Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Na Střeleckém ostrově se hrát nebude, Dynamo má v kádru nakažené hráče

Koronavirus opět zasahuje do harmonogramu první ligy. Předehrávka 5. kola mezi Českými Budějovicemi a Bohemians 1905 byla totiž z důvodu výskytu koronaviru v domácím týmu odložena. Informovala o tom Ligová fotbalová asociace, která v tuzemsku řídí profesionální soutěže. Náhradní termín zatím nebyl určen. Utkání měl původně v přímém přenosu vysílat program ČT sport.

Fotbalisté Bohemians 1905 oslavují gól
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

V Dynamu jsou podle LFA aktuálně tři pozitivně testovaní na covid-19. Nejnovější případ u jednoho člena realizačního týmu přibyl dnes a krajská hygienická stanice kvůli možnému dalšímu šíření nemoci nedoporučila zápas odehrát.

Jde o druhý odložený duel v nové prvoligové sezoně. V minulém kole se nehrálo střetnutí mezi Slováckem a Příbramí, která měla 13 nakažených. Pozitivně testováno bylo 9 hráčů a 4 členové realizačního týmu.

"Na základě dvou pozitivních výsledků povinných testů na přítomnost koronaviru u Dynama byl hygienickou stanicí nařízen celému týmu lékařský dohled. Poté, co byl v den utkání prokázán další pozitivní výsledek testu u člena realizačního týmu a u jednoho z hráčů se objevil příznak možného onemocnění, bylo riziko šíření nákazy uvnitř týmu vyhodnoceno jako příliš vysoké," uvedla LFA v tiskové zprávě.

"Náš tým absolvoval ve středu pravidelné testování a na základě výsledků testů nám bylo umožněno zápas odehrát. V posledních hodinách se však u některých členů týmu začaly projevovat příznaky onemocnění covid-19. Proto následovaly další testy, které odhalily několik pozitivních případů. Právě proto se na doporučení krajské hygienické stanice utkání nemůže odehrát," řekl tiskový mluvčí českobudějovického klubu Aleš Strouha.

Utkání Dynama a Příbrami byla odložena přesto, že od nového ročníku platí zmírněná opatření. Mužstva už v případě pozitivního testu hráčů nemusí do karantény, pokud má zbytek z nich negativní kontrolní odběr. Příbram nemohla nastoupit proto, že počet nakažených byl vysoký a prokázalo se další šíření nemoci.

Minulá prvoligová sezona zůstala kvůli koronaviru nedohrána. Po výskytu nemoci covid-19 v týmech Karviné a Opavy se nestihla dokončit nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil. Nejvyšší soutěž proto hraje rekordní počet 18 mužstev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články