Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Frťala "Votroky" v první lize nepovede, z rodinných důvodů v Hradci po sezoně skončí

Přestože trenér Zdenko Frťala dovedl Hradec Králové do první ligy, po vypršení smlouvy na konci této sezony klub opustí. Zbývající tři kola chce dohrát se ctí a úspěšně se s "Votroky" rozloučit po třech sezonách na jejich lavičce. Návrat do nejvyšší soutěže po čtyřech letech se podle něj Východočechům povedl díky tomu, že neuhnuli z nastavené koncepce.

Zdenko Frťala
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Média tento týden přišla s tvrzením, že Frťala kvůli rodinným důvodům odmítl s Hradcem Králové podepsat nový kontrakt. Rodák z Nitry žije v Teplicích, za něž v minulosti hrál a kde by mohl nově působit u mládeže.

"Média toho napíšou hodně, někdy víc, aniž bychom o tom věděli my, kterých se to týká. Nějaká jednání probíhala. Bylo to rozhodnutí mého osobního přesvědčení. Ta tři kola, která nás čekají, chceme dohrát se ctí a úspěšně se v tomhle angažmá rozloučit," řekl Frťala po výhře 2:1 nad pražskou Duklou ve 23. kole druhé ligy.

Hradec Králové si díky ní s předstihem zajistil konečné první místo v tabulce, které jako jediné znamená postup mezi elitu.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Dukla Praha

Frťala se "Votroků" ujal v roce 2018 a v obou minulých sezonách s nimi obsadil čtvrté místo. "Důležité bylo, že jsme si nastavili koncepci, trpělivost a z naší cesty jsme neuhnuli. Některé hráče to i stálo místo v kabině. Rozhodli jsme se pro ty, kteří si to zasloužili, a výsledkem toho je postup, který jsme si vysnili a dneska splnili," uvedl padesátiletý Slovák.

Jako kouč dovedl k postupu do první ligy v roce 2015 i Varnsdorf, který se ale kvůli nevyhovujícímu stadionu vzdal práva na účast v nejvyšší soutěži.

Hradec Králové zvítězil v posledních deseti ligových zápasech za sebou. Frťala vidí největší sílu mužstva v charakteru hráčů.

"Z něho pak vyplývá duch kabiny a vítězství vám jenom dodávají sebevědomí. Smekám přede všemi, ať už to byli náhradníci nebo hráči, kteří se ani nedostali do širšího kádru. Všechno si sedlo," prohlásil někdejší trenér Jablonce.

Výhra nad Duklou se nerodila lehce. "Měli jsme dobrý vstup do utkání, byli jsme aktivní a chytli jsme úvodní tempo zápasu. I když se nám v druhé půli po vyloučení hostujícího hráče příliš herně nedařilo, bylo přesně vidět, že se blížíte k vytouženému cíli. Byli jsme svázaní, ale každopádně si myslím, že i když soutěž není dohraná, postup si všichni zaslouží," konstatoval Frťala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články