Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc dál válí, Varnsdorf prohrál počtvrté v řadě

Znojmo - Fotbalisté Sigmy Olomouc v 11. kole FNL vyhráli 2:1 v Sokolově a po osmé výhře za sebou drží první místo v druholigové tabulce. Druhá Ostrava nadále ztrácí dva body, poté co doma gólem z penalty udolala Žižkov 1:0. Na třetí místo poskočila Opava po výhře 5:0 nad Táborskem. Dostala se před České Budějovice, které podlehly 1:2 ve Vlašimi. Varnsdorf chtěl ve středeční předehrávce po sérii tří proher získat konečně nějaké body, na půdě Znojma se mu to však nepodařilo po těsné porážce 1:2.

Jaroslav Belaň
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Olomouc se ujala vedení v 35. minutě, kdy se po rohu prosadil hlavou útočník Chorý. Jenže už za dvě minuty domácí rychle rozehráli standardní situaci a propadlý míč usměrnil do branky Vondráček.

Rozhodující okamžik přišel v nastavení první půle. Hosté kopali přímý kop, zeď neprostřelili, ale k odraženému míči se dostal Houska a zamířil přesně k tyči. Po změně stran už Sigma těsnou výhru uhájila.

Sokolov - Sigma Olomouc 1:2 (1:2)

Branky: 37. Vondráček - 35. Chorý, 45.+2 Houska. Rozhodčí: Franěk - Kotalík, O. Černý. ŽK: Kodr - Plšek, Škerle, Petr. Diváci: 1050.

Sokolov: Belaň - Strada, Vondráček, Čihák, Medvěděv (75. Kodr) - Mejdr, Vrtělka, Sadílek (62. Průcha) - Glaser - Provod, Jakub Dvořák II. (87. Kosak). Trenér: Dreiseitl.

Olomouc: M. Buchta - Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek - Zahradníček (90. Hála), Houska, Petr (69. Habusta), Plšek, Falta - Chorý. Trenér: Jílek.

V Ostravě se rozhodlo už po čtyřech minutách. Hosté zahráli v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil Hlinka. Baník měl poté několik šancí soupeře dorazit, ale chyběla mu produktivita. Buď domácí nevyzráli na brankáře Soukupa, nebo ve stoprocentní šanci přestřelili jako De Azevedo. V nastavení pak Urgela trefil břevno. Žižkov však střelecké nemohoucnosti Ostravy nevyužil a odvezl si těsnou prohru.

Ostrava - Žižkov 1:0 (1:0)

Branka: 5. Hlinka z pen. Rozhodčí: Rejžek - Vlasjuk, Šimáček. ŽK: Nerad - Klán. Diváci: 4378.

Ostrava: Vašek - Sus, Zápotočný, Mešaninov, Hučko - Hlinka - Mondek, De Azevedo (70. Nerad), Mičola, Stáňa (64. Helešic) - Urgela. Trenér: Petržela.

Žižkov: Soukup - P. Hašek, Egert, Pimpara, Josl - Engelmann (77. Volek), Krystan (68. Eliáš), Pavlata, Urbanec - Dočekal, V. Klán (60. Sixta). Trenér: Oulehla.

To Opava doma rozstřílela Táborsko 5:0 a dala vzpomenout na rok 2012, kdy na hřišti Jihočechů zvítězila 6:1. Od té doby utrpělo Táborsko podobný debakl jen před dvěma lety s Českými Budějovicemi. Po dvou gólech vstřelili Jurečka a Kuzmanovič.

Poslední Prostějov slavil první výhru v sezoně, když doma přehrál 3:0 Pardubice. Ty naopak prodloužily čekání na vítězství na devět zápasů. Ve 23. minutě poslal Prostějov do vedení Machynek a ještě do poločasu zvýšil Skwarczek. Na obou akcích se podílel Pančochář. Po změně stran skóre uzavřel střídající Machálek.

Potřetí za sebou bodoval Frýdek-Místek, který doma rozstřílel Třinec 4:1. Dvěma brankami se o to zasloužil Vyskočil. Hvězdou utkání ale byl Šumský, který jeden gól dal a na další dva nahrál z přímých kopů.

České Budějovice potvrdily, že se jim na hřištích soupeřů nedaří, a ve Vlašimi si připsaly třetí venkovní prohru za sebou. Dvěma góly se o to postaral Vyhnal, hosté už jen snížili díky Táborskému.

Výsledky Fotbalové národní ligy - 11. kolo:

Sokolov - Olomouc 1:2 (1:2), Frýdek-Místek - Třinec 4:1 (3:0), Prostějov - Pardubice 3:0 (2:0), Vlašim - České Budějovice 2:1 (1:0), Ostrava - Žižkov 1:0 (1:0), Opava - Táborsko 5:0 (2:0).

Varnsdorf prohrál počtvrté v řadě

Znojmo se v duelu s Varnsdorfem ujalo vedení v 17. minutě, kdy z voleje vypálil kapitán Cihlář a Klíma ještě tečoval míč mimo dosah hostujícího gólmana. Varnsdorf poté přidal a po několika šancích ve 30. minutě srovnal. Dlouhý aut zpracoval spoluhráč pro Jakubova, nejlepší střelec soutěže z voleje napálil míč do branky a vstřelil tak sedmý gól v sezoně.

V další šanci ale hosté trefili jen břevno a Znojmo po změně stran rozhodlo zápas ve svůj prospěch. Šumbera s Klímou zakombinovali v pokutovém území a uvolnili Motala, který přízemní střelou zařídil domácímu týmu vítězství.

"Varnsdorf je silný soupeř, protože dobře kombinuje, což potvrdil i nyní, především v prvním poločase. Bylo to hodně bojovné utkání," zhodnotil autor vítězné branky, který si uvědomuje důležitost zisku tří bodů. "Měli jsme sérii tří výher, pak jsme za sebou třikrát naplno nebodovali, takže jsme už vítězství potřebovali, zvlášť když hrajeme příští týden v Olomouci," dodal Motal.

Je nám líto, video expirovalo.
Richter: Soupeř mě ve skluzu vzal s sebou, měla to být penalta

Vše mohlo být jinak, kdyby v 61. minutě odpískal rozhodčí penaltu ve prospěch Varnsdorfu. "Dostal jsem balon do lajny, zasekl jsem si ho do protipohybu a soupeř mě ve skluzu vzal s sebou. Myslím, že se měla pískat penalta," cítil křivdu Richter.

"Začátek soutěže jsme měli dobrý, ale teď máme jeden bod za pět zápasů. Body jsme zbytečně poztráceli doma s Třincem či v Sokolově a bude se nám to teď těžko dohánět," dodal Richter.

Znojmo - Varnsdorf 2:1 (1:1)

Branky: 17. Klíma, 64. Motal - 30. Jakubov. Rozhodčí: Marek - Pochylý, Vodrážka. ŽK: Klíma, Bartolomeu - Richter, Jakubov, Dordič, Zieris, Fotr. Diváci: 513.

Sestavy:
Znojmo:
Halouska - Svozil, Odehnal, Cihlář, Helísek - Motal, Javůrek (58. Bartolomeu), Njire, Urbančok (86. Čereda) - Rybička (58. Šumbera), Klíma. Trenér: Kučera.
Varnsdorf: Kolář - Beránek, Zieris, Neuberg, Zbrožek (63. Novotný), Knejzlík (85. Beneš) - Dordič (80. Fotr), Daníček, Richter, Rudnytskyy - Jakubov. Trenér: Veselý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články