Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hradec Králové na domácím hřišti s Líšní jen remizoval

V dalším utkání druhé nejvyšší soutěže se střetly dva nejlepší týmy tabulky Hradec Králové s brněnskou Líšní. Zápas sice už nic nemohl změnit na tom, kdo postoupí do první ligy, přesto ukázal zajímavé šance na obou stranách. Líšeň od osmé minuty vedla 1:0, ale Hradec vyvíjel na brněnskou branku větší tlak, což se mu v 72. minutě vyplatilo a uhájil alespoň remízu. Po porážce 0:2 v Třinci naopak po 25. kole definitivně sestoupilo Blansko.

Hradec si naposledy zahrál na Malšovickém stadionu, na jehož místě vyroste nová aréna. V příští sezoně první ligy budou hrát "Votroci" domácí zápasy v azylu, pravděpodobně v Mladé Boleslavi.

Východočeši s Líšní už od osmé minuty prohrávali poté, co si za obranu zaběhl Lutonský a ve skluzu skóroval. Vyrovnat se domácím povedlo v 71. minutě, kdy se po rohu hlavou trefil Urma. Hradec od březnové porážky na půdě Líšně bodoval už ve 12 kolech po sobě.

Po závěrečném hvizdu "Votroci" převzali trofej po vítěze soutěže a mohli se z ní radovat i spolu s 650 diváky. Hlediště stadionů mohla být v dnešních zápasech druhé ligy poprvé od zvýšení povolené kapacity zaplněna až z 20 procent.

Na opačném pólu tabulky získalo definitivu sestupu Blansko, které po dvou inkasovaných gólech v první půli prohrálo v Třinci a už jistě skončí předposlední. Moravský celek by však soutěž opustil i v případě udržení, a to z finančních důvodů.

Již delší dobu má jistotu sestupu také poslední Vyšehrad, který v 25. kole překvapivě doma remizoval s Jihlavou 2:2 a připsal si teprve sedmý bod v tomto ročníku. Definitivu udržení získaly Třinec, Varnsdorf a Táborsko. Divoká přestřelka se odehrála v Chrudimi, kde Viktoria Žižkov zvítězila 5:3.

Druhou ligu v této sezoně hraje netradičně jen 14 týmů. Počet účastníků se z obvyklých 16 celků snížil poté, co v minulém ročníku z nejvyšší soutěže nikdo nesestoupil, protože se kvůli pandemii koronaviru nedohrála nadstavbová skupina o záchranu. Poslední kolo druhé ligy je na programu příští neděli.

Výsledky 25. kola druhé fotbalové ligy

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 25. kolo:

Chrudim - Viktoria Žižkov 3:5 (1:4)

Branky: 43. Řezníček, 54. Hašek, 74. Rybička - 25. a 45. Mashike Sukisa, 11. Zoubele, 42. Diviš, 55. Nabijev. Rozhodčí: Vojkovský - Horák, Černoevič. ŽK: Verner, Čáp, Fofana - Diviš, Zoubele. Diváci: 50 (omezený počet).

Hradec Králové - Líšeň 1:1 (0:1)

Branky: 71. Urma - 8. Lutonský. Rozhodčí: Petřík - Hock, Vodrážka. ŽK: Urma, Mejdr, Kodeš - Silný, Matocha, Kučera, Pašek, Krška. Diváci: 650 (omezený počet).

Prostějov - Varnsdorf 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Dresler, Bureš. ŽK: Bialek, Spáčil, Zapletal - Hasil, Kouřil. Diváci: 152 (omezený počet).

Táborsko - Vlašim 1:0 (1:0)

Branka: 19. Holiš. Rozhodčí: Adámková - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Navrátil, Provazník, Holiš - Štochl, Ogiomade. Diváci: 180 (omezený počet).

Třinec - Blansko 2:0 (2:0)

Branky: 21. vlastní Buchta, 35. Stáňa. Rozhodčí: Hocek - Hurych, Mikeska. ŽK: Janoščín, Javůrek - Helebrand, Klusák. Diváci: 50 (omezený počet).

Ústí nad Labem - Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branka: 35. Jiránek. Rozhodčí: Krejsa - Leška, Novák. ŽK: Tvrdoň, Jiránek, Bílek, Koubek, Miskovič - Piroch, Fábry, Barac, Ayong. Diváci: 456 (omezený počet).

Vyšehrad - Jihlava 2:2 (0:1)

Branky: 68. Suchan z pen., 87. Egert - 45. Arroyo, 85. Červ. Rozhodčí: Ulrich - Líkař, Vyhnanovský. ŽK: Drobílek, Alexandr, Schneider, Procházka - Svoboda. Diváci: 50 (omezený počet).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články