Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Budějovice vítězí dál a vedou o 9 bodů. Jihlavu spasil dvougólový Klobása, Brno padlo

Pomalu a jistě směřují k postupu mezi elitu. Fotbalisté Českých Budějovic svoji formu potvrdili také ve 24. kole druhé ligy. Ve Znojmě triumfovali 5:2 a po jedenáctém vítězství za sebou mají na prvním místě tabulky náskok devíti bodů před druhou Jihlavou. Vysočina doma otočila utkání s Třincem a zvítězila 2:1 díky dvěma trefám Stanislava Klobásy.

Radost fotbalistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Třinec začal na hřišti favorizované Jihlavy lépe a v sedmé minutě ho poslal do vedení Dedič, kterého se domácí marně snažili vystavit do ofsajdu. V 21. minutě se ale probil před branku Klobása a srovnal. Jihlava měla jednoznačnou převahu a podruhé ji zužitkovala v 63. minutě, kdy se po přízemní střele k tyči opět prosadil Klobása.

Vysočina vyhrála potřetí z posledních čtyř kol a spravila si chuť po minulé remíze 1:1 ve Vlašimi. Třinec naopak podruhé z posledních tří utkání prohrál a na jedenáctém místě tabulky má pětibodový náskok na pásmo sestupu.

Dvěma góly se na výhře Jihočechů podílel Brandner, po jednom zásahu přidali Martan, Kladrubský a Ledecký, který je s 16 brankami nejlepším střelcem dosavadního průběhu soutěže. Zatímco Budějovice si upevnily první místo, Znojmo na dvanácté příčce dělí jen tři body od pásma sestupu.

Vyhrál také Hradec Králové, který si doma poradil 3:1 s Chrudimí. Votrokům patří třetí příčka, která stejně jako druhé místo zajišťuje účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Jen o bod za Hradcem je čtvrtý Varnsdorf po výhře 2:0 nad pátým Brnem.

Chrudim je v tabulce na čtrnáctém místě jen o bod nad předposledním Táborskem. Jihočeši zvládli důležitý duel s posledním Žižkovem, který porazili 2:1 a odskočili mu na rozdíl šesti bodů.

Na sedmé příčce se drží Pardubice, které porazily Prostějov 2:1. Východočeši se první branky dočkali v 52. minutě, kdy se z pokutového kopu prosadil záložník Fousek. V 61. minutě hosté zásluhou útočníka Píchala srovnali, ale domácí přišli o dvě minuty později díky Fouskovi s bleskovou odpovědí. Pardubice doma nenašly přemožitele ani ve dvanáctém utkání sezony.

Sokolov zdolal Vlašim 2:0 a dostal se před svého soupeře na devátou příčku. Severočeši rozhodli o triumfu v prvním poločase. V rozmezí 17. až 23. minuty skórovali Ševčík a Glaser. Vlašim nevyhrála v osmém utkání po sobě, v předcházejících čtyřech však pokaždé získala bod.

24. kolo druhé ligy:

Jihlava - Třinec 2:1 (1:1)

Branky: 21. a 63. Klobása - 7. Dedič. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dresler. ŽK: Janoščín, Dedič, Kušnír, Samiec (všichni Třinec). Diváci: 1191.

Znojmo - České Budějovice 2:5 (0:1)

Branky: 85. Teplý, 88. Maksič - 82. a 89. Brandner, 14. Martan, 66. Kladrubský, 77. Ledecký. Rozhodčí: Matějček - Vlasjuk, Dohnálek. ŽK: Maksič, Helísek - Havel. Diváci: 620.

Hradec Králové - Chrudim 3:1 (2:0)

Branky: 28. Kopečný, 44. Šípek, 90.+2 Zorvan - 49. Sulík. Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Batík. ŽK: Zorvan, Martinec - Sixta, Ujec, Krčál, Vencl. Diváci: 925.

Varnsdorf - Brno 2:0 (1:0)

Branky: 9. Ondráček, 90.+1 Kocourek. Rozhodčí: Klupák - Blažej, Kříž. ŽK: Schön - Vraštil. Diváci: 886.

Pardubice - Prostějov 2:1 (0:0)

Branky: 52. z pen. a 63. Fousek - 61. Píchal. Rozhodčí: Petřík - Hock, Leška. ŽK: Černý - Schuster. Diváci: 496.

Sokolov - Vlašim 2:0 (2:0)

Branky: 17. Ševčík, 23. Glaser. Rozhodčí: Lerch - Koval, Melichar. ŽK: Vávra - Dao, Piško, Badocha. Diváci: 570.

Táborsko - Viktoria Žižkov 2:1 (1:0)

Branky: 43. a 86. obě z pen. Musiol - 73. Mashike Sukisa. Rozhodčí: Nenadál - Hrabovská, Kožár. ŽK: Šandera, Gebert, Šiman - Frizoni, Muleme, Burda. Diváci: 987.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články