Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Teplice zahájily přípravu i se slovenským brankářem Ludhou, na hostování přišel slávista Labík

Teplice zahájily přípravu na jarní část sezony i se slovenským brankářem Richardem Ludhou, který přestoupil z Podbrezové. Třiadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru podepsal tříletou smlouvu a po obránci Albertu Labíkovi, jenž bude na severu Čech rok a půl hostovat z pražské Slavie, je druhou zimní posilou desátého celku prvoligové tabulky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Teplice získaly slovenského brankáře, ze Slavie přišel obránce Labík

"Chceme zvýšit konkurenci na brankářském postu, proto jsme přivedli Richarda, který platí na Slovensku za velmi perspektivního gólmana. Včera prošel zdravotní prohlídkou a dnes podepsal smlouvu," uvedl teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Ludha za A-tým Podbrezové debutoval v osmnácti letech a postupně se stal jedničkou. Rodák z Prievidzy na podzim odchytal všech 18 zápasů ve slovenské lize a připsal si pět čistých kont.

"Jsem velmi šťastný a moc rád, že jsem tu. Těším se na nové výzvy a zkušenosti, protože přestup do Čech beru jako posun kupředu v mojí kariéře," uvedl Ludha, jenž nastupoval za slovenské reprezentační výběry do 21 a 19 let.

Současnou jedničkou Teplic je zkušený Tomáš Grigar. Čtyřicetiletý brankář v podzimní části sezony odchytal všech 18 utkání nejvyšší soutěže, v šesti z nich neinkasoval.

S Teplicemi zahájil přípravu i sedmnáctiletý litevský stoper Nojus Audinis, jenž je v Teplicích na zkoušku z týmu FA Šiauliai.

Později se k týmu připojí egyptský útočník Muhammad Jásir a srbský obránce Nemanja Mičevič, kteří na podzim byli stabilními členy sestavy.

Řeší se naopak budoucnost dalšího Srba Nemanji Krsmanoviče. "Nemanja nás požádal, jestli bychom mu umožnili vyšší zápasovou praxi v jiném klubu. O jeho dalším působení nyní jednáme," uvedl ředitel klubu Rudolf Řepka.

Severočeši mají v plánu sehrát během zimy šest přípravných utkání. Příští týden je čeká soustředění v Bedřichově a na konci ledna v Turecku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články