Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V týmu je kvalita a síla, chválil Horejš koronavirem zasažené mužstvo Budějovic

Trenéra fotbalistů Českých Budějovic Davida Horejše potěšilo, jak jeho svěřenci po přestávce kvůli výskytu koronaviru v týmu zvládli utkání 6. kola první ligy v Mladé Boleslavi. Jihočeši sice prohrávali 0:2, ale nakonec vybojovali bod za remízu 2:2. Horejš věří, že po uzdravení nakažených hráčů půjdou výkony mužstva, které v ligové sezoně ještě nevyhrálo, nahoru.

Lukáš Jánošík z Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Českobudějovičtí v minulém kole nehráli utkání s Bohemians 1905 kvůli několika pozitivním testům na covid-19. Dynamo muselo přes prodloužený víkend přerušit přípravu a poté trénovalo ve zvláštním režimu. Čtvrteční testy odhalily nově nakaženého, další tři hráči jsou navíc mimo hru kvůli zranění.

"Jsou to čtyři klíčoví hráči, kteří mají na to hrát v základní sestavě. Takže je pozitivní, jaký výkon jsme tu dnes předvedli bez nich. Měli jsme to v týdnu složité, vypadli nám ti kluci, ale na nic jsme se nevymlouvali," řekl Horejš.

Několik hráčů mu chybělo především v obraně. "Kondičně jsme na tom byli skvěle. Do zápasu musel jít Lukáš Havel, který 14 dní netrénoval. Musel do toho jít dnes načisto, protože nám vypadli kluci z obrany. Poradil si s tím velice dobře. Jsem rád, že kluci, kteří byli dnes na hřišti, předvedli takový výkon," prohlásil třiačtyřicetiletý kouč.

Mladá Boleslav vedla po 32 minutách 2:0, ale Benjamin Čolič do konce úvodního dějství snížil a v 90. minutě zařídil dělbu bodů Lukáš Jánošík. "Ukázalo to, že v týmu kvalita a síla je. Dnes jsme neměli čtyři kluky, vůbec jsme se na to nevymlouvali. Kluci předvedli výborný výkon, hlavně druhý poločas byl z naší strany velmi dobrý. Šli jsme si za vyrovnáním," prohlásil Horejš.

"Dostat to z 0:2 na 2:2 v Mladé Boleslavi o něčem svědčí. Jsem rád za to, že kluci byli odměněni za dřinu alespoň bodem," dodal někdejší dlouholetý obránce Českých Budějovic a krátce i Brna.

Dynamo i ve třetím venkovním utkání v ligové sezoně remizovalo, stále však čeká na první výhru. "Věřím, že se nám vrátí ti čtyři kluci. V tu chvíli bude mužstvo o to silnější a navážeme na výkony, co byly minulý rok. Musíme dát mančaft do kupy, protože v týdnu toho na nás bylo hodně, ale poprali jsme se s tím dobře. Uděláme všechno pro to, abychom to teď zvládli doma. Bod bude mít obrovskou cenu, až ho potvrdíme," řekl Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články