Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dukla vstoupila do nové sezony skvěle, Vyšehrad porazila třígólovým rozdílem

Kdekdo je pasuje do role favorita nového ročníku druhé nejvyšší soutěže a je pravdou, že Dukla Praha se uvedla, jak nejlépe mohla. Dejvický tým v malém pražském derby na Strahově porazil Vyšehrad hladce 3:0 a v součtu s minulým ročníkem FNL zvítězil poosmé za sebou.

Hosté z Julisky měli od začátku nad Vyšehradem převahu. Chlumecký ještě trefil tyč, ale ve 41. minutě už Doumbia otevřel skóre. Po hodině hry další branky Dukly přidali Buchvaldek a Preisler v rozmezí šesti minut.

Dukla v uplynulé sezoně obsadila třetí místo, které za normálních okolností mělo znamenat účast v baráži.

Ta ale byla kvůli koronaviru zrušena, načež přímý návrat mezi elitu Dukle znemožnila nákaza covidem-19 u jednoho opavského hráče.

Protože se nedohrála prvoligová skupina o záchranu, žádný klub nesestoupil a z druhé ligy prošly výš jen Pardubice a Brno.

Premiéra v roli kouče s bodem. Fotbalisté Ústí nad Labem remizovali doma s Varnsdorfem bez branek a poprvé je vedl z lavičky Jiří Jarošík. Od 84. minuty dohrávali hosté bez vyloučeného obránce Marka Richtera.

Nováček z Blanska na úvod remizoval v Prostějově 1:1. Vše podstatné se stalo až na konci zápasu. V 84. minutě hostující Harba dostal červenou kartu, přesto Blansko o chvíli později poslal do vedení Kopičár z penalty. Domácí ale v nastavení díky Machynkovi vybojovali alespoň bod.

Líšeň po obratu zvítězila v Třinci 3:2. První gól už ve čtvrté minutě vstřelil domácí Šteinhübel z pokutového kopu. Po vyrovnání Szotkowského vrátil Slezanům před pauzou vedení Habusta. Druhý poločas ale patřil týmu z Brna. Nejprve srovnal Matocha a čtvrt hodiny před koncem rozhodl Krška.

Vzhledem ke koronavirovým komplikacím v závěru minulého prvoligového ročníku bude mít soutěž výjimečně pouze 14 účastníků a jedině vítěz postoupí mezi elitu, baráž se příští rok neuskuteční. V podzimní části druhé ligy je na programu 12 kol, zbývajících 14 se odehraje na jaře.

Koronavirus zasáhl druhou ligu ještě před startem ročníku 2020/21, jehož nováčky jsou Blansko a Táborsko. Kvůli nákaze v Chrudimi bylo odloženo na neurčito sobotní utkání prvního kola s jedním z favoritů soutěže Jihlavou.

Vlašim následně ve středeční dohrávce prohrála v Hradci Králové 0:1 gólem Jana Krále z 84. minuty. Středočeský celek nemohl utkání odehrát v původním víkendovém termínu kvůli jednomu pozitivní testu v týmu na nový koronavirus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Táborsko - Viktoria Žižkov

Výsledky 1. kola Fotbalové národní ligy:

Ústí nad Labem - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Marek - Batík, Poživil. ŽK: Peterka, Prošek, Bílek - M. Richter, Hasil. ČK: 84. M. Richter (Varnsdorf) Diváci: 980 (limit 5102 osob na stadionu).

Vyšehrad - Dukla Praha 0:3 (0:1)
Branky: 41. Doumbia, 63. Buchvaldek , 69. Preisler. Rozhodčí: Cihlář - Kotalík, Pečenka. ŽK: Kokorovič, Drobílek (oba Vyšehrad). Diváci: 352 (limit 5102 osob na stadionu).

Třinec - Líšeň 2:3 (2:1)
Branky: 4. Šteinhübel z pen., 43. Habusta - 20. Szotkowski, 55. Matocha, 75. Krška. Rozhodčí: Černý - Kotík, Dresler. ŽK: Cienciala, Janoščín - Jeřábek, Pašek, Rolinek. Diváci: 355 (limit 5102 osob na stadionu).

Prostějov - Blansko 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Machynek - 88. Kopičár z pen. Rozhodčí: Dubravský - Vodrážka, Dohnálek. ŽK: Kopřiva, Píchal, Bialek, Zapletal, Matoušek - Holiš, Šustr, Buchta, Lahodný, Žák. ČK: 84. Harba (Blansko). Diváci: 682 (limit 5102 osob na stadionu).

Táborsko - Žižkov 1:3 (1:2)
Branky: 17. Plachý - 33. Richter, 35. Diviš, 72. Březina. Rozhodčí: Ginzel - Šimáček, Matoušek. ŽK: Urbanec, Skopec (oba Žižkov). Diváci: 370 (limit 5102 osob na stadionu).

Hradec Králové - Vlašim 1:0 (0:0)
Branka: 84. Král. Rozhodčí: Petřík - Hurych, Mojžíš. ŽK: Leibl, Novotný, Král - Firbacher, Breda. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články