Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Trpišovský je spokojen s posilami, váhá nad jedním postem a hlásí: Chceme double

Kouč fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský má po vítězné generálce s Rosenborgem Trondheim téměř jasno, jak bude vypadat základní sestava pro start jarní části sezony. Navíc si pochvaluje, jak do týmu zapadla trojice posil, především záložník Petr Ševčík. S celkem z hlavního města by rád v následujících měsících zaútočil na double – chce udržet první místo v lize a zkusit obhájit triumf v domácím poháru.

"Sestava (s Rosenborgem) něco naznačila, ale není definitivní, protože ji svou kvalitou atakuje hodně hráčů. Bude hodně rozhodovat, o jaký typ zápasů půjde. Třeba v prvním kole máme doma Teplice, pak v Evropské lize Genk – to je úplně jiný soupeř s odlišným způsobem bránění. Můžeme mít v sestavě víc hráčů, kteří umí hrát do plné obrany nebo zase střílet ze střední vzdálenosti. V určitých typech duelů zase budeme potřebovat běžecky vybavené hráče," řekl Trpišovský.

O sestavě má úspěšný kouč kromě jednoho postu jasno. "Jde o post, kde kvalitních hráčů ve formě je tolik, že se nám tam určitě jeden kvalitní nevejde. I když by si to zasloužil," doplnil.

Proti Trondheimu nastoupil ze zimních posil v základní sestavě pouze Ševčík, kterého vedl Trpišovský už v Liberci. "Petr nás trenéry zná a zná také spoustu hráčů. Zapadá se mu sem mnohem jednodušeji. Myslím, že za tu krátkou dobu už v přípravných utkáních ukázal, proč jsme ho udělali. Je to typ hráče, který v týmu úplně nebyl. Je neunavitelný," uvedl Trpišovský.

"Odehrál dobré zápasy a až bude hrát úplně podle své hlavy, bude ještě lepší. Zatím se snaží hráčům kolem sebe spíše vyhovět, než aby dělal své akce. Může být pro Slavii obrovský přínos jak teď, tak do budoucna. Zapadl dobře, i když nehraje ještě úplně to, čeho je schopný," dodal trenér.

Spokojený je i s dalšími posilami – křídelníkem Lukášem Masopustem a defenzivním univerzálem Alexem Králem. "Alex ukazuje to, co jsme si mysleli. Má před sebou obrovskou perspektivu. Je jeden z nejmladších v kádru. Velice dobře se na hřišti rozhoduje, má na svůj věk velice dobré řešení situací. K tomu je vysoce univerzální," podotkl Trpišovský.

"Lukáš to bude mít nejtěžší, je to jiný typ křídla, než jaká tu jsou. Proto jsme ho i chtěli. Byl zvyklý hrát trochu něco jiného než tady, hraje se tu více do plné obrany, s tím se bude sžívat. Duel s Rosenborgem ukázal, že mu bude svědčit, když se bude hrát nahoru dolů."

Petr Ševčík a Lukáš Masopust
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Před startem jarní části sezony pomýšlí Trpišovský na double, který Slavia v samostatné historii ještě nezískala. "Cíle víme, všichni chceme vyhrát ligu a pohár. Kdybychom měli možnost získat double, byl by to mimořádný úspěch. Úplně nejspokojenější bych byl, kdybychom udrželi laťku z podzimu. A přidali ještě 10 nebo 15 procent."

Jeho svěřence také čeká vyřazovací fáze EL, na úvod změří síly s Genkem. "Když už máme možnost hrát dvojzápas Evropské ligy, chceme se dostat co nejdále. Na soupisku byl dopsaný Petr Ševčík, pak jsme potřebovali doplnit útočníka, takže volba padla na Micka van Burena, který se až obdivuhodně vylízal ze zdravotních patálií. Třetím je Lukáš Masopust. Usnadnil nám to Alex Král, jehož jsme mohli jako odchovance dát na B-list," zakončil Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články