Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Stoper kanonýrem. Je to až neskutečný, tvrdí Havel

Tři zápasy, čtyři góly. To je výborná bilance pro každého útočníka – jenže Lukáš Havel je stoper. V sestavě Českých Budějovic si kromě toho, že dává góly, plní dobře i povinnosti v obraně, a tak nováček srazil už pátého soupeře za sebou. Po výhře 2:0 nad Slováckem je v lize už osmý.

Benjamin Čolič gratuluje ke gólu Lukáši Havlovi z Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Když Havel skóroval, Budějovice zvítězily. To platí v posledních třech zápasech. Havel se trefil proti Karviné, v Teplicích a také v neděli proti Slovácku. Stoper Dynama podobnou střeleckou sérii nepamatuje.

"Je to pro mě až neskutečný. Střelecká fazona. Dneska mi před gólem perfektně udělal prostor Pavel Novák a já jsem měl dost času na to, abych míč hlavou umístil," vzpomínal nečekaný střelec.

Dodal, že nedělní trefu věnuje svému dědovi Adolfu Havlovi, který v minulosti také hrál stopera za českobudějovické Dynamo. Ligové zkušenosti má také Havlův otec Martin, který nastupoval za Jihočechy v útoku. "Občas si s tátou povídáme, co a jak v zakončení. Radí mi třeba, jaký prostor bych si měl hledat, a pomáhá mi v tom," uvedl Havel.

Fotbalisté Českých Budějovic vyhráli v první lize pátý zápas za sebou. I když Havel uvedl, že dnešní souboj se Slováckem nebyl pro Jihočechy jednoduchý. "Řekli jsme si, že musíme předvést týmový výkon. Nedostat gól, hrát zodpovědně zezadu a věřili jsme, že se v koncovce prosadíme, protože si teď věříme a jsme hodně ofenzivně naladění," uvedl.

Přesto byl začátek zápasu z obou stran opatrnější a zdálo se, že týmy spíš číhají na chybu soupeře. "Čekalo se, co kdo předvede. Bylo otázkou, kdo prví dá branku, což se naštěstí povedlo nám," řekl stoper.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články