Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Etická komise FAČR potrestala Příbram za maření verdiktu rozhodců odečtem 4 bodů

Druholigové Příbrami hrozí, že v probíhající sezoně přijde o čtyři body. Etická komise Fotbalové asociace ČR ji potrestala za maření rozhodnutí Sboru rozhodců ve věci sporu mezi klubem a hráči. Verdikt není pravomocný a klub se může do pěti dnů od jeho doručení odvolat k odvolací komisi FAČR. Tiskový mluvčí Příbrami Zdeněk Brož potvrdil, že Středočeši odvolání chystají.

Tomáš Wágner v utkání s Jihlavou
zdroj: facebook.com/fcvysocina autor: Zuzana Javůrková

Souhrnný trest se skládá ze dvou částí – za každý z obou přečinů etická komise odebrala Příbrami dva body. Rozhodnutí Sborů rozhodců je neveřejné, podle informací ČTK klub od Litavky nezaplatil dvěma bývalým hráčům dluhy.

"Rozhodnutí ještě není definitivní a pravomocné, podáváme odvolání. Zatím k tomu další komentáře dávat nebudeme. Bude to v kompetenci odvolací komise," uvedl Brož.

Středočeský klub po podzimní části figuruje na čtvrtém místě druholigové tabulky se stejným bodovým ziskem jako třetí Táborsko, které drží druhou z příček, znamenajících účast v baráži o nejvyšší soutěž. Na lídra z Vyškova ztrácejí Příbramšti po 16 kolech osm bodů. Po odečtu bodů by klesli na osmou pozici.

Etická komise uvedla, že trest pro klub připadne nejúspěšnějšímu družstvu v kategorii mužů, tedy druholigovému celku Středočechů.

Příbramští s finančními problémy zápolí už nějakou dobu. V lednu hráči kvůli chybějícím výplatám nenastoupili k utkání v rámci zimní přípravy. Navzdory napjaté finanční situaci celek od Litavky obsadil v minulé druholigové sezoně třetí místo a v baráži bojoval o návrat do nejvyšší soutěže, proti Pardubicím však neuspěl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články