Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Sudí uznali gól na Slavii správně, Petrák neměl být v Karviné vyloučen, míní komise

Byl to sporný moment, který vyšel nakonec ve prospěch domácích. A s denním odstupem ho posvětila i komise rozhodčích. Vyrovnávací branka Slavie proti Sigmě z 84. minuty byla posouzena správně. Podle komise nešlo z dostupných záběrů jednoznačně určit, zda byl domácí Jan Bořil před gólem Mojmíra Chytila v ofsajdu. Naopak v Karviné se sudí chyby dopustili, obránce Bohemians 1905 Ondřej Petrák neměl dostat v závěru prvního poločasu červenou kartu.

Utkání Slavia – Sigma Olomouc
zdroj: ČTK

V Edenu Bořil v 84. minutě na hranici ofsajdu přebral přihrávku, posunul míč na Ivana Schranze a po jeho stříleném centru srovnal Chytil na konečných 2:2. Sudí Marek Radina po dlouhé konzultaci s videorozhodčím Janem Petříkem branku uznal.

"Rozhodčí správně uznal branku domácího družstva. Byla to hraniční ofsajdová situace, z dostupných záběrů nelze jednoznačně vyhodnotit, zda hráč domácího družstva (Bořil) byl v době přihrávky od spoluhráče v ofsajdové pozici. VAR (videorozhodčí) správně neintervenoval," uvedla komise.

Ve stejném utkání za bezbrankového stavu ve 34. minutě Radina rovněž správně nenařídil pokutový kop pro domácí po souboji olomouckého Františka Matyse s Igohem Ogbuem ve vápně. "Šlo o běžný souboj v pokutovém území při standardní situaci. O přestupek se nejednalo," uvedla komise.

V Karviné se naopak sudí dopustili přehmatu. Hlavní arbitr Ondřej Pechanec neměl po chybném zásahu videorozhodčí Jany Adámkové v 39. minutě za bezbrankového stavu vyloučit stopera Bohemians 1905 Petráka. Zadák Pražanů sice v souboji s unikajícím Martinem Regálim zahrál rukou, ale domácí křídelník ho předtím rozhodil držením.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

"Rozhodčí na základě chybné intervence VAR vyloučil hráče hostujícího družstva za zmaření zjevné brankové možnosti hraním rukou. Z důvodu držení hráče domácího družstva, které předcházelo ruce hráče hostujícího družstva, se jednalo o spornou situaci a VAR neměl intervenovat," uvedla komise k utkání, které skončilo 1:1.

V zápase mezi Libercem a Hradcem Králové se domácí v 55. minutě dožadovali druhé žluté karty pro útočníka Daniela Vašulína za úder do obličeje Matěje Chaluše. Podle komise ale sudí Ondřej Berka správně k napomínání nesáhl.

"Z dostupných záběrů se zdá, že došlo ke kontaktu ruky s obličejem hráče domácího družstva. Zákrok je na hraně mezi nedbalým a bezohledným přestupkem, případné udělení žluté karty je v kompetenci rozhodčího," podotkla komise.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články