Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia zůstala doma stoprocentní, Opavu přehrála 2:0

Slavia vybojovala ve 22. kole první jarní vítězství, když v Edenu přehrála neškodnou Opavu 2:0. Pražané udrželi stoprocentní domácí bilanci v sezoně zásluhou branek Petara Musy a střídajícího Stanislava Tecla a odčinili předchozí porážku ve vršovickém derby s Bohemians. Červenobílí doma v nejvyšší soutěži nenašli přemožitele už 26 zápasů.

Fotbalisté Slavie oslavují gól v utkání proti Opavě
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Celkově výkon slibný, byla tam spousta lepších věcí než v prvním jarním zápase. Jsem rád, že jsme vyhráli, že oba dva útočníci dali gól a že oba debutanti v defenzivě uhráli nulu vzadu. Pro nás spousta pozitivních věcí, na druhou stranu je i spousta negativních," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

V základní sestavě Pražanů se poprvé představily zimní posily Zima a Tijani. První jmenovaný nastoupil jako defenzivní záložník, druhý hrál stopera a dokonce si odbyl premiéru v nejvyšší soutěži.

"Asi 20 minut jsem byl totálně zmatený, ale potom už v pohodě. Věděl jsem, kde mám zhruba stát, kde se mám pohybovat, měl jsem i nějaké šance," uvedl Zima.

V desáté minutě se poprvé vyznamenal opavský brankář Fendrich, který si nejdříve poradil se střelou Olayinky a poté i s dorážkou Musy. O čtvrt hodiny později hlavičkoval Olayinka po rohovém kopu vedle.

V 32. minutě se slávisté dočkali. Opavský bek Hrabina odvrátil centr Stanciua pouze na Musu a chorvatský reprezentant do 21 let se ve druhém ligovém startu za Slavii poprvé trefil.

Vzápětí mohl po Musově přihrávce zvýšit ve vápně osamocený Olayinka, který však v jasné příležitosti zamířil mimo tři tyče.

V nastavení prvního poločasu zkusil štěstí z dálky hostující Řezníček, vyběhnutého brankáře Koláře však nepřekonal.

Od začátku druhého dějství šli domácí za druhým gólem, pokusy Zimy a Provoda však Fendrich zastavil.

Nestačil až na Olayinkovo zakončení z vápna, jenže gól kvůli ofsajdu Musy neplatil. V další příležitosti Zima přestřelil.

Pojistku přidal až v 84. minutě střídající Tecl, který se na hranici vápna zbavil Rychlého a vyzrál na Fendricha. V závěru utkání šel Tecl dvakrát sám na opavského brankáře, ale ani jednou neuspěl.

"Jsem rád, že mi to tam padlo, ale trošku mě mrzí, že jsem nepřidal ještě aspoň jeden gól," uvedl Tecl.

Slavia v nejvyšší soutěži neprohrála s Opavou ani ve 20. utkání a odčinila nečekanou remízu 1:1 z prvního vzájemného souboje v sezoně. Opava třetí kolo po sobě neskórovala a venku nezvítězila už 11 ligových utkání.

Slávistický brankář Kolář vychytal 16. nulu v ligovém ročníku a pouze jedno čisté konto ho dělí od vyrovnání rekordu Zdeňka Jánoše ze sezony 1996/97 a Petra Čecha z ročníku 2001/02.

Slavia Praha - SFC Opava 2:0 (1:0)

Branky: 32. Musa, 84. Tecl. Rozhodčí: Ginzel - Vitner, Novák - Ardeleanu (video). ŽK: Tijani - Hrabina, Železník, Rychlý, Hnaníček, Zapalač. Diváci: 16 319.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Tijani, Bořil - Zima, Ševčík - Olayinka (90.+1 Holeš), Stanciu, Provod (67. Masopust) - Musa (72. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Opava: Fendrich - Hrabina (84. Hošek), Rychlý, Hnaníček, Žídek - Zavadil, Řezníček - Dordič, Texl (72. Juřena), Mondek (59. Zapalač) - Železník. Trenér: Balcárek.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Opava potvrdila to, co v prvním jarním kole, kdy se představila jako velice organizovaný, bojovný a sebevědomý tým. V prvním poločase nám hru velice ztěžovali, snažili se být všude včas, přesouvali se dopředu a dostupovali nám hráče. Ze začátku jsme i kvůli změnám v sestavě byli nejistí. Dali jsme gól a měli jsme další možnosti. Šancí bylo v prvním poločase dost, ale hra byla taková dost neurovnaná. Soupeř měl dva zajímavé momenty. Ve druhém poločase jsme začali velice dobře, měli jsme spoustu dobrých přechodových věcí a dali jsme gól na 2:0. Tím, že byl neuznaný, nás to trošku zabrzdilo a Opava ještě změnila rozestavení. Pro nás spousta pozitivních věcí, na druhou stranu je i spousta negativních."

Jiří Balcárek (trenér Opavy): "Musím říct, že výkon v prvním poločase se mi stejně jako s Plzní líbil. Dostáváme se s tak silnými soupeři do šancí, které bychom měli proměňovat. Druhý poločas se mi z našeho pohledu už moc nelíbil, byli jsme tam málo nebezpeční směrem dopředu. Mužstvo potřebuje dobrý výsledek, ale jsem tady šestý zápas a z toho jsme hráli pět proti týmům, které byly na prvním až šestém místě. Nechci říct, že by kluci potřebovali slabšího soupeře, ale potřebovali by se chytit nějakým utkáním a hlavně vstřelit branku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články