Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vízek nadstavbu nemusí a říká: Slavia si titul zaslouží, už teď jí gratuluju

Kostky jsou vrženy. Fotbalovou ligu čeká potřetí nadstavbová část, do níž jde z prvního místa Slavia před Plzní a Spartou. Bývalý fotbalový reprezentant Ladislav Vízek, olympijský vítěz z roku 1980, kdy získal i bronz na mistrovství Evropy, to vidí jasně. "Už teď jí k titulu gratuluju," říká dvojnásobný vítěz ankety o nejlepšího fotbalistu Československa.

Slavia je favoritem v boji o titul, v nadstavbě hraje třikrát doma, z toho se třetí Spartou i s druhou Plzní, která ztrácí jen bod. Čekáte tvrdý boj, nebo spíš klidnou cestu Slavie za obhajobou?
"Rozhodne zápas Slavia – Plzeň. Když vyhraje, bude to o čtyři body a v nadstavbě spíš ztratí Plzeň než Slavia. Ta se už absolutně soustředí na titul a nevěřím, že ji Plzeň přetlačí. Pro mě je obrovský favorit, dokazuje to stále a zaslouží si to. V pohárech pro český fotbal udělala nejvíc, kouká se na ni nejlíp, klobouk dolů. Pro mě a pro drtivou většinu fanoušků už je to jasné. Už jí k titulu gratuluji teď."

Jak vidíte situaci Sparty? Ta už se podle všeho soustředí na to, aby nepřišla o třetí místo se Slováckem, ale v derby se Slavií ještě může hodně ovlivnit boj o titul.
"Zamíchat tím může, ale... Třeba Hložek řekl, že jsou nejblíž titulu za poslední roky. Bodově ano, ale herně jsou od titulu daleko. I kdyby v derby vyhrála, tak titulový zápas bude Slavia – Plzeň."

Poslední Karviná má sedm bodů na předposlední Pardubice, zachránit by už ji mohl jen zázrak, ale zbylých pět týmů, které ve skupině bojují o únik z baráže, dělí jen šest bodů a čtyři jen tři, kdo z nich je podle vás nejvíc ohroženým druhem?
"Karviná je asi jasná, i když měla zajímavé období, porazila i Slavii, ale ta půjde dolů. Dál to však bude zajímavé, tam se budou mlátit. To bude, jak se kdo vyspí, kdo udělá chybu. Tam je méně kvality a víc loterie. Fandím Teplicím, které pod Jarošíkem bojují. Bohemka je bez formy, bez trenéra, je to divné. Je tam i Jablonec, ale ten je tak zkušený a Petr Rada se určitě nebude chtít rozloučit baráží, o něj se nebojím."

Nadstavba se hraje potřetí, minulý rok kvůli covidu nebyla, ale očekávaný vyšší zájem fanoušků zatím nepřinesla, čekáte, že nyní, kdy Slavia nemá velký náskok a i v boji o baráž jsou malé rozdíly, se to změní?
"Když vedla Slavia o patnáct bodů, tak to nikoho nepřitáhlo. Teď ta nadstavba ale zbytečná není. Bude tam derby. Myslím si, že zájem to zvedne."

A je podle vás nadstavba přínosem, když největší světové ligy nic podobného nezkoušejí?
"Hraje se tak jen ve slabších ligách. My ji máme šestnáctičlennou, to je až až. Já pro to nejsem, mělo by platit třicáté kolo a konec. I tak je liga dost dlouhá, náš fotbal na to nemá kapacity ani hráče a už i pro diváky je toho někdy až moc."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články