Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záchranářská bitva mezi Opavou a Příbramí vítěze nepoznala, fanoušci gól neviděli

Kýženého kroku k záchraně se nedočkal ani jeden tým. Opava remizovala s Příbramí 0:0 a dvě kola před koncem nadstavbové části má i nadále stejně bodů jako soupeř ze středu Čech. Ve prospěch Slezanů zatím hovoří lepší umístění po základní části. Od konkurenční Karviné dělí obě mužstva dva body.

Filip Souček z Opavy (vlevo) v souboji s Dušanem Pincem z Příbrami
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Opava začala aktivně a do první šance se dostal Řezníček, ale s jeho přízemní střelou si devatenáctiletý brankář Melichar poradil. Průběh prvního poločasu byl vyrovnaný, hra však byla rozkouskována řadou faulů na obou stranách. Další zajímavá příležitost přišla až těsně před odchodem do kabin, domácího gólmana Fendricha nicméně Zorvanova rána nezaskočila.

Krátce po změně stran musel Melichar z brány poté, co Fendrich dlouhým výkopem vysunul Juřenu, kterého příbramský strážce svatyně poslal k zemi. Slezané se dožadovali faulu, ale rozhodčí Zelinka zůstal klidný.

V 60. minutě si Opava po dlouhém obléhání příbramského pokutového území vytvořila solidní příležitost, jenže Souček po centru Texla hlavičkoval těsně vedle levé tyče.

Domácí si v závěru vytvořili tlak, ale branku vstřelit nedokázali. Jedovatou střelu Součka vyrazil na poslední chvíli Melichar a následná rána Zavadila skončila vysoko nad břevnem. Blízko gólu byl vzápětí i střídající Dedič, jehož pohotový pokus zlikvidoval Melichar.

"Příbram nám neutekla a trochu jsme se přiblížili Karviné, která prohrála. Ale jak říkám, teď nás čekají dva zápasy, které opět musíme zvládnout. Je to pořád dokola. Teď máme doma Olomouc, a pokud to nezvládneme za tři body, bude situace hodně vážná," uvedl Fendrich.

"Bod pro nás není úplně plusový, ale Opava nám neutekla. Ostatní výsledky nám nahrály, takže jsme pořád ve hře. Chtěli jsme vyhrát, ale bod musíme brát a v dalších duelech pro to musíme udělat ještě víc," řekl Zorvan.

SFC Opava - 1. FK Příbram 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Paták, Podaný - Marek (video). ŽK: Hošek, Hrabina, Slepička - Soldát, Polidar, Rezek, Melichar. Diváci: 1693 (limit 5000 osob na stadionu).

Opava: Fendrich - Harazim (54. Sus), Hrabina, Hošek (37. Hnaníček), Žídek, Helešic (77. Zapalač) - Souček, Zavadil, Řezníček (54. Texl) - Dordič (77. Dedič), Juřena. Trenér: Skácel.

Příbram: Melichar - Kvída (78. Antwi), Kingue, Kleščík, Cmiljanovič - Polidar (29. Škoda), Tregler, Soldát (63. Pazdera), Rezek, Zorvan - Pinc (63. Slepička). Trenér: Čuhel.

Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Je to pro nás stoprocentní ztráta. Když to rozdělím, v první půli jsme hráli hrozně nervózně. Nakopávali jsme míče, což nechceme. Je vidět, že to bude trvat déle. Musíme tomu dát tvar, dát balon na zem. Vzadu nemáme odvahu. První půle byla slabší, ve druhé už to bylo lepší. Dostali jsme se do několika šancí, měli jsme centry, ale čekal jsem od nás víc. Málo se cpeme do vápna Samozřejmě, hrajeme o záchranu a hlava pracuje. Čekal jsem, že se uvolníme více."

Pavel Horváth (asistent trenéra Příbrami): "Podali jsme statečný výkon v těžkém zápase, kdy jsme proti sobě měli Opavu, která hraje dobře a v jejím domácím prostředí to pro soupeře není jednoduché, ale zvládli jsme to. Nechci říct, že jsem spokojený, ale jak všichni říkáme: Žijeme. Kdybychom prohráli, je pravděpodobně konec. Jsme stále ve hře. Dokud to půjde, budeme bojovat. Zbraně neskládáme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články