Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Slavia využila boleslavských nabídek včetně vyloučení a tři body veze do Edenu

Jak se porazit sami, ukázkově předvedli v Mladé Boleslavi v zápase se Slavií. V létě dobře doplněný tým hrál s favoritem vyrovnanou partii. Jenže nejdřív si brankář Šeda špatně zpracoval malou domů, míč mu vzal Kuchta a dal gól. V závěru první půle pak Smrž zbytečně v souboji naložil Oscarovi a rozhodčí mu po zhlédnutí videa ukázal červenou kartu. Boleslavští hráli vyrovnaný zápas i ve druhém poločase, měli i šance, ale střídající Schranz dal Slavii v závěru pojistku na tři body.

Ivan Schranz ze Slavie oslavuje gól v Mladé Boleslavi
zdroj: ČT4 autor: Radek Petrášek

Vršovický obhájce titulu porazil v lize Boleslav pojedenácté za sebou a protáhl rekordní sérii bez prohry v nejvyšší soutěži už na 49 utkání. Červenobílí mají k dobru jeden zápas s Olomoucí, který si nechali odložit v minulém týdnu kvůli odvetě s Ferencvárosem. Boleslav ztratila body potřetí ze čtyř dosud odehraných kol a jejímu trenérovi Karlu Jarolímovi nevyšel duel proti bývalému klubu, s nímž získal dva tituly.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský udělal několik změn v sestavě oproti středeční odvetě s Ferencvárosem, ve které Pražanům nestačila k postupu domácí výhra 1:0. Na stopera se vrátili Kúdela se Zimou, v záloze dostali šanci Ekpai či Lingr. V mladoboleslavské základní sestavě překvapivě scházel špílmachr Matějovský.

"Některé změny byly vynucené ze zdravotních důvodů. Ondru Kúdelu potřebujeme už rozehrávat. Při absenci Bóři (Bořila) je důležité mít na hřišti lídra, což Ondra je. Pět změn bylo vynucených a dvě byly výkonnostní," řekl Trpišovský.

Od úvodu se hrál ofenzivní fotbal. V osmé minutě hostující Masopust předložil Kuchtovi, ale ten přestřelil. Na opačné straně obral Skalák o míč Kúdelu a od gólmana Koláře odražený balon skončil těsně nad.

V 19. minutě už domácí slávistického brankáře překonali. Skalákův gól však nakonec neplatil, sudí Zelinka ho po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace odvolal kvůli tomu, že posoudil předchozí zákrok na hostujícího Oscara jako faul.

"Byla tam hra tělem. Hlavní rozhodčí byl nedaleko od té situace a gól uznal. Když budeme zkoumat každou situaci, vždy si něco najdete," mínil Jarolím.

"Oddechl jsem si, protože jsem ze začátku neviděl faul. Ale po přezkoumání videa rozhodčí odpískal faul, za což jsme byli samozřejmě rádi," uvedl Kuchta.

Ve 24. minutě na opačné straně mířil nad Lingr, za dalších 12 minut už ale hosté vedli. Nejlepší střelec minulé ligové sezony Kuchta obral o míč domácího gólmana Šedu a do prázdné branky otevřel skóre.

"Viděl jsem, že brankář domácích má problémy s rozehrávkou, a připravil jsem se na to tak, abych ho presoval. Chtěl jsem, aby balon, kterým mě nastřelil, skončil ve hřišti a povedl se mi neskutečný první dotek," uvedl Kuchta.

"Dal jsem si balon před prázdnou bránu a dorazil ho tam. Jsem rád, že jsem týmu pomohl. Ten gól byl klíčový k tomu, abychom první půli dohráli v klidu," dodal Kuchta.

Těsně před pauzou ještě více zkomplikoval Mladoboleslavským utkání Smrž. Domácí záložník se rukou ohnal po protihráči a sudí Zelinka mu po zásahu od videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu udělil červenou kartu.

"Nejdříve tam byla nedovolená hra tělem. Reakce od Vojty Smrže byla nepřiměřená, neměl by si to dovolit, zvlášť když byl nastavený čas první půle," uvedl Jarolím.

"Byl náročný zápas. Boleslav posílila, má zkušené hráče. Do zápasu jsme navzdory horku dobře vstoupili, první poločas byl dobrý. Zlomilo se to, když domácí šli do deseti," mínil Trpišovský.

V oslabení už měl středočeský celek jen malou šanci na zvrat. Favorit hru kontroloval a mohl přidat další branky. V 54. minutě odvrátil míč bránící Lukáš Mašek, poté proti Ekpaiovi i Simovi zasáhl Šeda. Dvě šance neproměnil střídající Tecl. V 72. minutě minul a chvíli nato nastřelil domácího gólmana.

Pojistku Pražané přidali až v 83. minutě. Na dlouhý pas od Stanciua si naběhl Schranz a po samostatném úniku se štěstím prostřelil Šedu. Slovenský útočník dal čtvrtý gól v ligové sezoně, před dvěma týdny se blýskl hattrickem v Teplicích.

"Do druhého poločasu jsme šli s tím, že budeme spoléhat na nějaký případný protiútok nebo standardní situaci a z toho bychom mohli udeřit. Bohužel se nestalo. Druhý inkasovaný gól už byl v podstatě jen taková kosmetická úprava výsledku," řekl Jarolím.

4. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 36. Kuchta, 83. Schranz. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Hrabovský - Franěk (video). ŽK: Plechatý - Kúdela, Hromada. ČK: 45.+1 Smrž (M. Boleslav). Diváci: 3712.

Sestavy:

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler (61. Plechatý) - Dancák, Smrž - Skalák (71. Stránský), L. Mašek (76. Matějovský), Ewerton (61. Ladra) - Škoda (60. Fila). Trenér: Jarolím.

Slavia: Kolář - Masopust (77. Holeš), Kúdela, Zima, Oscar - Traoré (84. Hromada), Stanciu - Ekpai, Lingr (58. Schranz), Sima (77. Madsen) - Kuchta (58. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "O výsledku rozhodly tři momenty. Neuznaná branka, chyba Šedy, po které jsme Slavii pustili do vedení, a v nastavení červená karta Smrže. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že budeme spoléhat na nějaký případný protiútok nebo standardní situaci a z toho bychom mohli udeřit. Bohužel se nestalo. Druhý inkasovaný gól už byl v podstatě jen taková kosmetická úprava výsledku. Jsem zklamaný."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jsme rádi za tři body, protože to byl náročný zápas. Boleslav posílila, má zkušené hráče. Do zápasu jsme navzdory horku dobře vstoupili, první poločas byl dobrý. Zlomilo se to, když domácí šli do deseti. Náš výkon se ale postupně zhoršoval. Pozic tam bylo hodně. Chybí určitá sehranost, sestava se hodně točí. Chybí nám klid okolo vápna, což bylo vidět i v předchozích zápasech."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články