Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Budějovice padly a Jihlava zůstává v čele. Brno opět pouze remizovalo

Škatule, škatule v druhé lize na čele hýbejte se. A tak se stalo. Druhá nejvyšší soutěž má po 10. kole nového lídra. Vedoucí Hradec Králové nečekaně prohrál na hřišti nováčka soutěže Chrudimi 0:1, když gól inkasovali při vlastní přesilovce, a na nejvyšší příčce tabulky ho přeskočila Jihlava po obratu 2:1 v Třinci. Vysočinu ještě mohly sesadit České Budějovice, jež ovšem padly doma se Znojmem 1:2. Brno doma pouze remizovalo s Varnsdorfem 0:0.

David Štěpánek z Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Jihlava v druhé lize podruhé za sebou zvítězila, byť v Třinci musela dotahovat. Domácí Bedecs v desáté minutě nedal penaltu a do vedení šli Slezané až z dalšího pokutového kopu v nastavení první půle, který proměnil zkušený Kušnír.

V 53. minutě však po rohovém kopu srovnal Klíma a v polovině druhé půle dokonal obrat ruský záložník Ljovin. Třinec po předchozích dvou výhrách tentokrát nebodoval a v neúplné tabulce je předposlední.

Chrudim v týdnu překvapivě vyřadila v domácím poháru prvoligovou Mladou Boleslav a dnes si vyšlápla na dalšího favorita.

Je nám líto, video expirovalo.
Chrudim ve východočeském derby udolala Hradec Králové 1:0

Souboj dvou východočeských celků před více než dvěma tisíci diváky rozhodl v 80. minutě střelou zpoza vápna k tyči střídající Froněk, který byl v té době na trávníku necelých pět minut.

Domácí přitom hráli od 56. minuty v deseti bez vyloučeného Kesnera. Červenou kartu dostal v nastavení i hostující Kropáček. Hradec Králové nebodoval poprvé po třech výhrách. Chrudim v druhé lize zabrala po předchozích dvou porážkách a poskočila na jedenáctou pozici.

České Budějovice přišly o šanci na vedení v tabulce po domácí prohře 1:2 se Znojmem. Na Mudrovu dorážku ještě odpověděl Ledecký, ale ve 37. minutě se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Havelka a Jihočeši dohrávali v deseti. Sice měli šance, ale nevyužili je. Naopak devět minut před koncem rozhodli hosté, když po Cihlářově úniku zamířil do odkryté branky Štrombach.

V dlouhém oslabení hrálo i Brno poté, co v duelu s Varnsdorfem přišlo v závěru poločasu o Krejčího. Nakonec ale uhájilo bezbrankovou remízu a potřetí z posledních čtyř zápasů získalo bod.

Žižkov po pěti ztrátách v řadě zabral a doma vyhrál 2:1 nad Táborskem. Gólem tři minuty před koncem o tom rozhodl Imad Rondič. Táborsko je s šesti body poslední a na výhru čeká sedm zápasů.

Žižkov šel doma brzy do vedení po Batiojově střele z dálky. Po půlhodině hry ale vznikl ve vápně Viktorie závar a sudí Příhoda odpískal pokutový kop pro Táborsko. Ten proměnil Musiol.

Domácí pak měli několik šancí, ale brankář Toma byl pozorný. Až v závěru dostal ve vápně hodně prostoru Rondič a po centru z levé strany poslal míč do branky. Táborsko ještě mohlo rychle odpovědět, ale Navrátilův gól neplatil kvůli ofsajdu.

Vlašim doma jasně přehrála Sokolov 3:0. O dvě branky se postaral host ze Sparty Dao, který nejprve otevřel skóre dorážkou vlastní střely do tyče a v závěru proměnil i penaltu. Dokonce sahal po hattricku, ale jeho střelu do prázdné branky po kličce gólmanovi odvrátil jeden z obránců.

10. kolo druhé fotbalové ligy:

Třinec - Jihlava 1:2 (1:0)

Branky: 45.+2 Kušnír z pen. - 53. Klíma, 69. Ljovin. Rozhodčí: Cieslar - Lakomý, Vodrážka. ŽK: Kušnír, Vaněk, Weber - Štěpánek, Klíma, Machuča. Diváci: 521.

Chrudim - Hradec Králové 1:0 (0:0)

Branka: 80. Froněk. Rozhodčí: Rejžek - Černý, Kožár. ŽK: Vodrážka, Drahoš, Kesner (všichni Chrudim). ČK: 56. Kesner - 90.+1 Kropáček. Diváci: 2350.

Prostějov - Pardubice 2:2 (0:2)

Branky: 55. Kroupa, 84. vlastní Klíma - 10. Fousek, 26. Čelůstka. Rozhodčí: Adámková - Šimáček, Pfeifer. ŽK: Polák - Jeřábek, Čelůstka. Diváci: 688.

Viktoria Žižkov - Táborsko 2:1 (1:1)

Branky: 9. Batioja, 87. Rondič - 32. Musiol z pen. Rozhodčí: Příhoda - Dobrovolný, Poživil. ŽK: Vilotič, Podrazký, Urbanec, Rondič, Sintean - Kučera, Březina, Frýdek, Nerad. Diváci: 834.

České Budějovice - Znojmo 1:2 (1:1)

Branky: 30. Ledecký - 12. Mudra, 81. Štrombach. Rozhodčí: Pechanec - Melichar, Vaňkát. ŽK: Havelka, Ledecký, Grajciar - Avdič, Dramé, Mudra. ČK: 37. Havelka. Diváci: 1347.

Brno - Varnsdorf 0:0

Rozhodčí: Klíma - Fišer, Petřík. ŽK: Krejčí, Kříž - Heppner. ČK: 43. Krejčí. Diváci: 1795.

Vlašim - Sokolov 3:0 (2:0)

Branky: 36. a 90. z pen. Dao, 45. Mareček. Rozhodčí: Dubravský - Vlasjuk, Vít. ŽK: Ivanko-Macej - O. Ševčík. Diváci: 495.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články