Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

SOUHRN 31. KOLA: Slovácko využilo záváhání Liberce a Plzně. Boleslav se zachránila, Opava spadla

Místo oslavy obrat, blamáž a velké zklamání. Fotbalisté Plzně nezvládli utkání 31. kola první ligy a po gólu z šesté minuty nastavení jen remizovali s Příbramí 3:3. Zaváhal ale i Liberec, Slovan prohrál na hřišti Bohemians 0:3 a Západočeši tak zůstali pátí. Narostla ovšem jejich ztráta na Slovácko, které vyhrálo v Karviné 2:0. Jablonec si pojistil druhé místo jasnou výhrou 4:1 nad Teplicemi, Sparta ale po domácím úspěchu s Baníkem dál ztrácí jen tři body. Slavia prodloužila sérii neporazitelnosti výhrou 1:0 v Olomouci. České Budějovice ukončily šňůru domácích neúspěchů, když si poradily s Pardubicemi. Sestup má už jistý Opava po remíze 1:1 ve Zlíně. Zato Mladá Boleslav po triumfu 3:2 v Brně slaví definitivní záchranu. Mezi elitu se vrací Hradec Králové (více zde).

Fotbalisté Příbrami se radují z gólu v síti Plzně
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Sparta - Ostrava 3:1

Sparta porazila v taháku kola Ostravu 3:1. Letenské poslal do vedení v 37. minutě David Moberg Karlsson, po hodině hry vyrovnal David Buchta, ale Bořek Dočkal a Adam Hložek v rozmezí 79. až 88. minuty zařídili domácímu týmu tři body. Pražané bodovali v nejvyšší soutěži popáté za sebou a na druhý Jablonec ztrácí tři body.

Plzeň - Příbram 3:3

Už to vypadalo, že odvrátili blamáž a otočili výsledek. Jenže ani gól z nastaveného času fotbalistům Plzně nezajistil výhru nad Příbramí. Outsider, který v utkání vedl 2:0, v šesté minutě nad rámcem normální hrací doby senzačně vyrovnal brankou Filipa Zorvana na konečných 3:3.

Bohemians - Liberec 3:0

Bohemians vyhráli nad Libercem 3:0 a prodloužili svou sérii neporazitelnosti na 11 zápasů. "Klokani" rozhodli o vítězství ve druhé půli, kdy se po proměněné penaltě Matěje Pulkraba prosadili i Tomáš Necid a Petr Hronek.

Karviná - Slovácko 0:2

Slovácko vyhrálo v Karviné 2:0 díky gólům Vlastimila Daníčka z penalty a Milana Petržely. Tým z Uherského Hradiště porazil slezského soupeře v nejvyšší soutěži pošesté za sebou stejným výsledkem. Slovácko si upevnilo čtvrtou příčku a vzdálilo se svým konkurentům o místa v pohárové Evropě - Plzni a Liberci.

Olomouc - Slavia 0:1

Slavia týden po zisku třetího mistrovského titulu po sobě zvítězila v Olomouci 1:0. Utkání rozhodl v 78. minutě hlavičkou nejlepší střelec soutěže Jan Kuchta. Už v 19. minutě končil zápas pro tahouna hostů Lukáše Provoda, který si poranil koleno.

Zlín - Opava 1:1

Nejvyšší fotbalová soutěž zná prvního jistého sestupujícího. Elitu po třech letech opouští Opava, která definitivně přišla o šanci na záchranu na půdě Zlína, kde sice vedla, ale o pádu Slezanů o patro níž rozhodla trefa Tomáše Poznara a remíza 1:1.

Brno - Mladá Boleslav 2:3

Zatímco jedněm se záchrana vzdálila, druzí ji mají jistou. Fotbalisté Mladé Boleslavi setrvají v nejvyšší soutěži i po této sezoně, což jim definitivně zajistila výhra 3:2 na půdě Brna, jehož šance na pokračování v první lize se opět zmenšila.

České Budějovice - Pardubice 2:0

České Budějovice zvítězily nad Pardubicemi 2:0 a doma naplno bodovaly po šesti zápasech. Ve 36. minutě otevřel skóre Marko Alvir po přihrávce Benjamina Čoliče, který z dalšího přímého kopu těsně před koncem přidal druhý gól. Východočeský nováček podlehl po pěti kolech, jedenácté Dynamo vyhrálo podruhé za sebou.

Jablonec - Teplice 4:1

Teplice se sice především v prvním poločase duelu s Jabloncem dostaly hned do několika vyložených šancí, jenže jednu podruhé zahazovaly a Jablonec mezitím pálil ostrými. Zejména pak zelenobílý snajpr Martin Doležal, který vstřelil v utkání hned tři branky a v jednatřiceti letech se dočkal svého druhého hattricku v kariéře. Jablonec zejména díky němu nakonec dokráčel k pohodlné výhře 4:1 a opět se o něco přiblížil konečnému druhému místu v tabulce.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Jablonec - Teplice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články