Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

SOUHRN: Plzeň ukončila sparťanskou sérii, Řezníček se přihlásil o střeleckou korunu

Vendeta za vyřazení v semifinále Českého poháru se fotbalistům Plzně podařila. Ve 3. kole nadstavby totiž porazili Spartu 2:1 a ukončili její vítěznou sérii. Dařilo se i čerstvým šampionům ze Slavie, kteří si v Edenu pochutnali na Jablonci (4:0). Doma slavily také Teplice ke skalpu Zlína (4:1) je hattrickem nasměroval Jakub Řezníček. Ve skupině o Evropu si postup do finále play-off zajistili hráči Bohemians a Mladé Boleslavi. Záchranářský souboji mezi Opavou a Příbramí skončil bez branek.

SKUPINA O TITUL:

Plzeň - Sparta Praha 2:1

Vítězstvím 2:1 nad Spartou uctili fotbalisté Plzně památku bývalého hráče Viktorie Mariána Čišovského, který po šestiletém boji podlehl nevyléčitelnému onemocnění ALS. Ve 3. kole nadstavbové části zdolali rivala zejména díky Tomáši Chorému, jenž první gól vstřelil a druhý připravil pro Ondřeje Mihálika. Za Letenské už stačil pouze zkorigovat David Moberg Karlsson. Sparta prohrála po sérii osmi soutěžních výher.

Slavia Praha - Jablonec 4:0

Ani po zisku titulu nedali fotbalisté Slavie nohu z plynu. Mistři nejvyšší soutěže deklasovali v Edenu pátý Jablonec 4:0. Dvěma góly se blýskl Petar Musa, další přidali Petr Ševčík a střídající Lukáš Masopust. Jablonec proto ztrácí na čtvrtý Liberec, který v pátek zdolal šestou Ostravu, jeden bod. 

Liberec - Ostrava 2:1

I bez vykartované dvojice Malinský - Baluta se fotbalisté Liberce radovali ze skalpu soupeře. Proti Baníku byli mnohem lepší a zvítězili 2:1. Nápor domácích poprvé korunoval v 76. minutě Jakub Pešek a pojistku přidal krátce nato Kamso Mara. Ostravané dokázali pouze zkorigovat proměněnou penaltou Patrizia Stronatiho v nastaveném čase. Slovan se proto posunul před Jablonec na čtvrté místo, Baník zůstává šestý.  

SKUPINA O EVROPU:

Bohemians 1905 - Slovácko 2:1

Řadu stoprocentních příležitostí zazdili a těsně před koncem prohrávali 0:1, o postup do finále play-off ve skupině o Evropu ovšem fotbalisté Bohemians 1905 nepřišli. V nastaveném čase totiž slováckou hru vabank dvakrát potrestal střídající Jhon Edison Mosquera a stanovil konečný výsledek 2:1. Vzhledem k totožnému úspěchu v prvním vzájemném duelu si vršovický celek zahraje finále proti Mladé Boleslavi.  

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Bohemians 1905 - Slovácko

České Budějovice - Mladá Boleslav 0:2

V závěru základní části šestkrát za sebou nezvítězili, ale v předkole play-off se radovali v obou zápasech s Českými Budějovicemi. Fotbalisté Mladé Boleslavi stvrdili postup na stadionu Dynama, kde vyhráli 2:0. Skóre otevřel už v 7. minutě Jaroslav Zelený a finálové razítko přidal po změně stran šťastnou tečí Jiří Klíma, jehož gól stvrdil systém VAR.  

SKUPINA O ZÁCHRANU:

Opava - Příbram 0:0

Kýženého kroku k záchraně se nedočkal ani jeden tým. Opava remizovala s Příbramí 0:0 a dvě kola před koncem nadstavby má i nadále stejně bodů jako soupeř ze středu Čech. Ve prospěch Slezanů hovoří lepší umístění po základní části. Od konkurenční Karviné dělí obě mužstva dva body.

Olomouc - Karviná 3:1

Po kvartetu utkání, v nichž si nedokázali připsat skalp soupeře, fotbalisté Olomouce vyhráli. Karvinou porazili 3:1. Skóre otevřel vlastní trefou hostující Eduardo Santos a následně zazářil dvěma brankami útočník Lukáš Juliš. Konečný výsledek stanovil v 58. minutě Ondřej Lingr. Hanáci měli už před úvodním hvidem záchranářskou jistotu, Slezany dělí dvě kola před koncem od poslední Příbrami dva body.

Teplice - Zlín 4:1

Famózní formu má v posledních týdnech Jakub Řezníček a zužitkoval ji také proti Zlínu. Útočník Teplic se podepsal pod vítězství 4:1 hattrickem a na kontě má už dvanáct branek, což znamená, že se s Guélorem Kangou a Liborem Kozákem dělí o pozici druhého nejlepšího střelce soutěže. Zároveň "Sklářům" zajistil definitivní jistotu setrvání v lize. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články