Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ostrava dál živí dobrou formu. Třetí výhru v řadě přidala proti Pardubicím

Pouze v úvodním kole proti Jablonci fotbalisté Ostravy prohráli, od té doby počítají jen vítězství. Třetí v řadě přišlo ve 4. kole první ligy proti Pardubicím doma po výsledku 3:1. Na branku Daniela Tetoura ještě odpověděl Dominik Kostka, ale gól střídajícího Brazilce De Azeveda ze 73. minuty už byl vítězný. Desátý domácí ligový zápas Baníku bez porážky po sobě poté třetí brankou zpečetil další náhradník Jiří Klíma. Východočeši dál čekají na premiérové vítězství v sezoně.

Utkání Ostrava - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Ostrava měla podle očekávání aktivní nástup, ale první pohrozili hosté zásluhou Černého, který po centru Cadua na zadní tyč hlavičkoval do boční sítě. Baník se pak tlačil do ofenzivy, podnikl několik nebezpečných akcí po křídlech a minimálně jedna volala po gólu. Kuzmanovič se ve 27. minutě s trochou štěstí na levé straně zbavil beka, odcentroval do vápna a Potočného pohotovu hlavičku k tyči vytáhl brankář Markovič.

Skvělý moment si Markovič pět minut před přestávkou málem zbytečně pokazil. To když se mu pod nohama zamotal zbloudilý balon z pole a scházelo málo, aby Almási jeho chybu potrestal gólem, na poslední chvíli ale pardubický brankář pohromu zažehnal.

Do druhé půle vstoupili s větší snahou hosté a první minuty se hrály na ostravské polovině. Jako by však Baník chtěl soupeře vytáhnout z obranné ulity. Stačil pak jeden brejk do otevřené obrany, Almási na pravé straně ustál těžký souboj s obráncem a po jeho přihrávce Tetour z první prostřelil Markoviče.

Povzbuzený Baník měl další příležitosti. Obzvláště Sor, který šel po Almásiho kolmici sám na bránu, ale Markovič jej vychytal. Z následného rohu se však dostaly Pardubice do kontru, který po pár odrazech míče nakonec zdárně zakončil Kostka.

Hosté si ale gólu dlouho neužili. Za několik desítek sekund totiž Ostrava opět udeřila: Kuzmanovič posadil nádherný balon na hlavu De Azeveda, který se zblízka snad ani nemohl mýlit.

Ostrava nepolevovala v aktivitě a nedala soupeři mnoho prostoru. V 78. minutě ale po nedůrazu v jejím vlastním vápně se málem Pardubičtí opět dostali k vyrovnání, zaváhání Baníku však nevyužili.

A tak přišla souhra dvou střídajících Ostravanů a po Granečného balonu za obranu vstřelil lobem třetí gól Klíma, pro kterého to byla první ligová trefa za Ostravu. Mohly být i dvě, ale v nastavení vysoký útočník hlavou trefil jen břevno.

4. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - FK Pardubice 3:1 (0:0)

Branky: 54. Tetour, 73. De Azevedo, 85. Klíma - 72. Kostka. Rozhodčí: Petřík - Vlček, Pochylý - Zelinka (video). ŽK: Kaloč - Chytil, Čihák, Čelůstka. Diváci: 5723.

Sestavy:

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - Sor (75. Granečný), Kaloč, Kuzmanovič (88. Budínský), Tetour (88. Jánoš), Potočný (61. De Azevedo) - Almási (75. Klíma). Trenér: Galásek.

Pardubice: Markovič - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka (83. Lupač) - Solil, Červ - Kostka (76. Beran), Chytil, Tischler (68. Sláma) - Černý (68. Huf). Trenér: Novotný.

Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Pardubice jsou možná trochu podceňované, věděli jsme, že si to musíme odpracovat. Dokázali jsme se tam přesto dostávat, prosadit, ale byly to takové nedotažené akce. Věděli jsme, že o poločase některé věci musíme změnit. Celkově jsme ten druhý poločas zlepšili pohyb, což vedlo k šancím a gólu. Ale místo abychom šli do vedení 2:0, dostaneme neuvěřitelný gól a měl jsem strach, že to s týmem zamává. Tým ale ukázal skvělou reakci. Okamžitě zápas urval pro sebe. Myslím, že druhý poločas jsme byli lepší. Pardubice už jsme až s výjimkou Beranovy šance do ničeho nepustili."

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Nepouštěli jsme soupeře do šancí, i když jsme jich sami moc neměli. Do druhého poločasu jsme ale nevstoupili dobře. Přišel brejk, gól na 0:1. Pak jsme také po brejku dokázali vyrovnat, ale hned vzápětí jsme domácí nechali odcentrovat a samotný Azevedo dal na 2:1. Ale zápas se zlomil až pak, tou naší obrovskou šancí před prázdnou brankou, Beranovi to tam někam uteklo při zpracování. To byl podle mě zlomový moment. Kdybychom vyrovnali, už bychom to, myslím, dohráli. Po naší chybě přidali domácí třetí gól."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články