Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlín si poradil s Českými Budějovicemi a přiblížil se jim na rozdíl bodu

České Budějovice nezvládly duel 23. kola první ligy a ve Zlíně prohrály jasně 0:3. Moravané se tak po výhře přiblížili soupeři v tabulce a z 11. místa na něj ztrácí jen bod. O góly vítězů se postarali Potočný, Dramé a Simerský.

Radost fotbalistů Zlína
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V prvním poločase se dlouho čekalo na výraznější příležitost. Až v 28. minutě se Zlínu naskytl přímý kop ze strany zpoza vápna, který Potočný přesně zakroutil k tyči. "Líp to asi nešlo kopnout, možná do víka by to bylo lepší. Dnešní zápas jenom potvrdil, že jsme na dobré vlně," uvedl Potočný. 

Aktivní domácí záložník poté vystřelil z dálky stejně jako o chvíli později jeho spoluhráč Hlinka, brankář Drobný si však s oběma pokusy poradil.

Po přestávce gólman Dynama vytáhl na roh Poznarovo zakončení zblízka. Na opačné straně Mršič nepřekonal Dostála. V 63. minutě přidali "ševci" druhý gól. Jawo křížnou přízemní přihrávkou našel Dramého, který ranou na bližší tyč prostřelil Drobného.

"Nejdůležitější byl jednoznačně druhý inkasovaný gól. Dostávali jsme se na koně, přehrávali jsme je, měli jsme šance a chtěli jsme dát branku. Místo toho jsme z rychlého brejku dostali gól a bylo po zápase," prohlásil hostující stoper Lukáš Havel.

O 10 minut později se Zlínští prosadili potřetí. Janoškův rohový kop prodloužil Fantiš hlavou před branku na zakončujícího Simerského. Domácí stoper se trefil poprvé v ligové sezoně. Vzápětí mohl zkorigovat střídající Diop, ale bývalý hráč Zlína zamířil hlavičkou do tyče.

"Ševci" si připsali nejvyšší ligovou výhru od předloňského srpna. V nejvyšší soutěži porazili Jihočechy podruhé za sebou a doma po dvou zápasech poprvé od srpna 2007. České Budějovice ve 12. venkovním duelu této ligové sezony teprve podruhé nebodovaly.

23. kolo první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - Dynamo České Budějovice 3:0 (1:0)

Branky: 28. Potočný, 63. Dramé, 73. Simerský. Rozhodčí: Dubravský - Mokrusch, Podaný - Petřík (video). ŽK: Potočný - Čolič. Bez diváků.

Zlín: Dostál - Fantiš (77. Cedidla), Simerský, Buchta, Procházka - Dramé (88. Matejov), Hlinka, Janošek (88. Vraštil), Potočný (71. Čanturišvili) - Poznar, Jawo (88. Janetzký). Trenér: Páník.

Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Talověrov, Havel, Králik (32. Mészáros), Skovajsa (60. Kladrubský) - Mršič, Čavoš, Havelka (61. Diop), Javorek - Brandner. Trenér: Horejš.

Ohlasy trenérů po utkání:

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Věděli jsme, že Budějovice jsou velice nepříjemné mužstvo. To, že mají v poslední době horší výsledky, znamenalo pro nás výstrahu, protože někdy ta série musí skončit. Naopak my jsme měli dobrou sérii a chtěli jsme ji prodloužit, což se nám povedlo. Standa (Dostál) měl dnes dobře postavenou bránu. Celé mužstvo pracovalo vzadu na nule. Obrovsky důležitý byl první gól, který nás mentálně posunul k výhře."

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Samozřejmě zklamání jak z výkonu, tak výsledku. Zlín vyhrál naprosto zaslouženě, od první minuty si za vítězstvím šel. Měl po něm větší touhu, vyhrával osobní souboje, byl agresivnější. Dnes jsme si přišli zahrát fotbálek. Přišlo mi, že jsme uspokojeni tím, že máme 30 bodů. Budu k týmu kritický, protože výkon, který jsme tu předvedli, byl hodně špatný. Je třeba se nad tím zamyslet, protože zodpovědnost a nasazení hráčů bylo hodně špatné. Připravovali jsme se, že Zlín je hodně soubojové mužstvo a že má dobré standardní situace. Ale ze dvou z nich jsme si nechali dát branku. Fotbal se rozhoduje v pokutových územích. V posledních zápasech nás trestá laxní bránění a přístup, proto nemáme body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články