Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Doležal hattrickem sestřelil Teplice a Jablonec je zase o krok blíže předkolu Ligy mistrů

Teplice se sice především v prvním poločase duelu s Jabloncem dostaly hned do několika vyložených šancí, jenže jednu podruhé zahazovaly a Jablonec mezitím pálil ostrými. Zejména pak zelenobílý snajpr Martin Doležal, který vstřelil v utkání hned tři branky a v jednatřiceti letech se dočkal svého druhého hattricku v kariéře. Jablonec zejména díky němu nakonec dokráčel k pohodlné výhře 4:1 a opět se o něco přiblížil konečnému druhému místu v tabulce.

Zelenobílá radost
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec už 11 kol po sobě neprohrál a v neúplné tabulce si upevnil druhé místo před Spartou, která ztrácí šest bodů, ale má k dobru dvě utkání. Teplice v posledních devíti ligových zápasech nezvítězily a na patnácté příčce mají jen čtyřbodový náskok na sestupové pásmo.

"Teplice nás v prvním poločase zlobily, v každém zápase s nimi to tady bylo těsné. Pro nás důležité tři body. Hon za pokladem pokračuje. Jsem rád, že se držíme v popředí tabulky," řekl jablonecký trenér Petr Rada.

Tepličtí v Jablonci nastoupili s třemi stopery, čisté konto ale udrželi jen přes dvě minuty. Poté po Krobově jemném centru z přímého kopu prodloužil hlavou míč Pleštil a Doležal ho zblízka doklepl do sítě. Jednatřicetiletý útočník skóroval ve čtvrtém kole po sobě.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Jablonec - Teplice

"Nacvičená standardka. Propadlo to, já si to našel a prostřelil jsem Grigara," uvedl Doležal. "Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Ve třetí minutě jsme inkasovali ze standardky, což se vždy bere jako laciný gól," posteskl si teplický trenér Radim Kučera.

Hosté hráli v úvodním dějství s velkým favoritem vyrovnanou partii, ale nevedlo se jim v koncovce. Ve 12. minutě nejprve Černý z metru trefil gólmana Hanuše a poté Vukadinovič zblízka mířil jen do břevna. Už po 20 minutách musel domácí trenér Rada, který v minulosti už čtyřikrát vedl Teplice, kvůli zranění vystřídat nejlepšího týmového střelce ligové sezony Schranze.

"Svalové zranění tam je, ale doufám, že to nebude nic vážného. Snad to chytil hned na začátku. Byla by škoda, kdyby vypadl. Má 13 gólů, je na špici (střelecké tabulky)," uvedl Rada.

Ve 38. minutě měl další šanci Černý, ale v dobré pozici mu střelu na poslední chvíli srazil na roh Štěpánek. Na opačné straně mířil hlavou kousek vedle Jovovič. Ve 40. minutě už Jablonečtí zvýšili. Po kombinační akci našel Jovovič volného Doležala, který zblízka umístil balon do odkryté branky.

Hned tři minuty po přestávce se domácí prosadili potřetí. Odražený míč se dostal ke Kubistovi a ten povedenou ranou s pomocí tyče překonal Grigara. Jablonecký stoper potvrdil, že prožívá nejlepší sezonu v kariéře, v ligovém ročníku se trefil popáté.

Po hodině hry skórovali i Tepličtí. Po centru z pravé strany prodloužil míč za vybíhajícího gólmana Hanuše Vondrášek a Jukl jej hlavou bez problémů poslal do odkryté branky. Připsal si druhou trefu v ligové kariéře.

V 63. minutě křížnou střelou těsně minul domácí Jovovič. Následně Doležal nepřekonal brankáře Grigara, ale hattricku se za chvíli přece jen dočkal. Po chybě obrany postupoval z levé strany na gólmana a obstřelem zvýšil na 4:1. S 12 brankami v ligové sezoně ztrácí už jen jedinou trefu na čelo tabulky kanonýrů.

"Presovali jsme Marečka, já jsem vystihl přihrávku. Pak už jsem se jen snažil obstřelit gólmana, z úhlu to už moc jinak nešlo dát. Jsem za tři góly rád, ale je to zásluha celého týmu," řekl Doležal.

Jablonečtí mohli chvíli nato skórovat znovu, Považanec po Doležalově přihrávce ale Grigara nepřekonal. Domácí to ale příliš mrzet nemuselo, Teplice v lize porazili posedmé za sebou.

"Do druhého poločasu si říkáme, že není nic ztracené. Ale přijde odvrácený míč po standardce a Kubista to snad ani líp trefit nemohl. Prohráváme 0:3 a potom je už těžké něco s výsledkem dělat. Domácí nám ukázali kvalitu v řešení klíčových situací," řekl Kučera.

FK Jablonec - FK Teplice 4:1 (2:0)

Branky: 3., 40. a 72. Doležal, 48. Kubista - 60. Jukl. Rozhodčí: Berka - Hrabovský, Mojžíš - Cieslar (video). ŽK: Vondrášek, Mazuch, Hyčka (všichni Teplice). Diváci: omezený počet.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista (84. Martinec), Zelený, Krob - Hübschman - Pleštil (54. Pilař), Považanec (84. Smejkal), Jovovič - Schranz (20. R. Hrubý) - Doležal (84. Chramosta). Trenér: Rada.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Mazuch, Knapík, Gabriel, Černý (62. Fortelný) - Hyčka, Jukl, Mareček, Moulis (82. Trubač) - Vukadinovič (62. Macej). Trenér: R. Kučera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články