Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Už ho v Plzni nechtěli, teď jim Řezník zachránil výhru nad Boleslaví

Odepsaný fotbalista to zařídil. Radim Řezník dostal v létě v Plzni svolení, aby si hledal nové angažmá. Dvaatřicetiletý krajní obránce ale kvůli rozsáhlé marodce nakonec přece jen zůstal a vyplatilo se to. V úvodním kole nového ročníku nastoupil v základní sestavě a při výhře 2:1 nad Mladou Boleslaví, v níž na jaře hostoval, dal vítězný gól.

Radim Řezník
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Nebyl jsem v Boleslavi dlouho, ale jsem rád za gól a za to, že jsme urvali tři body. Nějaké hecování proběhlo jenom s boleslavským kondičákem, který je Plzeňák a docela jsme si sedli. S hráči moc ne," řekl Řezník v nahrávce pro média od západočeského klubu.

Ve 36. minutě využil nedůsledné boleslavské obrany a navázal na vedoucí trefu Jeana-Davida Beauguela. Hosté však po změně stran přidali, snížili gólem Milana Škody a sahali po vyrovnání. Viktoria bez řady zraněných hráčů ale s vypětím sil nejtěsnější náskok udržela.

"Začátek je vždycky těžký. I když to nebylo podle představ, jak bychom asi chtěli hrát, tak jsme tři body urvali. Na start soutěže je to strašně důležité, kór doma. Bylo to odpracované, každý se vydal. Viděli jsme, jaké bylo počasí, hráči měli i křeče. Jsme rádi, že jsme to zvládli," uvedl ostravský odchovanec.

Kvůli zranění musel odstoupit v 67. minutě. "Trochu mě zatáhlo u lýtkového svalu, u achilovky. Rozhodli se, že mě vystřídají, možná bych si řekl i já. Doufám, že to nebude nic vážného a bude to jenom zatáhlé. Kluci mě musí dát dohromady, abych byl co nejdříve dobrý," prohlásil trojnásobný český reprezentant.

Svěřenci trenéra Michala Bílka ve čtvrtek hrají v Jerevanu odvetu 2. předkola Evropské konferenční ligy s běloruským Dynamem Brest. Favorizovaná Plzeň úvodní zápas doma vyhrála 2:1.

"Každé vítězství je pro nás dobré. Viděli jsme, že Brest umí hrát fotbal a nečeká nás nic jednoduchého. Hrajeme v Jerevanu, kde bude teplo, takže to musíme zvládnout," upozornil Řezník. "Škoda, že jsme v prvním zápase nepřidali třetí gól, mohlo to skončit jinak, ale dostali jsme na 2:1. Ale jsme dost zkušené mužstvo a věřím, že postoupíme," dodal rodák z Českého Těšína.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články