Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Stíhací jízda Slavie k vítězství nestačila, remíza se Sigmou přihrála triumf Spartě

O šampionech základní části nejvyšší soutěže je rozhodnuto. Fotbalisté Slavie totiž v předposledním 29. kole remizovali doma s Olomoucí 2:2 a ztrácejí už čtyři body na vedoucí Spartu, která půjde do nadstavbové části z prvního místa. V dalších nedělních zápasech si Mladá Boleslav odvezla z Pardubic výhru 2:1 a zajistila si účast ve skupině o titul, Liberec se rozešel bez branek s Hradcem Králové a Plzeň remizovala na Slovácku 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Vzepětí Slavie k výhře nestačilo

Sigma v Edenu v 66. minutě senzačně vedla 2:0 po brankách Jakuba Pokorného s Pavlem Zifčákem, favorizovaní domácí už stihli pouze srovnat zásluhou gólů Jana Bořila a Mojmíra Chytila. Sešívaní tak po porážce v minulém kole 0:1 v Plzni podruhé za sebou ztratili body, což se jim v ligové sezoně stalo teprve podruhé. Sparta bude mít díky vítězství v základní části při derby v nadstavbové části výhodu domácího prostředí.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský zároveň ani na druhý pokus nedosáhl na 192. výhru v historii samostatné nejvyšší soutěže, čímž by překonal rekordmana Pavla Vrbu. Hanáci navázali na minulý skalp Jablonce a na osmém místě drží naději na účast v nadstavbové skupině o titul.

Slavia Praha – Sigma Olomouc 2:2 (0:0)

Branky: 77. Bořil, 84. Chytil – 52. Pokorný, 66. Zifčák. Rozhodčí: Radina – M. Vlček, Leška – Petřík (video). ŽK: Oscar, Douděra, Holeš – Zifčák, Matys, Uriča, Stoppen, Zorvan. Diváci: 17 986.

Slavia Praha: Staněk – Douděra, Ogbu, Zima (68. Holeš), Bořil – Zafeiris (55. Ševčík), Oscar – Jurásek (55. Schranz), Jurečka (68. Van Buren), Wallem (55. Provod) – Chytil. Trenér: Trpišovský.
Olomouc: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Matys, Vraštil – Breite – Uriča (69. Navrátil), Pospíšil (69. Ventúra), Zorvan (89. Langer), Šíp (62. Dele) – Zifčák (89. Juliš). Trenér: Saňák.

Plzeň veze z Uherského Hradiště bod

Po čtvrtečním vyřazení ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s Fiorentinou remizovali fotbalisté Plzně na Slovácku 1:1. Do vedení poslal Viktorii na konci první půle Idjessi Metsoko, v 73. minutě vyrovnal z pokutového kopu Vlastimil Daníček.

Třetí Západočeši nevyhráli třetí z posledních čtyř kol, tým z Uherského Hradiště zase v nejvyšší soutěži neoslavoval pošesté v řadě. Kolo před koncem základní části ale zůstal na šestém místě, které jako poslední zaručuje účast v nadstavbové skupině o titul.

1. FC Slovácko – Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)

Branky: 73. Daníček z pen. – 41. Metsoko. Rozhodčí: Zaoral – Antoníček, Kotík – Černý (video). ŽK: Hofmann, Daníček – Traoré, Metsoko, Dweh, Červ. ČK: 64. Přibyl (trenér gólmanů Slovácka). Diváci: 4631.

Slovácko: Fryšták – Blahút, Hofmann, Břečka, Holzer – Havlík, Daníček – Petržela (64. Kim Sung-pin), Kohút (87. Mihálik), Juroška (87. Sinjavskij) – Vecheta (74. Kvasina). Trenér: Svědík.
Plzeň: Jedlička – Řezník (14. Hranáč), Dweh, Paluska – Havel, Traoré, Kalvach (46. Červ), Souaré (61. Cadu) – Vydra (79. Šulc), Metsoko (61. Kliment), Mosquera. Trenér: Koubek.

Boleslav si pojistila skupinu o titul

Roli favoritů hráči Mladé Boleslavi ustáli a výhrou v Pardubicích si zajistili postup do nadstavbové skupiny o titul. Středočeši rozhodli o prvním venkovním ligovém vítězství po sedmi zápasech už v úvodním dějství, na gól Tomáše Ladry v 7. minutě totiž navázal před přestávkou Lamin Jawo. V 54. minutě už pouze snížil Marek Icha.

Klub z města automobilů zdolal nedělního soupeře i podruhé v sezoně, na podzim doma uspěl 1:0. Svěřenci kouče Davida Holoubka jsou proto v neúplné tabulce pátí, a ani po závěrečném kole základní části, které je na programu za týden, už nemohou skončit hůře než šestí. Pardubice prohrály po třech kolech a zůstaly třinácté.

FK Pardubice – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:2)

Branky: 54. Icha – 7. Ladra, 37. Jawo. Rozhodčí: Machálek – Machač, Dohnálek – Všetečka (video). ŽK: Jawo (M. Boleslav). Diváci: 2885. 

Pardubice: Kinský – Mareš (77. Sychra), Halinský, Ortiz, Surzyn – Solil (82. Černý), Icha, Hlavatý – Daněk (62. Krobot) – Zlatohlávek (62. Kissiedou), Patrák. Trenér: Kováč.
Mladá Boleslav: Mikulec – Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek – Mareček (77. Žitný), Sakala – Kušej (77. Vaníček), Ladra (87. Kubista), Solomon (87. Kadlec) – Jawo (64. Hilál). Trenér: Holoubek.

Pod Ještědem se na gól čekalo marně

Liberec i Hradec Králové se ucházejí o postup do skupiny o titul. Slovan se ziskem bodu posunul na šesté místo v neúplné tabulce, devátí Votroci na něj dál ztrácejí dva body a pod vedením trenéra Davida Horejše zatím prohráli pouze na Spartě. Kouč je jinak po svém nástupu dovedl ke čtyřem vítězstvím a dvěma remízám.

Slovan Liberec – FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Pečenka - Pechanec (video). ŽK: Purzitidis, Bačkovský, Kozel (trenér), Čech (trenér brankářů), Prebsl - Vašulín. Diváci: 2611.

Liberec: Bačkovský – Mikula, Chaluš, Purzitidis (73. Tetour) – Ghali, Žambůrek, Prebsl, Preisler (84. Fukala) – Višinský (66. Kok), Tupta (66. Horský) – Kulenovič (84. Letenay). Trenér: Kozel.
Hradec Králové: Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí (90.+2 Horák) – Čmelík (78. Pudhorocký), Pilař (71. Juliš) – Vašulín. Trenér: Horejš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články