Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Matoušek otočil skóre s Duklou, ale baráž neodvrátil. Příbram čeká Brno

Ani dvě proměněné penalty Jana Matouška nestačily fotbalistům Příbrami k posunu mimo barážové pozice. Středočeši v závěrečném kole nadstavbové části otočili stav se sestupující Duklou a zvítězili 3:2, ale vzhledem k remíze Bohemians 1905 s Opavou 1:1 zůstali na čtrnáctém místě. "Klokani" sice získali stejně bodů, ale na třináctou pozici je posunulo lepší postavení po základní části. Příbram proto ve středu začne baráž v Brně.

Jan Matoušek z Příbrami slaví vstřelený gól
zdroj: ČT4 autor: Chaloupka Miroslav

Domácí, kteří při posledním utkání před vlastními příznivci loni v srpnu deklasovali Duklu 4:0, začali aktivněji a v páté minutě mohli otevřít skóre. Polidara však zblízka vychytal pozorný brankář Hruška.

Hosté naopak úvodní šanci proměnili. Podaný nacentroval ve 14. minutě z přímého kopu do pokutového území a Krunert hlavou zaznamenal premiérový ligový gól v kariéře.

Domácí se rychle oklepali a vytvořili si převahu. Fantišovu patičku ještě vytáhnul Hruška, ale ve 35. minutě neudržel míč po rohu a dorážející Keita jeho chybu potrestal. Francouzský útočník byl přitom na hřišti jen několik vteřin po vystřídání zraněného Polidara.

Druhý poločas nezačal v žádném velkém tempu a Dukla si v 57. minutě opět vzala vedení. González se prokličkoval mezi domácí obranou, posunul míč na Hadaščkoka, jenž přehodil Kočího.

Středočeši bleskově odpověděli. Krunert v šestnáctce podrazil Matouška a ten v 60. minutě z penalty vyrovnal. O chvíli později po kontaktu brankáře Hrušky s Fantišem nařídil rozhodčí Zelinka pro Příbram druhý pokutový kop, který v 65. minutě proměnil znovu Matoušek.

Domácí v závěru působili nervózně a hazardovali s vedením. Gonzálezův lob z velké dálky vytáhnul Kočí. Příbramský brankář si pak poradil i s Krunertovou ranou a výborný zákrok předvedl i proti střídajícímu Djuranovičovi, jehož hlavičku vytáhnul na břevno. 

1. FK Příbram - Dukla Praha 3:2 (1:1)

Branky: 60. z pen. a 65. z pen. Matoušek, 35. Keita - 14. Krunert, 57. Hadaščok. Rozhodčí: Zelinka - Vitner, Vaňkát. ŽK: Antwi - Ostojič, Hruška. Diváci: 1266.

Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Květ (61. Rezek), Soldát - Fantiš, Voltr (88. Průcha), Matoušek - Polidar (34. Keita). Trenér: Nádvorník.

Dukla: Hruška - Ostojič, Bezpalec, Dancák - Douděra (85. Djuranovič), Tetour, Krunert, González, Koval (71. Miloševič) - Podaný, Hadaščok (65. Palacios Vera). Trenér: Skuhravý.

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Snažili jsme se udělat maximum. V prvním poločase dala Dukla z první šance gól. My tam měli tři brejkové situace a nevyřešili je dobře. Trošičku nás gól Dukly srazil. Poločas jsme nějakým způsobem dohráli, chyběla mi od nás trošičku větší aktivita, snaha vzít to na sebe a zápas rozhodnout. Bylo příjemné, že se nám povedlo dát v prvním poločase gól, ale ve druhém jsme zase bohužel gól dostali. Ale ten druhý poločas jsme odpracovali tak, jak by to mělo vypadat. Pak jsme měli i trošičku štěstíčko, když nám to skočilo na břevno a ven. Ale myslím, že situace Keity a Matouška jsme měli vyřešit na další gól. Ne, abychom se do poslední minuty třásli o výsledek. Bohužel štěstí se k nám nepřiklonilo. Víme, jak dopadl zápas na Bohemce. My dneska zvítězili a musíme se připravit na středu a na neděli."

Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Snažili jsme se, bojovali jsme. Myslím, že jsme tam měli i zajímavé pasáže hry. Dvakrát jsme se dostali do vedení. Mrzí mě oba vyrovnávací góly. Při prvním jsme byli v držení míče a je z toho standardní situace pro soupeře. Při druhé jsme prohráli souboj a Honza Matoušek to udělal v boxu výborně. Škoda, protože dneska kluci opravdu ten zápas pojali tak, že ho chtějí zvládnout jak herně, tak výsledkově. Škoda, že jsme za to nebyli odměnění, ale myslím si, že taková byla celá naše sezona. Teď si musíme odpočinout, zavřít to, dobře si to zanalyzovat a znovu do práce. V téhle chvíli vypadáme hloupě - já jako trenér, my jako klub. Ale jednoznačně to byl začátek dlouhodobé cesty. Proto jsme se takhle chovali. Strašně rád budu trenérem Dukly, protože chci dokázat, že tenhle marast a martýrium, kterým jsme si prošli, bylo hrozně důležité pro záchranu Dukly. Já jsem o tom bytostně přesvědčený."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články