Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Užil jsem si to. Ale byla to práce týmu, říká skromně nejmladší střelec hattricku Hložek

V osmnácti letech se poprvé trefil v nejvyšší české soutěži, a rovnou třikrát. Adam Hložek zařídil Spartě výhru 4:2 nad poslední Opavou a stal se historicky nejmladším střelcem hattricku v samostatné první lize.

Adam Hložek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Snažil jsem se to nevnímat, i když na sociálních sítích to člověk vidí. Snažil jsem se ale od toho oprostit a co nejvíc pracovat na tréninku a v zápasech. Věděl jsem, že se mi to vrátí a taky se to dneska potvrdilo," řekl Hložek.

Poprvé se trefil v 16. minutě, další dvě branky přidal v rozmezí 53. až 74. minuty. Mezitím se asistencí podílel na gólu Srdjana Plavšiče.

"Samozřejmě jsem si to užil, i když to byla práce celého týmu. Dostal jsem to dvakrát vlastně do prázdné branky, jednou od Dočkyho (Dočkala), podruhé od Wiesyho (Wiesnera). Ten třetí gól jsem pak jen uklízel na zadní tyč. Jsem spokojený, užívám si to," uvedl Hložek.

Úvodní poločas vyhráli Pražané 2:0. "Do zápasu jsme vstoupili dobře, řekli jsme si, že je budeme od začátku nahánět. To se nám povedlo, i když Opava byla od trenéra Kováče dobře nahecovaná a připravená. Ale hráli jsme dobře," prohlásil sparťanský odchovanec.

Opava po snížení na 1:3 duel zdramatizovala. "Najednou jako kdybychom přestali na deset minut hrát. Tohle se nám nemůže stávat, v jiných zápasech by se nám to mohlo opět vymstít," konstatoval Hložek, který je také nejmladším ligovým debutantem Sparty i české reprezentace a zároveň nejmladším střelcem v historii samostatné nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články