Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta před sezonou vyhlašuje útok na titul a na Evropu

S velkými ambicemi jdou do sezony fotbalisté Sparty. Nic menšího než titul si za cíl nedali. Ten chtějí získat po osmi letech. Krom toho představitelé druhého týmu uplynulé sezony na tiskové konferenci vyhlásili, že se chtějí dostat do základní skupiny v evropských pohárech a ideálně z ní postoupit. Sportovní ředitel Tomáš Rosický si myslí, že v současnosti sparťané jiný cíl než zisk titulu mít nemohou.

Pavel Vrba a Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

V uplynulé sezoně se Sparta po čtyřech letech představila v hlavní fázi evropských pohárů. V Evropské lize v konkurenci AC Milán, pozdějšího šampiona francouzské ligy Lille a Celticu Glasgow skončila třetí. V úterý ji čeká úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů na stadionu Rapidu Vídeň.

"Máme za sebou náročné soustředění a teď nás čeká plnění našich předsezonních cílů. Tím je jednoznačně Evropa. Nechci říkat, jestli Liga mistrů nebo Evropská liga, to ukáže až čas. Základní skupina v Evropě, ideálně s postupem, je něco, co musíme zvládnout v nové sezoně," řekl generální ředitel týmu František Čupr na tiskové konferenci v tréninkovém centru na Strahově.

Je nám líto, video expirovalo.
Vedení Sparty vyhlásilo s Rosickým boj o titul

Areál byl dnes po desetiměsíční modernizaci slavnostně otevřen. Klub do něj investoval téměř 100 milionů korun. A-tým se v něm bude kompletně připravovat, stadion na Letné poslouží jen k soutěžním zápasům.

Kromě startu ve skupinové části evropských pohárů touží svěřenci trenéra Pavla Vrby ukončit tříletou nadvládu městského rivala Slavie v lize. "Věřím, že v této sezoně se už skutečně tento cíl, tedy útok na titul, naplní. Chceme si vzít zpátky titul a být jeho hrdými nositeli," uvedl Čupr.

"Je to přirozený vývoj týmu. Jdu se Spartou do třetí sezony, začínali jsme rozvojem mladých hráčů, skládáním kostry mužstva, chtěli jsme zlepšit prostředí a kulturu celého týmu. V sezoně 2019/20 jsme skončili třetí a kvalifikovali se po dlouhé době do Evropy, což byl cíl. Vyhráli jsme pohár, trofej, která na Spartě dlouho nebyla," prohlásil Rosický.

"V další sezoně jsme skončili druzí a máme trenéra, který má historii úspěchů a vítězství. Čili podle mě nemůžeme mít aktuálně jiný cíl, než si říct, že chceme titul. Jsem sparťan odmala a dobře vím, že minimem musí být účast v Evropě a boj o titul," konstatoval bývalý hráč Dortmundu a Arsenalu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články