Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Už jsem to viděl v brance, škoda že to tam nepadlo, litoval Kratochvíl

V Jablonci chybělo jen pár vteřin do konce zápasu a Slavia málem přišla o výhru 3:2, když Miloš Kratochvíl hluboko na vlastní polovině zkusil přehodit vysoko stojícího hostujícího gólmana Aleše Mandouse. Ten si hodně oddechl, když míč z kopačky jabloneckého záložníka skončil metr vedle levé tyče. "Už jsem viděl, že to letí do brány," přiznal Kratochvíl.

"Trefil jsem to možná trochu přes šajtli. Už jsem toho měl plné zuby, byla to snad poslední síla, co jsem v sobě našel. Je to strašná škoda pro nás, že to tam nepadlo," řekl po zápase šestadvacetiletý jablonecký zložník.

"Mandyho (Mandouse) znám, Slavii sledujeme všichni. Vím, že Mandy stojí venku. Nebyl to můj úplně první pokus o lob, co jsem v lize zkusil. Ale dnes jsem tomu byl asi nejblíž. Na tréninku většinou nehrajete takhle velké hry, takže to není z takové dálky, ale tam se mi to už povedlo. V zápase bohužel ještě ne. Mohl jsem to trefit, jestli to bylo o půl metru, o metr," přemítal Kratochvíl.

Jeho celek hrál od šesté minuty bez vyloučeného Michala Surzyna, který v pozici posledního zahrál rukou. Slávisté si poté balon na následný přímý kop o pár metrů posunuli a Moses Usor otevřel skóre.

"Viděl jsem to teprve po zápase. Všichni jsme řešili tu červenou kartu, ta byla asi jasná. Vůbec nevím, kam si balon pak dali. Asi si toho nikdo z nás nevšiml. Po zápase jsem pak viděl, že to bylo snad o pět metrů k bráně. To si musí pohlídat rozhodčí, to není na nás," poznamenal Kratochvíl.

Nepozdávaly se mu ještě další dva verdikty sudího Ladislava Szikszay. Na konci první půle Kratochvíl marně reklamoval ruku hostujícího Eduarda Santose, videorozhodčí Pavel Franěk přezkoumání situace nedoporučil. "Viděl jsem jasnou ruku Santose. Rozhodčí nejdříve řekne, že viděl ruku, že byla u těla, že zavolá. Přitom měl podle mě zvednutou ruku od těla. Potom nevím, jaké ruce se budou pískat. Nechápu, že to tohle nebyla penalta," prohlásil plzeňský odchovanec

Podivoval se i nad situací před druhým gólem Slavie v 51. minutě. Záložník Ibrahim Traoré podle něj centroval do vápna, kde si domácí dali vlastní branku, už za lajnou. "Byl jsem tomu blízko. Reklamoval jsem to, za mě to bylo za lajnou. I z toho, co jsem teď koukal na fotky po zápase, tak mi to tak přišlo. Nevím, jestli na to nekoukali. Nechci říkat, že nás rozhodčí poškodili, ale je to škoda," uvedl Kratochvíl.

Jablonečtí v oslabení sahali po remíze, ale vyrovnat se jim nepovedlo a po porážce 2:3 mají po třech kolech jediný bod. "Se Slavií je to i 11 na 11 dvakrát těžší než s ostatními týmy. Nechci nikoho urážet, ale Slavia má momentálně asi největší kvalitu v Česku. Takže když jdete proti nim v šesté minutě do deseti, je to hodně těžké. Nechci nás chválit, je to nula bodů, ale nechali jsme tam vše. Progres je v naší hře vidět, ale na druhou stranu máme ze tří zápasů jen bod, to je málo. Potřebujeme, aby už také přišlo vítězství," dodal Kratochvíl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články