž druhou z nich vstřelil v 95. minutě.

Utkání Jihlava - Vyškov
zdroj: facebook.com/FC Vysočina

Slovenský obránce, který přišel v zimní přestávce z Liptovského Mikuláše, otevřel skóre ve 27. minutě po rohovém kopu a konečný výsledek stanovil hlavičkou po přímém kopu exslávistického záložníka Tijaniho Belaida. Hostům k bodovému zisku nestačila oku lahodící trefa střídajícího Adama Čičovského z 88. minuty.

Jihlava si proto připsala první triumf v jarní části soutěže, má na kontě 23 bodů a ještě jeden zápas k dobru. Severočeši naopak v tomto kalendářním roce v soutěži poprvé prohráli a za Vysočinou zaostávají o bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Ústí nad Labem

Ještě deset minut před koncem prohrávali, ale po závěrečném hvizdu mohli slavit. Fotbalisté Třince v dohrávce 17. kola porazili v záchranářském souboji Chrudim 2:1 a poskočili na nesestupové čtrnácté místo právě před východočeského soupeře, který na ně ztrácí tři body.

Zápas, který se v původním termínu nehrál kvůli nezpůsobilému hřišti, gólově otevřel v 17. minutě hostující Záviška proměněnou penaltou. Naopak domácí Javůrek v úvodu druhého poločasu pokutový kop zahodil.

Chrudimi však zkomplikoval situaci Vrána, který byl v 68. minutě vyloučen po druhé žluté kartě, a Třinec v přesilovce trestal. Nejprve vyrovnal Petráň z další penalty a v páté minutě nastavení rozhodl střídající Dedič.

Odložená utkání FNL:

16. kolo: Jihlava - Ústí nad Labem 2:1 (1:0)
Branky: 27. a 90.+3 Krčík - 88. Čičovský. Rozhodčí: Cieslar - Lakomý, Líkař. ŽK: Zoubele - Miskovič, Hudec, Kabancov, Čítek, D. Jarolím (trenér). Diváci: 316.

17. kolo: Třinec - Chrudim 2:1 (0:1)
Branky:
80. Petráň z pen., 90.+5 Dedič - 17. Záviška z pen. Rozhodčí: Krejsa - Novák, Žurovec. ŽK: Habusta, Juřena, Omasta, Kania, Zbončák (trenér) - Vrána, Kronďák (trenér). ČK: 68. Vrána. Diváci: 420.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články