Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Tepličtí fotbalisté německou zkouškou neprošli. Slovácko dvoubrankový náskok nad Turky neudrželo

Příprava českých fotbalových celků je v plném proudu. Zatímco Hradec Králové porazil druholigovou Jihlavu 1:0, hráči Teplic neuspěli v německých Drážďanech. Bez branky skončil Liberec na soustředění v Rakousku s Újpestí, stejně jako Zlín s Líšní. Fotbalisté Slovácka si dvoubrankový náskok nad tureckým mistrem Trabzonsporu neudrželi a remizovali 2:2. Olomouc na kempu v Rakousku prohrála s jiným tureckým týmem Galatasarayem Istanbul 0:2, Jablonec podlehl italskému Sassuolu 1:3.

Liberecký brankář Olivier Vliegen
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slovácko mělo proti Trabzonsporu výborný nástup a po 27 minutách vedlo po brankách Trávníka s Holzerem 2:0. Dvěma góly pak ale srovnal Kouassi. Za tureckého šampiona odehrál poločas bývalý kapitán slovenské reprezentace Hamšík.

Olomouc proti slavnému Galatasarayi, který ale v minulé sezoně turecké ligy obsadil až 13. místo, dlouho držela krok. Favorit se prosadil až po hodině hry a povedené technické střele Akgüna, krátce nato přidal pojistku Gomis. Sigma dnes odehrála dvě utkání, papírově slabší sestava předtím podlehla maďarskému Paksu 2:3, když ztratila poločasový náskok 2:0.

Olomoucký trenér Václav Jílek byl s výkonem proti Galatasarayi spokojen. "Z hlediska bojovnosti nemám hráčům co vytknout. První poločas byl velmi dobrý, ve druhém hlavně směrem dopředu soupeř ukázal velký rozdíl v kvalitě," podotkl Jílek.

Také Jablonec dlouho vzdoroval favorizovanému Sassuolu. Útočník Sejk ještě v první půli srovnal na 1:1 a jedenáctý celek minulé sezony italské ligy rozhodl dvěma góly až v poslední čtvrthodině. Stínem utkání bylo pro Jablonec zranění útočníka Chramosty.

"Narazili jsme na velmi kvalitní tým. Spousta věcí se nám zase ukázala. Hráči si pořád svými výkony říkají o základní sestavu, dnes jsme viděli zajímavé výkony," řekl pro klubový web asistent jabloneckého trenéra Jiří Kohout.

Tepličtí při porážce 0:1 s Drážďany, které sestoupily do třetí německé ligy, vyzkoušeli řeckého útočníka Athanasiose Kartsabase. "Jeho mise u nás skončila. Je bohužel fyzicky nepřipravený, takže mu poděkujeme, že přijel, a budeme hledat dál," uvedl teplický trenér Jiří Jarošík.

Zlín jen remizoval bez gólů s druholigovou Líšní, i tak ale udržel i v šestém utkání letní přípravy neporazitelnost. "Vstup byl z naší strany vynikající, ale neproměnili jsme žádnou z vyložených šancí. Takhle bychom se měli prezentovat, ale ne jen nějakých 18 minut. Do ligy je tohle málo," řekl zlínský trenér Jan Jelínek.

Branku nevstřelil ani Liberec v prvním utkání na soustředění v Rakousku. Nejblíže ke gólu byl proti Újpesti v 73. minutě Rondič, který trefil tyč. Pátý celek uplynulé sezonY maďarské ligy v týdnu prohrál s Bohemians 1905 0:1.

"Myslím, že výkon byl docela dobrý, soupeř byl kvalitní. S naším defenzivním výkonem může být spokojenost, dozadu jsme to zvládli velmi dobře. Dopředu finální řešení kolikrát nebylo úplně nejlepší," poznamenal liberecký trenér Luboš Kozel.

Bezbrankovou remízou skončil i duel Pardubic s druholigovou Duklou. Pražané, které nově vede trenér Rada, v přípravě zaskočili už třetího ligového favorita - předtím zvítězili nad Hradcem Králové a remizovali s Libercem.

Hradec ve středu ztratil Duklou dvoubrankový náskok, proti dalšímu druholigovému soupeři Jihlavě se ale vrátil na vítěznou vlnu. Zápas rozhodl v 18. minutě jediným gólem Vašulín.

Nová sezona první ligy začne za dva týdny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články