Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Karviná vstup do druhé ligy zvládla, Rada začal misi na Dukle porážkou s Líšní

Po jarním pádu z nejvyšší soutěže zvládli fotbalisté Karviné vstup do druhé ligy na výbornou a v úvodním kole vyhráli vysoko 3:0 ve slezském derby v Třinci. Velezkušeného trenéra Petra Radu naopak čeká po návratu na Julisku těžká práce. Favorizovaná Dukla totiž podlehla Líšni 0:1 a nedařilo se ani Vlašimi, která doma překvapivě selhala s Jihlavou. Opava odjela s prázdnou z Varnsdorfu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dukla - Líšeň

Třiašedesátiletý Rada převzal dejvický celek, za který v minulosti hrál, v červnu. O dva měsíce dříve skončil po čtyřech a půl letech v Jablonci.

Dukla je podle bookmakerů největším aspirantem na postup do nejvyšší soutěže, přestože v minulé sezoně skončila devátá. Start ročníku však nezvládla. Utkání bez větších šancí rozhodl v 90. minutě střídající gabonský záložník Líšně Reteno Elekana.

Další z aspirantů na postup nezaváhal. Karvinou poslal v duelu s Třincem ve 22. minutě do vedení střelou k tyči Mikuš a v poslední dvacetiminutovce se za hostující tým prosadili ještě Zedníček a v nastavení do odkryté branky Bartl.

Vlašim nečekaně narazila, Vyškov v azylu naděloval

Vlašim proti Jihlavě naopak nepotvrdila roli favorita a utrpěla teprve druhou domácí porážku od loňského září. Zápas ve prospěch exligové Vysočiny rozhodl už v prvním poločase dvěma trefami Selnar. Jihlavští venku zvítězili poprvé od začátku dubna.

Vyškov rozhodl už v úvodních 17 minutách, kdy se dvakrát prosadil burundský křídelník Kanakimana. Krátce po změně stran přidal pojistku Fofana. Loňský nováček druhé ligy i v této sezoně bude hrát domácí střetnutí na stadionu v Drnovicích.

Letošní nováček Olomouc B vstoupil do sezony domácím vítězstvím 1:0 nad rezervou Sparty, která odehrála přes hodinu v oslabení. Večerka v pokutovém území fauloval Zifčáka a ve 22. minutě dostal červenou kartu. Následnou Slámovu penaltu sice zneškodnil Tůma, ale domácího brankáře překonal v závěru úvodní půle Slaměna. Po změně stran Sigma přes několik šancí druhý gól nepřidala.

Porážku musela překousnout také rezerva Slavie, konkrétně 1:0 s Prostějovem. Domácí i hosté v prvním poločase v Horních Počernicích dlouho zahazovali šance. Až v nastavení Omale proměnil pokutový kop. Ve druhém dějství Prostějov několikrát podržel ukrajinský gólman Krynskyj, vyrovnání Davida Juráska z poslední minuty pak neplatilo kvůli ofsajdu.

Úspěšně začal nový ročník Varnsdorf, který na svém hřišti zdolal Opavu 3:1. Na rychlý gól domácího Zbrožka sice zareagoval Kramář, ale Rudnytskyy ještě v první půli vrátil Severočechům náskok. Ten pojistil v 88. minutě střídající Tanko.

1. kolo druhé fotbalové ligy:

Dukla Praha - Líšeň 0:1 (0:0)
Branka: 90. Reteno Elekana. Rozhodčí: Hocek - Černoevič, Hádek. ŽK: Kozel, Holiš - Vandas, Jeřábek, Matocha, Čermák. Diváci: 893.

Vyškov - Chrudim 3:0 (2:0)
Branky: 11. a 17. Kanakimana, 56. Fofana. Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Líkař. ŽK: Lahodný (Vyškov). Diváci: 625.

Třinec - Karviná 0:3 (0:1)
Branky: 22. Mikuš, 71. Zedníček, 90.+2 Bartl. Rozhodčí: Batík - Dresler, Mikeska. ŽK: Hýbl, Jursa, Straňák, Kateřinák - Nešický, Krčík, Papadopulos, Rezek, Durosinmi. Diváci: 1162.

Vlašim - Jihlava 0:2 (0:2)
Branky: 19. a 41. Selnar. Rozhodčí: Křepský - Dohnálek, Pospíšil. ŽK: Horský, Solomon (oba Vlašim). Diváci: 490.

Příbram - Táborsko 1:1 (1:1)
Branky: 44. vlastní Bezpalec - 42. Tolno. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Kotalík. ŽK: Čejka, Zeronik - Mezera, Bezpalec. Diváci: 868.

Sigma Olomouc B - Sparta Praha B 1:0 (0:0)
Branka: 45. Slaměna. Rozhodčí: Kvítek - Slavíček, Vyhnanovský. ŽK: Greššák, Matoušek, Sláma - Pudhorocký, Váňa. ČK: 22. Večerka (Sparta B). Diváci: 823.

Slavia Praha B - Prostějov 0:1 (0:1)
Branka:
45.+2 Omale z pen. Rozhodčí: Kotala - Bureš, Žurovec. ŽK: Pudil, D. Jurásek - Bialek, Omale, Píchal, Bolf, Krynskyj. Diváci: 580.

Varnsdorf - Opava 3:1 (2:1)
Branky: 13. Zbrožek, 27. Rudnytskyy, 88. Tanko - 21. Kramář. Rozhodčí: Zaoral - Dohnálek, Pochylý. ŽK: Rudnytskyy, Kubista - Kopečný, Ščudla, Pikul. Diváci: 1130.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články