Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Zlín už má nového trenéra, bude jím Petržela

Novým trenérem fotbalistů Zlína se stal Vlastimil Petržela. U devátého týmu ligové tabulky střídá Bohumila Páníka, kterého vedení klubu po špatných výsledcích v úterý odvolalo. Čtyřiašedesátiletý kouč dnes v novém působišti uzavřel smlouvu na rok a půl. Petržela naposledy působil v Baníku Ostrava, který po předchozím sestupu dovedl loni zpět do nejvyšší soutěže. Následně byl do minulého týdne poradcem majitele ostravského klubu. Ve Zlíně si odbude premiéru v sobotním ligovém utkání proti Jablonci.

"Velkou roli v mém příchodu sehrál majitel Zlína Zdeněk Červenka, se kterým se znám třicet let. Volali mi každý týden, někdy i dvakrát. Konzultovali jsme situaci po zápasech," řekl Petržela na dnešním setkání s novináři ve Zlíně.

Nabídek od zlínského klubu měl v minulosti několik. "Bylo to ale vždy v nevhodnou dobu. Trenér, který zde působil, něčeho s týmem dosáhl. I současná nabídka byla z mého pohledu rozporuplná. Nesnáším, když někoho musím střídat," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem Zlína se stal Vlastimil Petržela

V novém působišti ho prý příjemně překvapilo, jak klub funguje. "To je první předpoklad úspěchu. Musíme táhnout za jeden provaz. I když vím, že budeme mít situaci těžkou. Kluby ve spodní polovině tabulky vyhrávají. Náš nejbližší soupeř Jablonec si na jaře připsal dvě výhry," konstatoval Petržela. Nyní chce hlavně dokonale poznat tým a kvality hráčů. "Zatím o nich mnoho nevím. Důležité bude, aby tým bojoval. Pokud hráči nenechají na hřišti srdce, tak jejich technická vyspělost nic neznamená," řekl.

S trénováním začal Petržela v Prostějově, poté působil ve Slavii, Liberci, Spartě nebo Bohemians. Největší slávu mu přineslo čtyřleté angažmá v Petrohradu, který v roce 2003 a 2004 dovedl v ruské lize ke druhému a třetímu místu a později také do čtvrtfinále Poháru UEFA. V české první lize vedl naposledy ostravský Baník, který převzal v lednu 2016 na beznadějně poslední pozici. Sestup neodvrátil, ale hned v následující sezoně jej přivedl zpět do nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články