Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Hradec završil postupovou sezonu remízou, Líšeň zůstala doma bez porážky

Povedenou sezonu, v níž si zajistili postup do nejvyšší soutěže, zakončili fotbalisté Hradce Králové remízou. Východočeši si ve 26. kole druhé ligy podělili body s Vlašimí, na jejímž hřišti hráli 2:2. Nerozhodně skončil také duel druhé Líšně s Třincem. Výsledkem 1:1 Brňané potvrdili skvělou domácí bilanci, když před vlastními fanoušky ani jednou v ročníku neprohráli. O stejnou sérii, ale na hřištích soupeřů, přišel třetí Prostějov, když prohrál v Blansku 1:2.

Erik Prekop
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Čtvrté místo udržel Žižkov díky výhře 2:0 nad Táborskem. O pátém vítězství z posledních šesti zápasů rozhodl dvěma brankami Elvis Mashike Sukisa. S kariérou se loučící Daniel Pudil neproměnil pokutový kop. Pražané odrazili útok Ústí nad Labem, jež sice zvítězilo ve Varnsdorfu 1:0, ale zůstalo o bod páté. Sedmá skončila Jihlava, která porazila Chrudim 3:1 a skončila o bod před pražskou Duklou. Ta pro změnu zvítězila nad posledním Vyšehradem 3:0.

Žižkovští svěřenci trenéra Oulehly nastříleli v posledních třech zápasech 10 branek, ale proti Táborsku se nemohli celou úvodní půli prosadit. Až po přestávce se trefil přesnou hlavičkou Mashike Sukisa. Pražané mohli zvýšit po hodině hry, kdy dostali výhodu pokutového kopu. Loučící se bývalý reprezentant a dvojnásobný český mistr Pudil ale brankáře Slavíka nepřekonal. Vítězství proto musel zpečetit o chvíli později znovu přesně hlavičkující Mashike Sukisa. Žižkov ukončil sedmizápasovou neporazitelnost Táborska.

Ústí nad Labem vyhrálo ve Varnsdorfu díky trefě Proška. Severočeští svěřenci trenéra Davida Jarolíma za celou sezonu vstřelili ve 26 zápasech jen 24 branek. Jejich brankář Marián Tvrdoň ale s 11 vychytanými nulami vévodil statistikám soutěže.

Třetí remízou za sebou se rozloučil se soutěží Hradec Králové. "Votroci", kteří si zajistili už dříve postup do nejvyšší soutěže, sice otočili zásluhou Dvořáka a Prekopa duel na hřišti Vlašimi, sedm minut před koncem ale rozhodl o výsledku 2:2 střídající Ogiomade. Východočeši v soutěži nastřádali 58 bodů a na druhou Líšeň měli v tabulce osmibodový náskok.

Líšeň v závěru soutěže také remizovala, na svém hřišti si rozdělila body s Třincem. Na úvodní trefu domácího Rolinka odpověděl ještě v první půli z penalty Vaněk. Líšeň v této sezoně udržela domácí neporazitelnost a její útočník Jaroslav Málek se stal se 13 brankami nejlepším střelcem soutěže.

Konec druhé ligy naopak nezvládl třetí Prostějov, který ještě tři minuty před koncem zápasu s Blanskem vedl 1:0, ale po vlastním gólu brankáře Bárty a následné trefě Kepla prohrál. Blansko vyhrálo po třech zápasech, přesto skončilo na sestupovém 13. místě.

Výsledky 26. kola druhé fotbalové ligy:

Vlašim - Hradec Králové 2:2 (1:1)

Branky: 23. Červenka, 83. Ogiomade - 38. Dvořák, 77. Prekop. Rozhodčí: Hanousek - Hrabovský, Volf. ŽK: Zinhasovič, Červenka - Leibl, Rada, Soukeník. Diváci: 323 (omezený počet).

Líšeň - Třinec 1:1 (1:1)

Branky: 18. Rolinek - 26. Vaněk z pen. Rozhodčí: Dorušák - Mojžíš, Melichar. ŽK: Ševčík, Otrísal, Vítek - Foltyn. Diváci: 425 (omezený počet).

Blansko - Prostějov 2:1 (0:0)

Branky: 87. vlastní Bárta, 90. Kepl - 80. Koudelka. Rozhodčí: Matějček - Kubr, Váňa. ŽK: Machynek, Matoušek (oba Prostějov). Diváci: 40 (omezený počet).

Jihlava - Chrudim 3:1 (2:1)

Branky: 4. Shudeiwa, 45. Arroyo, 69. Vedral z pen. - 16. Rybička. Rozhodčí: Nedvěd - Vaňkát, Šimáček. ŽK: Lacko - Itopa, Čáp, Drahoš. Diváci: 110 (omezený počet).

Varnsdorf - Ústí nad Labem 0:1 (0:0)

Branka: 65. Prošek. Rozhodčí: Raplík - Kříž, Hurych. ŽK: Šimon, Kouřil - Bílek, Emmer, Čičovský, Cantin. Diváci: 150 (omezený počet).

Dukla Praha - Vyšehrad 3:0 (2:0)

Branky: 15. Šebrle, 37. Fábry, 71. Hadaščok. Rozhodčí: Švagr - Vlček, Slavíček. ŽK: Kubeš, Kříž (oba Vyšehrad). Diváci: 182 (omezený počet).

Viktoria Žižkov - Táborsko 2:0 (0:0)

Branky: 48. a 69. Mashike Sukisa. Rozhodčí: Batík - Paták, Lakomý. ŽK: Diviš, Pudil - Ndiaye. Diváci: 140 (omezený počet).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články