Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Z gólu Pardubic se stala červená karta. Derby s Hradcem skončilo bezbrankovou remízou

Podařilo se jim dát ve východočeském derby do sítě Hradce Králové gól, jenže radost z něj fotbalisty Pardubic brzy přešla. Po zásahu videorozhodčího sudí branku nejenom odvolal, ale ještě ve 29. minutě udělil autorovi trefy Janu Jeřábkovi červenou kartu. Hostující tým ovšem  přesilovku nevyužil a střetnutí 22. kola první ligy tak skončilo nerozhodně 0:0.

Utkání Pardubice - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Votroci" šest kol po sobě nezvítězili a v neúplné tabulce jsou šestí. Pardubice v nejvyšší soutěži neprohrály ve třetím z posledních čtyř duelů a posunuly se na 14. místo.

Východočeské derby se uskutečnilo v pražském Ďolíčku, kde Pardubice hrají domácí ligové zápasy. Rovněž nováček nejvyšší soutěže z Hradce působí kvůli rekonstrukci stadionu v azylu v Mladé Boleslavi.

"Bylo to derby, mělo to grády. Bylo to vypjaté utkání, určitě nervózní. Byli jsme takoví neklidní. Soupeř hrál velice dobře. Moc nám nenahrálo vyloučení Pardubic, protože potom to bylo hodně o dobývání semknutého bloku," řekl královéhradecký trenér Miroslav Koubek.

Pardubice čekal první zápas v jarní části, jejich minulé dva duely byly kvůli viróze v týmu odloženy. I kvůli tomu jim před utkáním patřila předposlední příčka. V první příležitosti se po čtvrthodině hry ocitli domácí, po Caduově centru však Solil z hranice malého vápna hlavičkoval pouze doprostřed branky.

Ve 25. minutě Jeřábek přízemní střelou v šestnáctce překonal Fendricha. Pardubický kapitán však předtím zasáhl do obličeje Leibla a sudí Petřík se na základě intervence videorozhodčího šel podívat na opakované záběry. Gól podle očekávání odvolal a Jeřábka k jeho velkému údivu vyloučil.

"Zahrávali jsme standardku, chtěl jsem se dostat do vápna. Hradecký hráč mě tam nechtěl pustit, držel mě, tak jsem se mu zkoušel vysmeknout. Jak jsem se přetáčel, dotkl jsem se jeho obličeje. Nebyl tam žádný úder, nevím, proč se tak skácel," řekl Jeřábek. "Na videu to tak vypadá, ale vůbec jsem ho neudeřil, jenom jsem se od něj chtěl odpoutat. Smekám před kluky, jak to v deseti zvládli," dodal Jeřábek.

Leibl byl opačného názoru. "Stáli jsme na šestnáctce v zóně, kde jde frajer na frajera. Strkali jsme se, to k tomu patří. Najednou jsem cítil, jak se po mně ohnal. Nevím, jestli mi dal přímo pěstí, nebo loket, ale cítil jsem tam jasný úmysl. Za mě absolutně jasná červená karta," mínil Leibl. "Byl jsem si opravdu jistý tím, že když to rozhodčí bude kontrolovat, uvidí to a gól odvolá. Neměl jsem důvod simulovat," doplnil devětadvacetiletý obránce.

V úvodním dějství pak ještě Cadu trefil prostředek brány. Druhý poločas nabídl ještě méně příležitostí. Navzdory oslabení byli aktivnější Pardubičtí a Rezkova přízemní střela v 75. minutě skončila na tyči. Naopak domácí brankář Letáček nemusel za celý zápas vůbec zasahovat.

Pardubice nevstřelily Hradci gól ani ve druhém utkání v ligové sezoně a doma v nejvyšší soutěži poosmé za sebou nevyhrály. V úterý v odloženém duelu přivítají v Ďolíčku páté Slovácko. "Musíme se s remízou smířit. Musím mužstvo pochválit za výkon, bojovnost a předvedenou hru. Je třeba přenést tento výkon do dalších zápasů," řekl pardubický trenér Jaroslav Novotný, jenž vede mužstvo s Jiřím Krejčím.

Hradec Králové, který v úterý postoupil do semifinále domácího poháru na úkor Bohemians 1905, nevyhrál venku v nejvyšší soutěži pošesté po sobě. "Votroci" jsou s devíti nerozhodnými výsledky remízovými "králi" ligy.

FK Pardubice - FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Petřík - Lakomý, Dohnálek - Kocourek (video). ŽK: Pojezný, Vacek, Letáček - F. Novotný, Rybička. ČK: 29. Jeřábek (Pardubice). Diváci: 1237 (omezený počet).

Pardubice: Letáček - Kostka (44. Čelůstka), Hranáč, Pojezný, Cadu - Jeřábek - Tischler, Vacek (90.+2 Čihák), Solil, Rezek (77. Lupač) - Matějka (76. Rayan). Trenér: J. Novotný.

Hradec: Fendrich - Klíma, Král, Leibl (90.+4 Kodeš) - Mejdr, Kučera, Rada, F. Novotný (46. Rybička) - Prekop (61. Kubala), Vašulín, Vlkanova. Trenér: Koubek.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Šli jsme do toho s tím, že zlomíme sérii zápasů, v nichž se nám Hradec nepodařilo porazit. Věřili jsme si na to. Je pravda, že Hradec začal aktivněji. Potom se to srovnalo a měli jsme příležitosti. Dokonce se nám podařilo vstřelit branku, ale po rozhodnutí VAR (videorozhodčího) nebyla uznána a ještě jsme přišli o Honzu Jeřábka kvůli vyloučení. Od 29. minuty jsme hráli o jednoho hráče míň a ovlivnilo to celý zápas. Přesto jsme ve druhém poločase horším mužstvem nebyli a měli jsme několik dobrých příležitostí ke vstřelení branky. Hosty jsme do šancí nepustili. I za druhý poločas bychom si branku zasloužili, ale nepodařilo se nám to. Musíme se s remízou smířit. Musím mužstvo pochválit za výkon, bojovnost a předvedenou hru. Je třeba přenést tento výkon do dalších zápasů."

Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Bylo to derby, mělo to grády. Bylo to vypjaté utkání, určitě nervózní. Byli jsme takoví neklidní. Soupeř hrál velice dobře. Moc nám nenahrálo vyloučení Pardubic, protože potom to bylo hodně o dobývání semknutého bloku. Hráči soupeře dobře bránili, pohybovali se, obětovali se a hráli důrazně. Když se k tomu přidá opravdu těžký terén na Bohemce, dobývání není jednoduché a přesilovka žádnou výhodou není. Nedostali jsme se tam, ani standardky nám nešly."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články