Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

SOUHRN 5. KOLA NADSTAVBY: Slavia zvítězila v derby i s náhradníky, Bohemians se zachránili gólem v nastavení

Slavia nakonec byla úspěšná i v posledním utkání ligové sezony a odnesla to Sparta. Jindřich Trpišovský vsadil tentokrát i na několik náhradníků a vyplatilo se - vítězství 2:1 a vítězné oslavy titulu. U Bohemians byla situace diametrálně odlišná. Už už to vypadalo, že míří do baráže, ale nejvyšší soutěž budou hrát i v příštím ročníku. Jistotu jim dal v nastavení závěrečného kola nadstavby kapitán Josef Jindřišek, který vystřelil remízu 1:1 s Opavou. Do baráže tak kromě Karviné míří Příbram, které nepomohla ani výhra 3:2 nad Duklou. Mladá Boleslav si po triumfu 3:0 nad Zlínem zahraje zápas o evropské poháry s pátým týmem skupiny o titul.

Radující se Tomáš Souček
zdroj: ČTK

Skupina o TITUL:

Slavia - Sparta 2:1

I tohle derby bylo jejich. Sešívaní si v derby poradili se Spartou 2:1, a mohli tak prožít vítěznou oslavu titulu. Domácí poslal v Edenu do vedení Tomáš Souček, v 21. minutě srovnal z penalty Guélor Kanga, ale brzy po pauze rozhodl Alexandru Baluta.

Plzeň - Ostrava 1:1

Ostravský Baník remizoval v Plzni 1:1, zajistil si páté místo a účast v kvalifikačním utkání o Evropskou ligu proti Mladé Boleslavi. Už v páté minutě otevřel skóre domácí Luděk Pernica, ve druhém poločase vyrovnal další stoper a bývalý hráč Viktorie Václav Procházka.

Jablonec - Liberec 1:0

Liberec si evropské poháry nezahraje. V severočeském derby na hřišti Jablonce prohrál 0:1 a skončil v ligové tabulce na šestém místě. Rozhodující gól zápasu vstřelil ve druhé minutě po přestávce domácí obránce Tomáš Holeš.

Skupina o EVROPU:

Mladá Boleslav - Zlín 3:0

Mladá Boleslav smazala v odvetě finále skupiny o Evropskou ligu dvoubrankové manko ze Zlína (1:3) a po domácím vítězství 3:0 si zahraje o účast v pohárech s pátým týmem skupiny o titul, jímž bude Liberec nebo Ostrava. Postupovou branku vstřelil v 77. minutě pohotovou dorážkou Tomáš Přikryl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Zlín

Skupina o ZÁCHRANU:

Bohemians 1905 - Opava 1:1

K udržení mezi elitou jim v závěrečném kole nadstavbové části stačil zisk bodu v domácím utkání s Opavou. A gólem v 95. minutě ho také fotbalisté Bohemians 1905 vydřeli. Kapitán Josef Jindřišek totiž překonal brankáře Viléma Fendricha, vyrovnal na konečných 1:1 a zajistil pražskému celku ligovou příslušnost i pro další sezonu.

Martin Hašek
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Příbram - Dukla Praha 3:2

Ani dvě proměněné penalty Jana Matouška nestačily fotbalistům Příbrami k posunu mimo barážové pozice. Středočeši v závěrečném kole nadstavbové části otočili stav se sestupující Duklou a zvítězili 3:2, ale vzhledem k remíze Bohemians 1905 s Opavou 1:1 zůstali na čtrnáctém místě. Ve středu proto začnou v Brně baráž. 

Slovácko - Karviná 1:0

Ani jednou neprohráli v nadstavbové části fotbalisté Slovácka. Skupinu o záchranu zakončili vítězstvím 2:0 nad Karvinou a radovali se i po třetím domácím utkání. O jejich úspěchu rozhodl dvěma brankami Lukáš Sadílek. Ani slezskému celku už o nic nešlo, protože o jeho účasti v baráži s druholigovou Jihlavou se rozhodlo už dříve. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články