Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Sparta uplatnila další opci a Vindahl je natrvalo jejím brankářem

Hostování se osvědčilo a fotbalový brankář Peter Vindahl se stal hráčem Sparty. Po uplatnění opce na trvalý přestup podepsal dánský gólman, který na Letné od léta hostoval z nizozemského AZ Alkmaar, nový, víceletý kontrakt. Klub to oznámil den po utkání s Liverpoolem.

Český mistr si během pohárového týdne pojistil služby dvou klíčových opor. V úterý uplatnil opci na srbského křídelního hráče Veljka Birmančeviče, který dosud ve Spartě hostoval z Toulouse. V pátek jeho příklad následoval gólman Vindahl.

"Je příjemné vědět, že Praha na nějaký čas zůstane mým domovem. Musím ale říct, že se tu cítím jako doma už od prvního dne. Kluci mě hned vzali mezi sebe. Od začátku jsem součástí jedné velké rodiny a neočekávám, že by se v tomto ohledu mělo něco měnit. Jsem opravdu šťastný," uvedl Vindahl.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Sparta Praha – Liverpool

"Peter má zkušenosti ze zahraničních lig i evropských pohárových zápasů. Je to brankář, který má fyzické parametry i schopnosti, které si u tohoto postu představujeme," řekl sportovní ředitel Tomáš Rosický, když Vindahla v létě představoval jako novou posilu.

Šestadvacetiletý gólman očekávání brzy naplnil. Mezi tyčemi se stal sparťanskou jedničkou, vedle důležitých zákroků splňuje také požadavky na rozehrávku nohama. Ve 34 soutěžních zápasech si připsal 12 čistých kont. S devíti vychytanými nulami momentálně vládne statistice mezi ligovými gólmany, k čemuž přispěl 58 zákroky v 21 zápasech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články