Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Brno dál čeká na první jarní výhru, Dukla rozhodla proti Žižkovu z penalty

Remíza, remíza a nyní porážka. Jarní trápení Brna v druhé lize pokračuje, Jihomoravané nestačili v 19. kole na Chrudim a podlehli 1:3. Dál tak v novém kalendářním roce čekají na první triumf, na plný bodový zisk dokonce už čtyři duely. Východočeský soupeř se na čtvrtou Zbrojovku bodově dotáhl a je šestý za pátou Vlašimí. Do čela tabulky se posunula pražská Dukla, která udolala Viktorii Žižkov 1:0. Táborsko po obratu porazilo Jihlavu 2:1 a upevnilo si třetí místo.

Jiří Hamza ze Zbrojovky Brno
zdroj: FC Zbrojovka Brno

Dukla se dostala do čela pořadí poprvé od 8. kola, po němž se dělila o vedení s Vyškovem. Svěřenci trenéra Petra Rady podruhé za sebou zvítězili 1:0 díky penaltě v závěru.

Proti jednomu z nováčků soutěže ze Žižkova měla Dukla trvalou převahu, ale dlouho se jí nedařilo ve finální fázi.

Až v 80. minutě sudí Petřík za zákrok na střídajícího Zeronika nařídil pokutový kop a zimní posila Hora stejně jako před týdnem ve Varnsdorfu z penalty nezaváhal.

Za Chrudim se dvakrát v utkání prosadil Langhamer, který nejprve v 15. minutě otevřel skóre po centru na přední tyči a v 79. minutě gólem na 3:1 definitivně zlomil odpor favorita.

Předtím krátce po pauze překonal brněnského brankáře i Látal, na průběžných 2:1 chvíli nato snížil z opakované střely hostující Potočný.

První jarní výhry se dočkalo Táborsko. Jihočeský celek v přímém souboji o třetí místo s Jihlavou ztrácel, ale v posledních dvaceti minutách otočil skóre.

Příbram po předchozích dvou porážkách využila na půdě nováčka z Kroměříže přesilovku po vyloučení gólmana Dostála a zvítězila 2:0.

Středočeši mají ve vyrovnané tabulce na osmé příčce stejně bodů jako čtvrté Brno. Shodně je na tom i sedmá Líšeň, která třemi brankami po změně stran porazila Opavu 3:0.

Fotbalisté Varnsdorfu zvítězili na hřišti sparťanského "béčka" 2:1. Severočeši bodovali v osmém z posledních devíti zápasů a z posledního místa se posunuli na 14. příčku. Sestupové pozice náleží nováčkovi ze Žižkova a Prostějovu.

Varnsdorf rozhodl v první půli, kdy dal oba góly. Nejprve se trefil Kříž a po něm Stránský. Po necelé hodině hry snížil Hranoš, ale na vyrovnání domácí nedosáhli, po sérii čtyř výher nebodovali a jsou dvanáctí.

19. kolo druhé fotbalové ligy:

Olomouc B – Vyškov 1:0 (0:0)
Branka: 76. Šíp. Rozhodčí: Machálek – Pochylý, Ježek. ŽK: Fiala – Němeček, Delferriere, Štěpánek. Diváci: 339.

Vlašim – Prostějov 2:1 (0:0)
Branky: 52. Vachoušek z pen., 73. Breda – 47. Malec. Rozhodčí: Trska – Černoevič, Malimánek. ŽK: Kulhánek, Beran – Vejmola. Diváci: 415.

Dukla Praha – Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 81. Hora z pen. Rozhodčí: Petřík – Šimáček, Vyhnanovský. ŽK: Hašek, Kozma – Bazja, Petrák. Diváci: 2523.

Chrudim – Zbrojovka Brno 3:1 (1:0)
Branky: 15. a 79. Langhamer, 48. Látal – 53. Potočný. Rozhodčí: Hocek – Ratajová, Kotalík. ŽK: Kesner – Hamza, Potočný, Hellebrand. Diváci: 1360.

Líšeň – Opava 3:0 (0:0)
Branky: 63. a 81. Sokol, 87. Raab. Rozhodčí: Opočenský – Váňa, Pfeifer. ŽK: Otrísal, Gerža, Lutonský, Jokovič – Srubek, Kopečný, Rezek. Diváci: 712.

Táborsko – Jihlava 2:1 (0:1)
Branky: 73. Zeman, 79. Dordič z pen. – 42. Lacko. Rozhodčí: Vokoun – Líkař, Cichra. ŽK: Kateřiňák, Svatek – Svoboda, Piško, Křehlík, Shudeiwa. Diváci: 862.

Kroměříž – Příbram 0:2 (0:0)
Branky: 64. Fall, 90.+5 Nkwinga. Rozhodčí: Kotala – Kotík, Bureš. ŽK: Oulehla, Machalík – Melichar, Jahič, Krch, Švestka, Fall, Brabec, Novotný. ČK: 29. Dostál – 90.+5 Brabec. Diváci: 987.

Sparta Praha B  Varnsdorf 1:2 (0:2)
Branky: 57. Hranoš – 26. Kříž, 38. Stránský. Rozhodčí: Kvítek – Slavíček, Mojžíš. ŽK: Jonáš, Okeke, Lilling, Michl – Dufek, Penc, Kříž, Kosař. ČK: 90.+3 Šilhart (Sparta). Diváci: 524.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články