Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

SOUHRN 22. KOLA: Fotbalisté Slavie, Plzně i Budějovic ustáli roli favorita, Sparta opět prohrála

Senzace byla v nedohlednu. Vedoucí Slavia ve 22. kole složila reparát po předchozím nezdaru v Ďolíčku a předposlední Opavu zdolala 2:0, druhá Plzeň rozstřílela poslední Příbram 4:0 i díky hattricku záložníka Pavla Buchy. Sparta naopak i podruhé na jaře kousala porážku, tentokrát v Olomouci 0:1. Pátý Baník Ostrava ji však tolik neodskočil, když doma remizoval 1:1 s Jabloncem. Čtvrté jsou i proto České Budějovice, které loupily ve Zlíně (3:2). Doma jednoznačně vyhráli hráči Liberce (3:1 s Bohemians) a Karviné (3:0 s Teplicemi).

Fotbalisté Olomouce se radují z gólu v utkání proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Ostrava - Jablonec 1:1

Ostravané rychle zareagovali na obdržený gól a ve druhém jarním vystoupení berou bod. Baník prohrával na domácím hřišti od šesté minuty po trefě Vojtěcha Kubisty, ale hned ve 12. minutě srovnal Nemanja Kuzmanovič. Ve druhé půli už se skóre 1:1 neměnilo. Ostrava zůstala v tabulce pátá, na třetí Jablonec dál ztrácí čtyři body.

Slavia Praha - Opava 2:0

První jarní vítězství zapsali obhájci titulu ze Slavie, kteří přehráli neškodnou Opavu 2:0. Pražané udrželi stoprocentní domácí bilanci v sezoně zásluhou branek Petara Musy a střídajícího Stanislava Tecla, čímž částečně odčinili předchozí porážku ve vršovickém derby s Bohemians. Červenobílí v Edenu v nejvyšší soutěži nenašli přemožitele už 26 zápasů. 

Plzeň - Příbram 4:0

Druhé střetnutí na jaře, druhé jednoznačné vítězství. Fotbalisté Plzně deklasovali Příbram 4:0 zejména díky hattricku Pavla Buchy a ideálně zareagovali na výhru vedoucí Slavie, která nezaváhala s Opavou. Druhá Viktoria proto i nadále ztrácí na sešívané 13 bodů, Příbram naopak zůstává poslední. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Plzeň - Příbram

Olomouc - Sparta Praha 1:0

Léčba Kotalem – alespoň prozatím – nezabrala. Sparta, která vyměnila trenéra po ostudném výkonu proti Liberci v minulém kole, nebodovala ani v Olomouci. Nový lodivod Letenských Václav Kotal udělal v základní sestavě pět změn, kýžený výsledek to však nepřineslo. Pražané prohráli na Hané 0:1 a připsali si tak včetně zimní přípravy pátou porážku v řadě. O jedinou branku utkání se postaral dvacetiletý útočník Mojmír Chytil. 

Liberec - Bohemians 1905 3:1

Před zápasem s Bohemians 1905 se Jan Kuchta stal oficiálně hráčem Liberce, následně dvakrát skóroval a výrazně přispěl k vítězství Slovanu 3:1. Klub zpod Ještědu proto potvrdil předchozí skalp Sparty a v neúplné tabulce poskočil na šesté místo. "Klokani" získali venku v letošní sezoně jen dva body, nenavázali na výhru nad Slavií a jsou jedenáctí. 

Mladá Boleslav - Slovácko 0:0

Ani Mladá Boleslav, ani Slovácko nedokázaly odčinit porážku z úvodního jarního kola a jejich vzájemné měření sil tak skončilo bezbrankovou remízou. Nepříliš atraktivní utkání přineslo střeleckých možností jen poskrovnu. 

Zlín - České Budějovice 2:3

Nováček z Českých Budějovic pokračuje v senzačním tažení. Tentokrát zvítězil ve Zlíně 3:2 a poskočil na čtvrté místo před tandem Ostrava - Sparta. Třinácté "Ševce" skolil dvěma brankami Matej Mršič, třetí gól Dynama vstřelil z pokutového kopu Lukáš Havel. V domácím dresu se prosadili Dominik Simerský s Adnanem Džafičem. 

Karviná - Teplice 3:0

Druhé utkání na jaře, druhé vítězství bez inkasovaného gólu. Fotbalisté Karviné jednoznačně porazili Teplice 3:0 a odskočili Opavě i Příbrami na chvostu nejvyšší soutěže. Skóre otevřel v 18. minutě Ondřej Lingr, druhý gól přidal Abdulrahman Taiwo a ještě před přestávkou stanovil konečný výsledek Marek Janečka. Slezané jsou v tabulce čtrnáctí, klub ze Stínadel má o čtyři body více a okupuje dvanácté místo. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články