Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karviná je po zimní pauze stoprocentní, tentokrát rozstřílela Teplice

Druhé utkání na jaře, druhé vítězství bez inkasovaného gólu. Fotbalisté Karviné porazili ve 22. kole Teplice 3:0 a odskočili Opavě i Příbrami na chvostu soutěže. Skóre otevřel v 18. minutě Ondřej Lingr, druhý gól přidal Abdulrahman Taiwo a ještě před přestávkou stanovil konečný výsledek Marek Janečka. Slezané jsou v tabulce čtrnáctí. Klub ze Stínadel, který dohrával bez vyloučeného Lukáše Marečka, má o čtyři body více a okupuje dvanácté místo.

Fotbalisté Karviné se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Karviná před týdnem poprvé v ligové sezoně zvítězila doma a na dobrý výkon navázala. Od začátku tlačila a vytvářela si šance. V 10. minutě šli domácí do přečíslení pět na dva, Taiwo ale jen přiměl gólmana Grigara k povedenému zákroku.

V 17. minutě už nicméně skórovali. Smrž našel centrem na vzdálenější tyči Qoseho, ten vrátil míč Lingrovi, který jej doklepl do sítě. "Jsem sice menšího vzrůstu, ale góly hlavou jsem dával i v mládeži, takže v tom problém nevidím," konstatoval Lingr.

A za pět minut měli domácí už dvougólový náskok – Taiwo zamířil přesně do horního rohu a navázal na svou branku z úvodního jarního kola proti Zlínu. "Byl to instinkt. Křičel jsem: Linži, Linži, prosím, nech mi míč. Jsem spokojený," uvedl Taiwo s úsměvem.

Vývojem zaskočené Teplice se během první půle nedostaly k ničemu podstatnému, jen rozběhnutý Řezníček vypálil do připraveného brankáře Bolka.

Slezané navíc do poločasu skórovali potřetí. Taiwo ve 43. minutě našel Lingra, ten se ve vápně prosmýkl mezi statickou obranou Severočechů, předložil míč Janečkovi, jenž zblízka překonal Grigara a radoval se z prvního ligového gólu po dvou letech. Lingr krátce nato v další šanci pálil těsně vedle.

Hostující trenér Hejkal udělal po poločase dvě změny v sestavě, když do hry naskočili Jakub Mareš a Knapík. V 52. minutě musel zasahovat domácí Bolek po Čmovšově hlavičce, po hodině pak hlavičkoval nad Trubač. Blíže k brance měli o čtyři minuty později domácí. Ba Loua hledal na vzdálenější tyči Taiwa, ale ten ve skluzu minul. Poté Ba Loua pálil mimo.

V 66. minutě vzaly naděje Teplic na dobrý výsledek definitivně za své. Mareček byl po druhé žluté kartě vyloučen a Karviná si v přesilovce vytvářela další brankové šance. V 73. minutě si mohl připsat gól střídající Bukata, ale z ideální pozice vyslal na Grigara jen pomalou střelu. V 77. minutě netrefil míč po skrumáži v šestnáctce zblízka Qose.

Snížit mohl na druhé straně Řezníček, který před brankou Karviné ukličkoval dva obránce, ale nakonec nevystřelil přesně ani důrazně. V dobré pozici na opačné straně neuspěli v závěrečných minutách ještě domácí Kubala a také Vukadinovič, jemuž vytáhl balon zpod břevna Grigar.

"Dopadlo to příšerně. Prohráli jsme a ještě jsme přišli o dva vykartované hráče – Jakuba Mareše a Marečka. Musíme si vyhodnotit situaci a příště proti Liberci vyhrát," řekl trenér Teplic Stanislav Hejkal.

MFK Karviná - FK Teplice 3:0 (3:0)

Branky: 17. Lingr, 22. Taiwo, 43. Janečka. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Šimáček. ŽK: Ndefe, Ba Loua - Mareček, Čmovš, J. Mareš. ČK: 66. Mareček. Diváci: 2452. 

Karviná: Bolek - Ndefe, Šindelář, Rundič, Moravec - Smrž, Janečka (69. Bukata), Qose - Ba Loua (78. Vukadinovič), Lingr (84. Kubala), Taiwo. Trenér: Jarábek.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Shejbal, Hyčka - Moulis (46. J. Mareš), Kučera, Mareček, P. Mareš (46. Knapík) - Trubač - Řezníček (81. Ljevakovič). Trenér: Hejkal.

Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Věděli jsme, že jsme Teplice v ligové historii ještě neporazili, ale sérii jsme zbořili a jsme rádi. Hodnotí se mi to dobře – z naší strany to byl kvalitní zápas, který měl tempo hlavně v první půli. Musím všem poděkovat za odvedenou práci, kromě hráčů i realizačnímu týmu a lidem ve vedení. Dobrý vstup do jara je zásluhou všech. Doufám, že v tom budeme pokračovat. Karviná podle mě do ligy patří. Jsem o tom přesvědčený."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Dopadlo to příšerně. Nejenže jsme prohráli, ještě jsme přišli o dva vykartované hráče. Vůbec jsme neměli odražené míče, střed pole ani kvalitu. Domácí naopak hýřili pohybem a nasazením. Bohužel mi tam chyběla herní kvalita od zkušenějších hráčů. Zárodky všech gólů se rodily uprostřed hřiště, střední záložníci nám prostě nedobírali hráče z volných prostorů. Kromě Řezníčka jsme dnes neměli ani zakončení. Ve druhé půli jsme to vzadu změnili na tříobráncový systém, ale dopadlo to špatně i tak. Navíc Jakub Mareš a Mareček jsou vykartovaní. Musíme si vyhodnotit situaci a proti Liberci prostě vyhrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články