Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Líšeň poprvé zaváhala. V čele druhé ligy figurují čtyři desetibodové týmy

Fotbalisté Olomouce B ve druhé lize zvítězili v Prostějově 3:1 a dotáhli se na čelo tabulky. Vedle hanáckého nováčka mají po čtvrtém kole 10 bodů i Vyškov, Karviná, která zdolala Jihlavu 2:1, a Líšeň. Brněnský tým doma remizoval bez branek s Příbramí a poprvé v ročníku zaváhal. Premiérového vítězství v sezoně se dočkala Sparta B, když porazila Vlašim 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Opava – Vyškov

Jedinou branku utkání Opavy s Vyškovem vstřelil v 28. minutě hlavou po rohovém kopu kmenový hráč pražské Slavie František Matys. Opava, které na lavičce chyběl kvůli vyloučení v minulém kole trenér Roman West, si po změně stran vytvořila tlak a několik šancí, třetí porážku v sezoně ale neodvrátila.

Naopak loňský nováček Vyškov pokračuje ve vydařeném vstupu do soutěže. Doma je zatím stoprocentní a po úvodní venkovní remíze se Spartou B poprvé zvítězil i na soupeřově hřišti.

Olomouci v hanáckém derby zařídili v úvodní půlhodině dvoubrankový náskok Hadaš se Šípem. Prostějovští těsně před pauzou snížili díky Koudelkovi, ale hned ve 48. minutě přidal třetí gól hostů Spáčil. Následně byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Omale.

Karvinou poslal do vedení ve 28. minutě kapitán Papadopulos. V 69. minutě odpověděl Araujo-Wilson, poslední slovo však měl v závěru střídající Bartl. Jihlava poprvé v sezoně prohrála a klesla na páté místo.

Slavia B podlehla v Třinci 2:4 a podruhé v sezoně nebodovala. Naopak Slezané zvítězili podruhé za sebou. Třinci se povedl hlavně úvodní poločas, ve kterém se trefil dvakrát Hýbl a jednou Omasta. V 51. minutě zvýšil Holík už na 4:0, slávisté porážku dokázali alespoň zmírnit po gólech střídajícího Kneifela a Nikla.

Sparťanskou rezervu s několika hráči z A-týmu na Žižkově poslal do vedení s Vlašimí v sedmé minutě Novotný. Po hodině hry Minčev přidal druhý gól Pražanů. Vlašimští, kteří v květnové baráži o nejvyšší soutěž nestačili na Teplice, několikrát ztroskotali na gólmanu Hečovi. Sparťanský brankář přišel o neprůstřelnost až v 81. minutě po Suchanově trefě. Těsně před koncem ale přidal letenskou pojistku střídající Holoubek.

Po čtvrtém kole zůstává bez vítězství Táborsko, které v dlouhém oslabení podlehlo Chrudimi 0:1. Domácím zkomplikoval situaci brankář Zadražil vyloučením už ve 12. minutě po faulu na Závišku. Ten v 69. minutě utkání rozhodl.

Zápas pražské Dukly s Varnsdorfem byl odložen kvůli nezpůsobilému hřišti na Julisce po silném dešti.

4. kolo druhé fotbalové ligy:

Opava - Vyškov 0:1 (0:1)
Branka: 28. Matys. Rozhodčí: Všetečka - Horák, Hádek. ŽK: Helebrand, Kopečný - Lahodný, Fofana, Klesa, Kinský. Diváci: 1369.

Třinec - Slavia Praha B 4:2 (3:0)
Branky: 19. a 34. Hýbl, 8. Omasta, 51. Holík - 60. Kneifel, 85. Nikl. Rozhodčí: Rouček - Poživil, Cichra. ŽK: Obadal, Habusta - Kopáček, Bárta, Pudil. Diváci: 562.

Prostějov - Sigma Olomouc B 1:3 (1:2)
Branky: 45.+1 Koudelka - 19. Hadaš, 30. Šíp, 48. Spáčil. Rozhodčí: Zaoral - Líkař, Pochylý. ŽK: Omale, Koudelka - Zlatohlávek, Spáčil. ČK: 54. Omale. Diváci: 728.

Líšeň - Příbram 0:0
Rozhodčí: Volek - Mikeska, Žurovec. ŽK: Čermák, Černín - Fišl, Čejka, Sakala, Dudl, Osmančík. Diváci: 721.

Karviná - Jihlava 2:1 (1:0)
Branky: 28. Papadopulos, 85. Bartl - 69. Araujo-Wilson. Rozhodčí: Vokoun - Váňa, Černoevič. ŽK: Boháč, Ciupa - Křivánek, Piško. Diváci: 810.

Sparta Praha B - Vlašim 3:1 (1:0)
Branky: 7. Novotný, 60. Minčev, 89. Holoubek - 81. Suchan. Rozhodčí: Opočenský - Vlček, Leška. ŽK: Novotný, Jonáš - Folprecht, Suchan, Svoboda. Diváci: 508.

Táborsko - Chrudim 0:1 (0:0)

Branka: 69. Záviška. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Vyhnanovský. ŽK: Kováč (trenér) - Řezníček, Průcha, Kronďák (trenér). ČK: 12. Zadražil (Táborsko). Diváci: 1024.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články