Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tvrdík otevřeně o Slavii: Chceme přivést hráče ze zahraničí, Simu pustíme možná za 50 milionů eur

Slavia se jako jediná ze tří českých zástupců probojovala do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy a úspěchy ji mohou těšit i na dalších polích. Jedním z nich je senzační rozkvět Abdallaha Simy. Podle šéfa sešívaných Jaroslava Tvrdíka je klub i přes covidový rok v dobré kondici. I proto by si mohl v zimě dovolit posílit tým zahraničním hráčem. O tom všem a mnohém dalším hovořil předseda představenstva Slavie ve speciálu Dohrána Plus.

O Leicesteru:

"Věděl jsem, že tam nebude žádný lehký tým. Tam už si nevyberete, fotbal se hrozně vyrovnává. Já ani nevěděl, koho si přát. Jindra i tým si přáli soupeře z ostrovů, je to třetí celek Premier League, hraje ve špičkové formě, ale když to Slavii sedne, může porazit kohokoliv."

O Evropské lize:

"Měli jsme ve skupině dva soupeře z top ligy. Od začátku jsme věděli, že postup je cíl, který bychom si přáli. Že jdeme z druhého místa, první by bylo lepší. Ale Bayer je první celek Bundesligy, hrál fantastický fotbal, dá se jim jen pogratulovat. Celý začátek sezony v mezinárodních soutěžích se nepodařil. Ale máme svoji představu o tom, co to mohlo způsobit. Nepomohlo to, že nebyla taková fyzická příprava, jako je tým zvyklý. Po Hapoelu jsem si představil živě, jaká může být další trajektorie po Midtjyllandu. Ta sezona mohla mít parametry neúspěšné. Pak to už byla naprostá fantazie, dnes bychom třeba přes Midtjylland postoupili, ale člověk nemá ničeho litovat. Jsem spokojený."

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

O Lize mistrů:

"Já jsem vždycky říkal, že je to věc, kterou bychom si přáli, že by nás to třeba zabezpečilo na rok dopředu. Ještě díky tomu, že jsme několikrát vyhráli, máme v zásadě s jistotou 350 milionů. Postup do LM byl 450 milionů. Ta skupina, kterou dostal náš soupeř, byla velmi těžká, uhrál dvě remízy, takže tam velký příspěvek za body nebyl, ten rozdíl na konci nebyl tak velký.

O koeficientu:

"Strašně mě trápí to, že klesá koeficient a klesáme v žebříčku klubů. V pohárech jsem strašně fandil Spartě a Liberci. Pomohlo by nám, kdyby oba kluby postoupily, nám třeba chybí tři body z toho Hapoelu. Za mě úspěch obecně pro český fotbal, reprezentace a 21 se dostaly na Euro, tři kluby v EL, bezesporu sportovní úspěch, ale z pohledu koeficientů trpím tím, že přespříští rok je nevratně dáno, že budeme mít jeden klub v kvalifikaci LM a tři kluby v konferenční lize, a že to bude finančně pro celý český fotbal velmi těžké, protože jsme si zvykli, že sem v posledních letech plynou příjmy z mezinárodních soutěží."

O covidu:

"Kombinace covidu, to je pro nás velké téma. Za loňský rok z mezinárodních soutěží jsme měli 125 milionů. Letos máme nula. Covid na Slavii dopadá 250 miliony, to je obrovská částka. Je mi z toho samozřejmě do pláče. Fanoušci k fotbalu patří a hrozně to chybí. Přál bych si, abychom našli řešení, jak tu v únoru bude Leicester hrát."

O hospodaření Slavie:

"Báli jsme se letošního roku, protože dopady covidu byly složité. Jako všechny kluby jsme dělali dohodu s hráči, že se vzdají části příjmu. Byla to ale dohoda motivační. Jestliže se nám nepodaří udělat určité sportovní výkonnostní cíle, tak to sražení bude trvalé. V případě postupu peníze vrátíme. Dneska jsem hrozně rád a chci hrdě říct, že Slávistům jsme dali sto procent platu, teď dostanou nějaké malé odměny. Podařilo se nám dobře připravit na tu dobu. Prodeje Coufala, Součka, Krále. Minulý rok jsme končili v zisku 100 milionů, teď v zisku 200 milionů korun. Máme stoprocentně pokrytý rozpočet v příštím roce, na účtu máme určitě více než 100 milionů korun. Žádné finanční potíže nám nehrozí."

O spolupráci s Libercem:

"Byl to mimořádný rok. Měli jsme zájem od nich některé hráče získat zpět. U Honzy Kuchty se ukazuje, že to byl skvělý deal. Měli jsme zájem získat Michala Berana. Naši trenéři pochází z Liberce, mají s majitelem vynikající vztahy. Je tam velmi podobná představa sportovně-trenérské filozofie. Náš trenér si s trenérem Liberce rozumí. Ten klub je z pohledu výchovy hráčů pro nás úplně ideální. Počet hráčů na hostování byl možná nezvykle vysoký, ale já jsem s tím spokojen. Pro nás byl Liberec větší soupeř než Sparta. Jusúf, Tijani, Matoušek patřili k nejlepším. Určitě si stáhneme Berana, Hromadu a velmi pravděpodobně Jusúfa zpátky. Že se představil i v Evropě, kluby se na ně ptají, Jusi má vynikající jméno v tuhle chvíli, naše očekávání je určitě naplněno."

O Simovi:

"Ten hráč, je fantastickej –⁠ výskok, výběr místa, fyzické nasazení. Za nás v dané chvíli je to jeden z klíčových elementů našich úspěchů. Góly dávat nepřestane, on je blázen, zvládne to. Přemýšlíme o něm v intencích Tomáše Součka. Dostali jsme na něj nabídku 10 milionů eur, ze západní Evropy, z TOP ligy. Byla by to úplně snová nabídka, ale já mám nejlepšího trenéra v České republice, skvělý trenérský tým. A jestli bude zdraví, udržíme pokoru, atmosféru, tak nemáme kam spěchat. Přes zimu není žádný odchod na pořadu dne, ale když mě přijde 50 milionů eur, možná o tom budeme přemýšlet. Fotbal mě naučil, že nikdy neříkej nikdy.

O posilách:

"Dřív jsme vždycky dělali co půl roku seznam hráčů, tzv. sportovní tabuli. Nerad to říkám, ale dnes už tam superkvalitního hráče z české ligy prostě pro zimní přestupní období nemáme. Nebo je v Plzni, ve Spartě, je nedosažitelný. U Condeho nechci předjímat, ale tak jak je tým sestaven, na jeho pozici začal hrát fantasticky Holeš, stahujeme si Hromadu. Podmínky přestupu by musely být úplně jiné. Jestliže uvažujeme o přestupu, tak máme jednoho hráče ze zahraničí, pak nějaké velmi slibné talentované mladíky. Afričtí hráči klub jednoznačně posunují dopředu, trenér je fantasticky umí zapracovávat. Je to pro nás velké téma. Chystáme se v nejbližších dnech podepsat novou smlouvu s Olym. Všichni tam mají svoji úlohu, a to z nás dělá v Česku rozdílový tým oproti ostatním."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články