Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vrba: Přemýšlíme více o titulu a Lize mistrů, než o prodeji Krmenčíka

S plzeňskou Viktorií suverénně kraluje české nejvyšší soutěži a může směle střádat plány na jarní pokračovaní. Po domácím vítězství 2:0 nad Jabloncem má západočeský klub náskok 14 bodů před mistrovskou Slavií a nováčkem z Olomouce. Boj o titul přesto trenér Pavel Vrba nevnímá jako rozhodnutý. Soupeře v čele se sešívanými rivaly neodepisuje a přiznává, že by v kádru rád udržel nejlepšího ligového střelce Michaela Krmenčíka.    

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Celý podzim potvrzuje, že je nejlepším útočníkem v lize," chválil svého svěřence, který ve 14 podzimních startech zaznamenal 11 branek.

Nicméně si uvědomuje, že o důrazného forvarda bude během zimního přestupového období usilovat nejeden klub ze zahraničí. "Zájemců o Michaela je dost. Jeho cena je rapidně vyšší, než byla v létě, kdy se hodně lidí divilo, že jsme ho neprodali. Třikrát až čtyřikrát vyšší. Uvidíme, zdali klub odolá nabídkám. Já doufám, že ano. I proti Jablonci ukázal, že je pro nás strašně důležitý. Všichni včetně vedení přemýšlíme více o titulu a Lize mistrů, než o jeho prodeji. Nemáme k tomu důvod," dodal Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Je to druhý nejlepší podzim v kariéře

Plzeň zakončila ligový podzim patnáctou výhrou ze 16 duelů a ztratila pouhé dva body za remízu v Teplicích. "Mít náskok 14 bodů čtrnáct kol před koncem, to je určitě zajímavá věc. V létě jsem věřil, že budeme silní, ale samozřejmě jsem nečekal, že budeme vést o 14 bodů. Z tohoto pohledu jsem opravdu strašně spokojený," konstatoval třiapadesátiletý lodivod.

Za hlavní faktor považuje sehranost týmu. "Mužstvo je stabilizované, kádr je dlouhodobě pohromadě, což je naše obrovská výhoda oproti konkurentům. Když přijde 14 nových hráčů, tak trvá, než si to sedne," míní Vrba. "Některé zápasy jsme zvládli super, některé se štěstím," přiznal.

Šilhavého bránil: "Slavia nehraje špatně, jak se o ní píše."

Během tiskové konference se bývalý reprezentační kouč mimo jiné zastal svého trenérského kolegy Jaroslava Šilhavého, jenž je v médiích v posledních týdnech kritizovaný a spekuluje se o jeho konci na lavičce klubu z Edenu.

"Slavia nehraje špatně, jak se o ní píše. Jen neměla takové štěstí, aby měla bodů více. Měla na to rozehraná střetnutí. Přes zimu si to u nich sedne. Jarda je trenér s charismatem, který má svou kvalitu. Já mu přeji, aby vedl tým i v jarní části soutěže. Slavia ještě poslední slovo neřekla," zakončil Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články