Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sparta odjela do Rakouska bez reprezentantů i bez Trávníka s Hanouskem a Fortelným

Bez záložníka Michala Trávníka a obránce Matěje Hanouska odcestovali fotbalisté Sparty na soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu. Oba hráči jednají o přestupu do zahraničí a klub nejspíš opustí. Sparta o kádru pro soustředění informovala na svých internetových stránkách.

Sparťanský bek Matěj Hanousek v souboji s Jurečkou z Opavy
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

O Trávníkově odchodu z Letné se spekulovalo už dříve. Sedmadvacetiletý záložník, který přestoupil do Sparty předloni z Jablonce, se natrvalo neprosadil do základní sestavy.

Také osmadvacetiletý Hanousek přišel na Letnou z Jablonce. V uplynulé sezoně nastoupil do 25 ligových zápasů, v průběhu jara byl měsíc zraněný.

Do přípravy Sparty se už zapojil obránce Dávid Hancko, který se slovenským národním týmem startoval na evropském šampionátu. Naopak čeští reprezentanti útočník Adam Hložek, křídelní hráč Jakub Pešek a obránce Ondřej Čelůstka se přidají k mužstvu později.

Kvůli zranění zůstal v Praze záložník Jan Fortelný. Do Rakouska však odcestoval útočník Lukáš Juliš, který si v přípravném utkání s Líšní poranil vazy v kotníku. Na kempu se bude věnovat hlavně rehabilitaci.

Sparta zahájila letní přípravu v červnu první z českých ligových klubů. Tým trenéra Pavla Vrby čeká už 20. července úvodní utkání 2. předkola Ligy mistrů ve Vídni s tamním Rapidem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články