Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souboj o první místo vyhrál po prestřelce Baník, dařilo se i Olomouci

Ostrava – Lídrem druhé fotbalové ligy zůstávají hráči Baníku. Ostravané v přímém souboji o čelo na domácím hřišti porazili před uzavřenými tribunami České Budějovice 3:2 a prodloužili sérii neporazitelnosti na devět utkání. Na druhou Olomouc, která 2:0 porazila Žižkov, mají svěřenci trenéra Vlastimila Petržely náskok tří bodů. Hanáci mají ale zápas k dobru.

Radost fotbalistů Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Na vedoucí gól Urgely se Jihočechům povedlo ještě odpovědět a před pauzou vyrovnal Benát parádní ránou z rohu šestnáctky. Po 364 minutách ukončil neprůstřelnost brankáře Vaška. "Jestli to takhle chtěl udělat, tak velká paráda a klobouk dolů. Já stál, jak jsem měl stát. Byl jsem připravený, ale dal to parádně. Chytrost hráče, krásný gól," ocenil Petr Vašek.

Po změně stran nejprve ostravský Mondek úspěšně dorazil a vzápětí další hezkou branku přidal Sus. České Budějovice už stačily jen v závěru snížit díky Táborskému.

Frýdek-Místek doma rozstřílel Vítkovice 5:2. Dvakrát se trefil Stratil, který v 51. minutě zvýšil už na 3:0. Další tři branky padly až v úplném závěru, kdy Vítkovice otevřely obranu a snažily se o zoufalý tlak. Frýdek-Místek ukončil sérii pěti zápasů bez vítězství. Naopak Vítkovice prohrály popáté za sebou.

Hned tři penalty viděli diváci v Opavě, kde domácí porazili poslední Prostějov 3:1. Jen úvodní gól dal Grussmann ze hry. Pak už se skóre měnilo jen po verdiktech sudího. Nejprve odpískal penaltu pro Prostějov a Kroupa srovnal. V 73. minutě na druhé straně po faulu brankáře Smola vstřelil vítěznou branku. A v nastavení přišla ještě penaltová pojistka Zapalače.

Výhru slavila i Vlašim, která doma udolala Pardubice 1:0. O jediný gól se v 54. minutě postaral Nečas.

Sigma začala zápas proti Viktorii Žižkov velkým tlakem, který dokázal ve 32. minutě využít Chorý, jenž přesnou ranou zakončil Faltovu akci. Domácí měli i po většinu druhé půle převahu, ale pojistku přidal až ve třetí minutě nastavení Sladký po sólu téměř přes celé hřiště a střele do prázdné branky.

Ústí nad Labem na svém hřišti remizovalo 0:0 s Táborskem, které zůstává bez venkovního vítězství. Domácí měli hlavně v prvním poločase převahu. Nejblíže brance byl Moulis, jenž už v deváté minutě trefil z přímého kopu břevno a pak minul odkrytou branku.

Varnsdorf v Sokolově dvakrát vedl po gólech Jakubova, který se se šesti trefami dostal do čela tabulky střelců. Nejprve se prosadil v 51. minutě hlavou. V 72. minutě ale srovnal Provod a odstartoval tak přestřelku. Vzápětí Jakubov využil nedůrazu domácích a znovu poslal hosty do vedení.

To však trvalo jen čtyři minuty, než si na centr z přímého kopu naskočil Kodr a opět srovnal. Navíc za další dvě minuty si k přímému kopu stoupnul střídající Přeučil a parádní točenou střelou zaskočil hostujícího gólmana Samoela. Pak už si Sokolov výhru pohlídal.

Fotbalová národní liga - 9. kolo:

Olomouc - Žižkov 2:0 (1:0) Branky: 32. Chorý, 90.+3 Sladký, Ústí nad Labem - Táborsko 0:0Sokolov - Varnsdorf 3:2 (0:0) Branky: 72. Provod, 83. Kodr, 85. Přeučil - 51. a 79. Jakubov, Ostrava - České Budějovice 3:2 (1:1) Branky: 16. Urgela, 56. Mondek, 76. Sus - 40. Benát, 85. Táborský, Frýdek-Místek - Vítkovice 5:2 (2:0) Branky: 37. a 51. Stratil, 22. Literák, 84. Vyskočil, 90.+2 Slaninka - 55. Ondráček, 90.+1 Jurča, Opava - Prostějov 3:1 (1:1) Branky: 14. Grussmann, 74. Smola z pen., 90.+3. Zapalač z pen. - 30. Kroupa z pen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články