Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vítěz bere vše. Favority druhé ligy jsou Hradec a Dukla, která by už další změny regulí řešila

Kvůli nedohrání první fotbalové ligy fotbalisté Dukly Praha přišli o možnost zabojovat o postup, nyní jsou na startu další výzvy. Vzhledem ke koronavirovým komplikacím v závěru sezony bude mít druhá liga výjimečně jen 14 účastníků a jedině vítěz postoupí mezi elitu, baráž se příští rok neuskuteční. Za favority se považuje také Hradec Králové či Žižkov. Právě duel Dukly s Vyšehradem vysílá v sobotu od 10:05 živě program ČT sport a web ctsport.cz.

Fotbalisté Dukly Praha slaví gól
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

V podzimní části FNL je na programu jen 12 kol, zbývajících 14 se odehraje na jaře. Ročník odstartuje už dnešním zápasem Ústí nad Labem - Varnsdorf.

Nadstavbová skupina o záchranu se nedohrála kvůli výskytu nemoci covid-19 v týmu Opavy. Z rozhodnutí klubů na grémiu z první ligy nikdo nesestoupil, zrušila se baráž a z druhé ligy postoupily vítězné Pardubice a druhá Zbrojovka Brno. Třetí Dukla Praha, která by za normálních okolností šla do baráže, zůstala v druhé nejvyšší soutěži.

"Tomu, že se program ligy po koronavirové pauze opravdu kompletně odehraje, jsem nevěřil ani na vteřinu. A to vzhledem k platnému pravidlu, že nezkompletování celého ročníku v první lize všechny zachrání," řekl majitel Dukly Petr Paukner v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Dukla by další změny regulí už řešila

"Hodně nerad bych byl za blbce i za rok. Pokud by to zase mělo být kvůli nějakým změnám regulí, co by se objevovaly až v průběhu sezony, pak bych s tím měl opravdu velký problém. A řešil bych ho, to můžu všem slíbit," dodal Paukner.

Na Julisce v létě nastalo několik změn. Kapitán a záložník Daniel Tetour přestoupil z Dukly do Ostravy a útočník Lukáš Holík posílil Opavu. Výkonného a sportovního ředitele dejvického klubu Pavla Vandase nahradil David Šrámek.

Hradec Králové má zpět útočníka Dvořáka

Do nejvyšší soutěže by se chtěl vrátit i Hradec Králové, který minule skončil na čtvrtém místě. "Půjdeme do každého utkání s tím, abychom ho vyhráli. Pokud se to povede, postoupíme. Sport nejde naplánovat, úspěch nejde předpovědět. Uděláme maximum, abychom si splnili sen," uvedl sportovní ředitel "Votroků" Jiří Sabou.

"V předešlých ročnících, když se hrála baráž, jste mohli zakopnout a mít naději dostat se do ligy z baráže. To padá. Každá chyba bude nekompromisně trestaná z pohledu postavení v tabulce," doplnil hradecký kouč Zdenko Frťala, do jehož mužstva se vrátil útočník Pavel Dvořák.

Žižkov posiloval a začne v azylu

Do boje o postup chce promluvit také Žižkov. Pátý celek uplynulého ročníku angažoval bývalého reprezentačního obránce Daniela Pudila nebo útočníka Jana Pázlera. Viktoria kvůli rekonstrukci svého stadionu v Seifertově ulici odehraje minimálně podzim v azylu na Proseku.

"Teď už se není za co schovávat a nebojíme se říkat, že jednoznačný cíl je skončit v top tři. Vždy se koukám sám na sebe, takže za favorita považuju Viktorku Žižkov," prohlásil brankář a kapitán Pražanů Milan Švenger.

Duel Chrudimi kvůli podezření na koronavirus odložen

Koronavirus zasáhl druhou ligu ještě před startem ročníku 2020/21, jehož nováčky jsou Blansko a Táborsko. Kvůli nákaze v Chrudimi bylo odloženo na neurčito sobotní utkání prvního kola s Jihlavou. Pondělní kontrolní testy v mužstvu sice nepřinesly žádný pozitivní nález a Východočeši se ve středu mohli vrátit do tréninku, karanténní opatření však potrvají až do pondělí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články