Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Opava šplhá tabulkou. Rezerva Sparty udolala Líšeň, Brno si poradilo s Chrudimí

Po reprezentační pauze je profesionální fotbal v Česku zpět. Velmi dobrou formu si ve druhé lize drží Opava, která v 15. kole loupila v Ústí nad Labem výsledkem 2:0. Dařilo se i Třinci, který si zastřílel ve Vyškově 4:1. Příbram při premiéře Tomáše Zápotočného na lavičce remizovala s Jihlavou 1:1. Sparťanské "béčko" přetlačilo Líšeň 2:1, přestože hosté v závěru zápasu sahali po vyrovnání. Brno naopak zvítězilo nad Chrudimí 3:2 a navýšilo náskok v čele tabulky.

Zbrojovka si v prvním poločase vypracovala dvougólové vedení zásluhou Štěrby a Endla. Po změně stran snížil Surmaj. V 72. minutě uviděl druhou žlutou kartu domácí obránce Endl a hosté vzápětí díky Tkadlecovi srovnali. Jenže o deset minut později také autor vyrovnávací trefy po druhé žluté dohrál a Brno ve čtvrté minutě nastavení rozhodlo, když se trefil Kohoutek.

Hráči Sparty B se po výhře dotáhli na Líšeň a vystřídali ji na druhém místě. Sparťanskou rezervu poslal do vedení ve třetí minutě útočník Drchal. Po hodině hry navázal na jeho trefu stoper Vitík. O pět minut později snížil Málek, první prohru po devíti kolech však brněnský celek přes zajímavé příležitosti už neodvrátil.

Varnsdorf po obratu ve druhé půli zdolal Prostějov 3:1 a vyhrál po čtyřech kolech. Hosté hráli od třetí minuty bez vyloučeného Urbance, přesto jim Bartolomeu v 19. minutě zařídil vedení. V rozmezí 63. až 65. minuty otočili stav Velich a Djordjič. Poté dostal druhou žlutou i záložník Prostějova Zapletal a Kouřil v závěru z pokutového kopu pojistil vítězství domácích.

Jiný pražský celek Žižkov remizoval doma s Táborskem bez branek, nevyhrál už 11 kol po sobě a zůstal v tabulce předposlední. Viktoria pod trenérem Pulpitem nezvítězila ani ve třetím druholigovém duelu, a navíc ani v jednom z nich neskórovala. Táborsko uhrálo třetí remízu po sobě.

Exligová Opava nastřílela v posledních třech zápasech druhé nejvyšší soutěže deset branek a sama inkasovala jen jedinkrát. Od vedoucího Brna ji dělí třináct bodů. Opavu ale čeká ve středu dohrávka odloženého střetnutí 13. kola ve Varnsdorfu.

V Ústí nad Labem se jako první prosadil polský ofenzivní záložník Pikul, který se po Helebrandově autovém vhazování a prodloužení Kramáře nejlépe zorientoval v pokutovém území a překonal brankáře Plachého. Při druhém gólu potrestal Holík obrovskou chybu Miskoviče v rozehrávce. Slezané mohli svůj náskok několikrát zvýraznit, ale Kramář orazítkoval v 72. minutě břevno a střídající Putyera přestřelil v závěru prázdnou branku.

Příbramský Antwi v 11. minutě otevřel skóre, ale domácí udrželi vedení jenom čtvrt hodiny, než vyrovnal Vlček. Středočeši nevyhráli počtvrté za sebou a jsou na 13. místě. Jihlavě po třetí remíze z posledních čtyř kol patří devátá příčka.

Vyškov poslal do vedení už ve druhé minutě Vintr, ale Juřena bleskově vyrovnal a krátce před pauzou dokonal třinecký obrat Ba. Jeho spoluhráč Omasta přidal v 52. minutě pojistku a těsně před koncem se trefil ještě střídající Javůrek. Třinec venku zvítězil podruhé za sebou a je čtrnáctý. Vyškov doma zaváhal po sérii dvou výher a patří mu 12. pozice.

15. kolo druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Opava 0:2 (0:2) 
Branky: 19. Pikul, 31. Holík. Rozhodčí: Berka - Poživil, Machač. ŽK: Miskovič, Hudec, Ogiomade, Krobot, Mechmade - Hnaníček, Helebrand, Janoščin, West. Diváci: 437.

Vyškov - Třinec 1:4 (1:2) 
Branky: 2. Vintr - 3. Juřena, 44. Ba, 52. Omasta, 86. Javůrek. Rozhodčí: Švagr - Šimáček, Líkař. ŽK: Vintr, Amadou, Srubek - Foltyn. Diváci: 581.

Příbram - Jihlava 1:1 (1:1)
Branky: 11. Antwi - 27. Vlček. Rozhodčí: Ulrich - Pfeifer, Černoevič. ŽK: Vilotič, Čermák, Januška, Tregler - Lacko. Diváci: 672.

Viktoria Žižkov - Táborsko 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Novák, Vyhnanovský. ŽK: Sakala - Boula. Diváci: 521.

Sparta Praha B - Líšeň 2:1 (1:0)
Branky: 3. Drchal, 60. Vitík - 65. Málek. Rozhodčí: Proske - Lakomý, Pochylý. ŽK: Šilhart, Jonáš, Vitík - Ulbrich. Diváci: 382.

Vlašim - Dukla Praha 2:0 (1:0)
Branky: 37. Alijagič, 77. Blecha z pen. Rozhodčí: Adámková - Kotalík, Volf. ŽK: Zinhasovič, Breda - Barac, Piroch, Kulhánek. Diváci: 510.

Varnsdorf - Prostějov 3:1 (0:1)
Branky: 63. Velich, 65. Djordjič, 87. Kouřil z pen. - 19. Bartolomeu. Rozhodčí: Starý - Melichar, Pečenka. ŽK: Zbrožek - Schaffartzik, Zapletal. ČK: 3. Urbanec, 69. Zapletal (oba Prostějov). Diváci: 281.

Brno - Chrudim 3:2 (2:0)
Branky: 6. Štěrba, 45.+6 Endl, 90.+4 Kohoutek - 60. Surmaj, 74. Tkadlec. Rozhodčí: Batík - Dobrovolný, Povýšil. ŽK: Štěrba, Endl, Řezníček, Moravec - Drahoš, Tkadlec, Surmaj. ČK: 72. Endl - 82. Tkadlec. Diváci: 2188.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články