Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Stramaccioni zůstává ve Spartě, sportovní úsek povede tandem Ščasný-Rosický

Andrea Stramaccioni povede fotbalisty Sparty i v jarní části sezony, uvedl majitel klubu Daniel Křetínský. Zároveň se fanouškům omluvil za špatné podzimní výsledky. Křetínský navíc v nezvykle otevřeném rozhovoru pro klubovou televizi oznámil, že Zdeněk Ščasný bude ve Spartě sportovním ředitelem. Pomáhat mu bude Tomáš Rosický. "Jsme se Zdeňkem v poslední fázi jednání," řekl Křetínský, který je v zimě ochoten opět investovat do zahraničních posil. "Hlavně co se středu zálohy týče," poukázal na fakt, kde má Sparta největší problém.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Stramaccioni zůstává s týmem. Vyplynulo to z naší společné diskuse, debata probíhala jak s trenérem, tak v rámci vedení klubu. Zásadní bylo, že jsme se s trenérem shodli na popisu příčin problémů, a jsme přesvědčeni, že víme, jak situaci zlepšit," uvedl Křetínský.

Zároveň dodal, že pokud by se ukázalo, že představa o Stramaccionim nefunguje, bude vedení nuceno na situaci reagovat. "V tuto chvíli věříme, že máme recept na to, jak Spartu pozvednout," dodal Křetínský.

Stramaccioni převzal Spartu na začátku sezony, ale letenskému mužstvu se herně nedařilo. Pražané se přes masivní hráčské investice nedostali do skupiny Evropské ligy, vypadli i z domácího poháru a v nejvyšší soutěži jsou na pátém místě tabulky se ztrátou 18 bodů na vedoucí Plzeň.

"Věděli jsme, že změny přístupu a nové řešení mohou být spojené s problémy, nicméně jsme nečekali, že začneme tak špatně. Výsledkově jsme na tom mnohem hůře, než jsme si představovali," přiznal Křetínský s tím, že Stramaccioni předložil asi patnáct problémových bodů, v čem se Spartě na podzim nedařilo.

Daniel Křetínský, majitel AC Sparta Praha:

"Nechci, aby to znělo nějak arogantně, ale ta finanční ztráta není to, co mě na celé věci osobně trápí. Trápí mě, že jsme zklamali absolutní většinu našich fanoušků."

"Výsledek byl, že to, kde jsme očekávali, že budeme mít velkou sílu, se stalo naší téměř slabostí. Dostali jsme se do situace, kdy produktivita útočných křídelních hráčů byla nedostatečná. Janko se zdaleka neprosadil tím způsobem, jak jsme si představovali," vysvětloval Křetínský, jinak také předseda představenstva Energetického a průmyslového holdingu. (https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwie2M7OkpvYAhUO_aQKHZDPAv0QFggqMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.epholding.cz%2F&usg=AOvVaw0qTmaZbHwvDJIteF-cFCWv)

Chce, aby u všeho dění v klubu byl Tomáš Rosický, který ve středu ukončil kariéru. Bude pravou rukou nového sportovního ředitele Zdeňka Ščasného. "Má obrovské zkušenosti. Působil tu několikrát jako trenér, jako hlavní autorita. Bude seniorním členem týmu," řekl Křetínský.

A Rosický? "Jeho fotbalové znalosti, znalost mezinárodního prostředí, i individuální schopnosti vidět fotbal a rozpoznat kvality hráčů nám pomohou," dodal Křetínský.

Ilustrační foto

Co bude následovat v nejbližší budoucnosti? "Je naprosto jednoznačné, že musíme redukovat náš kádr. Někteří odejdou třeba jen na hostování," řekl Křetínský.

Vedle Janka se zastavil u dvojice Ben Chajim a Biabiany. "Jeden z nich může být stále mimořádně platným hráčem Sparty, jeden tu schopnost nemá. U dalšího nejsem přesvědčen, že má smysl ve spolupráci pokračovat."

Sparta bude chtít i posilovat. "Asi nikoho nepřekvapí, že klíčovou pozicí bude střed zálohy. Budou to příchody ze zahraničí," dodal šéf klubu.

Fotbal fokus podcast o možnosti příchodu Zdeňka Ščasného zpět do Sparty:

Seznam hlavních posil už je připravený, probíhají finální potvrzování jmen. "Bude to významný krok, který ovlivní jaro a sportovní úsek za něj už ponese spoluodpovědnost," řekl Křetínský. Podle jeho slov mu největší radost na podzim udělal výkon Josefa Šurala. "Mám obrovskou radost z toho, jak se posunul Václav Kadlec. Myslím, že Dúbravky, Štetina, Hovorka mimořádně obstáli," řekl miliardář a jeden z nejbohatších Čechů.

Zároveň zdůraznil, že Sparta se v několika málo měsících stane lídrem mezi evropskými fotbalovými kluby z hlediska bezpečnosti na stadionu. "Budeme patřit mezi nejlépe vybavené kluby tak, aby se žádný slušný fanoušek nemusel na stadionu bát," podotkl Křetínský.

Je nám líto, video expirovalo.
Stramaccioni pokračuje na lavičce Sparty
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články