Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Tobiáš se vrátil na lavičku a Příbram venku vyhrála po 17 měsících

Jihlava - Vydařený návrat na trenérskou lavičku Příbrami prožil Pavel Tobiáš. V 8. kole první ligy dovedl svůj tým k velmi důležité výhře 1:0 na hřišti Jihlavy a ukončil tak čekání na výhru v této sezoně. Zároveň šlo o první příbramskou výhru na hřišti soupeře po 17 měsících a 23 zápasech. Svým gólem o tom rozhodl Jakub Řezníček. Naopak Jihlava po šesté prohře v sezoně spadla na dno tabulky právě místo Příbrami.

Trenér Pavel Tobiáš
zdroj: ČTK

Příbram po nevydařeném vstupu do sezony sáhla minulý víkend ke změně trenéra a týmu se ujal dosavadní šéftrenér mládeže Tobiáš, který v minulosti v Příbrami už působil. Oproti svému předchůdci Petru Čuhelovi příliš do sestavy nezasáhl, pouze do ní vrátil stopera Hájovského a na pravém kraji zálohy dal šanci Kramešovi, který v lize nastoupil poprvé od prosince.

Vysočina chtěla před vlastními fanoušky potvrdit bodový import z Hradce Králové a začala aktivně. Po přihrávce Kolouška, mohl skórovat Harba, ale jeho špatného zpracování využil Boháč a skryl míč v rukavicích. Poté ale hra upadla do podprůměru a v hustém dešti se bojovalo hlavně o střed hřiště.

Na další šance si diváci museli počkat až do druhého poločasu. Tu největší z pohledu Jihlavy měl v 53. minutě Jungr, který šel sám na Boháče, který ho ale vychytal a poradil si následně i s jeho dorážkou.

Vysočina, která v minulém kole ukončila sérii sedmi zápasů bez vítězství, se dál tlačila na zteč hostující obrany, která je s 18 inkasovanými brankami vůbec nejhorší v první lize. Byla to však Příbram, kdo se v 63. minutě dočkal branky. Nejzkušenější domácí hráč Koloušek špatně zpracoval míč, ten se dostal k Řezníčkovi, jenž střelou na zadní tyč překonal Hanuše. Vstřelil tak svou čtvrtou branku v sezoně.

Jihlavané ale nechtěli připustit, že by pošesté z osmi odehraných kol nevstřelili branku, a tak vrhli všechny síly do útoku. Místo toho ale šel na druhé straně sám na Hanuše znovu Řezníček, tentokrát ale branku netrefil.

Deset minut před koncem střídající Irobiso uvolnil Kolouška, ale ten orazítkoval jen břevno hostující svatyně. Když v nastaveném čase nepřekonal Boháče ani Mešanovič, skóre zápasu už se neměnilo. Příbram se tak dočkala první venkovní výhry od dubna 2013, kdy vyhrála v Českých Budějovicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Pavla Tobiáše po utkání s Jihlavou

Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 0:1 (0:0)

Branka: 63. Řezníček. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Kotalík. ŽK: Hybš - Pilík, Fillo. Diváků: 3023.

Jihlava: Hanuš - T. Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš - Koloušek, Jánoš - Kovář (46. Kukol), Jungr (66. Irobiso), Vaculík (79. Mešanovič) - Harba. Trenér: Rada.

Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Pilík (84. Stratil) - Krameš, Fillo, Zeman (88. Mareš) - Řezníček. Trenér: Tobiáš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články