Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubice i Hradec drží postupovou naději, Opava zachraňovala bod proti Dynamu

Vedoucí tandem druhé nejvyšší soutěže ve 26. kole zaváhal. Suverénní Opava pouze remizovala 1:1 s Českými Budějovicemi, Příbram prohrála na půdě posledního Ústí nad Labem. Východočeské duo Hradec Králové - Pardubice naopak zvítězilo a snížilo manko. Třetí "Votroci" otočili utkání v Sokolově a ztrácejí dva body na Příbram, která má ovšem dohrávku ve Varnsdorfu k dobru. Pardubice udolaly nejtěsnějším rozdílem Třinec.

Zklamaní fotbalisté Příbrami
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Pardubice na jaře dvakrát neuspěly s týmy ze špičky tabulky, nicméně tentokrát ztrátu nepřipustily. První dvě šance ještě nevyužily, ale v 72. minutě se Mužík otočil na hranici pokutového území okolo obránce a střelou z otočky zařídil jediný gól zápasu.

Východočechy to na chvíli dostalo na třetí příčku před regionálního rivala, jenže Hradec si ji vzal bleskově zpět. V Sokolově přitom prohrával po hlavičce Mejdra. Krátce po změně stran ovšem srovnal Vlkanova dorážkou Pázlerovy střely. Hosty poté podržel brankář Ottmar a klíčový okamžik pak přišel v nastavení. Ševčík musel zastavit unikajícího soupeře i za cenu červené karty a z přímého kopu stanovil konečný výsledek střídající Schwarz.

Příbram nečekaně selhala v Ústí

Příbram venku ztratila body potřetí za sebou. V úvodu ji podržel brankář Boháč. Jenže před poločasem právě Boháč zaspal při přímém kopu domácích, nestihl včas zareagovat na teč ve zdi a Kingueho nepříliš prudká střela skončila v brance.

Už předtím ale měla Příbram šance, které nevyužila. Ve druhé půli bojovali Příbramští nejen s vlastní nepřesností, ale i se silným protivětrem. Domácí naopak pozorně bránili a nedovolili soupeři vyrovnat.

"Tohle utkání nevyhrálo Ústí, ale prohrála si ho Příbram. Měli jsme v prvním poločase využit své šance. Místo toho jsme dostali gól z náhodného trestňáku. A pak jsme nebyli schopni proměnit převahu v branku. Prohráli jsme si to sami," řekl trenér Příbrami Josef Csaplár. "Komplikujeme si to sami neproměňováním, Příbramští prohráli s poslední příležitostí a ten nahoře nás za to trestá," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ústí přehrálo Příbram a přiblížilo se záchraně

České Budějovice poslal v Opavě do vedení ve 20. minutě Havel, ale za domácí v 77. minutě vyrovnal Puškáč. Opava tak zachránila alespoň bod a prodloužila sérii neporazitelnosti na dvanáct zápasů.

Vítkovice zůstávají předposlední po domácí bezbrankové remíze s Olympií Praha. Na čtrnáctý Frýdek-Místek nicméně ztrácejí stále jen bod a v příštím kole se s ním utkají v přímém souboji na jeho stadionu.

V duelu týmů ze středu tabulky remizovalo Znojmo s Žižkovem 2:2 a udrželo před svým soupeřem osmou příčku. Dvěma góly se o to zasloužil Javůrek. Nejprve z úhlu trefil odkrytou branku a otevřel skóre, ale Žižkov trefami Batioji s Kuchtou získal vedení na svou stranu. V 69. minutě pak zamířil přesně podruhé, tentokrát z přímého kopu, a zařídil dělbu bodů.

26. kolo druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 43. Kingue. Rozhodčí: Orel - Vitner, Vlček. ŽK: Martykán, Kingue, Šnirc - Průcha, Slepička, Matoušek. Diváci: 973. 

Táborsko - Vlašim 1:0 (0:0)
Branka: 78. Musiol z pen. Rozhodčí: Ginzel - Pospíšil, Novák. ŽK: Kopřiva - Mareček, Hadaščok. Diváci: 876.

Frýdek-Místek - Varnsdorf 1:1 (1:0)
Branky: 34. Tandir - 74. Klobása. Rozhodčí: Berka - Antoníček, Černý. ŽK: Gáč, Tandir, Chvěja, Literák - Zieris, Zbrožek, Barac, Rudnytskyy. Diváci: 555.

Opava - České Budějovice 1:1 (0:1)
Branky: 77. Puškáč - 20. Havel. Rozhodčí: Marek - Vodrážka, Lakomý. ŽK: Sukisa, Staněk (oba Č. Budějovice). Diváci: 5613.

Pardubice - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 72. Mužík. Rozhodčí: Mikyska - Caletka, Vlasjuk. ŽK: Černý, Petráň, Prosek - Samiec, Janoščin, Ilko. Diváci: 531.

Sokolov - Hradec Králové 1:2 (1:0)
Branky: 36. Mejdr - 49. Vlkanova, 90.+2 Schwarz. Rozhodčí: Karel Hrubeš - Miroslav Fišer, Jiří Pečenka. ŽK: Hlavatý, Machek, Ševčík - Plašil, Urma. ČK: 90.+1 Ševčík (Sokolov). Diváci: 675.

Vítkovice - Olympia Praha 0:0
Rozhodčí: Pechanec - Ratajová, Vít. ŽK: Žondra, Okleštěk, Ožvolda - Žežulka, Liener. Diváci: 595.

Znojmo - Viktoria Žižkov 2:2 (1:1)
Branky: 24. a 69. Javůrek - 29. Batioja, 56. Kuchta. Rozhodčí: Severýn - Dohnálek, Pfeifer. ŽK: Avdič, Šamánek - Podrazký, Pavlata. Diváci: 342.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články