Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

SOUHRN 2. KOLA: Spartu spasila hlavička Hložka. Slavia přejela Teplice, Baník poprvé vyhrál

Ve druhém kole první ligy se dařilo oběma pražským "S". Zatímco ale Sparta rozhodla o výhře nad Jabloncem 2:0 až ve druhé půli, Slavia si v Teplicích otevřela gólovou střelnici už v prvním poločase třemi góly. Po přestávce se navíc prosadila i nejdražší posila Nicolae Stanciu a sešívaní nakonec zvítězili 5:1. Stejně povedených úvodních 45 minut předvedli i hráči Bohemians ve vítězném duelu proti Mladé Boleslavi. Viktoria Plzeň je nadále stoprocentní, nedaří se zatím Zlínu, který prohrál 0:1 i v Olomouci. Baník Ostrava vykřesal z duelu v Karviné tři body za výhru 2:1.

Fotbalisté Slavie se radují z branky
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Sparta Praha - Jablonec 2:0

Reparát za úvodní prohru se Slováckem se Spartě povedl, i když s nedostatky. Především v koncovce Pražané proti Jablonci tápali v čele s forvardem Liborem Kozákem, než se povedenou hlavičkou prosadil talent Adam Hložek. Na něho navázal Guélor Kanga perfektní střelou do horního růžku branky a pečetil vítězství 2:0. 

Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 3:0

Už v poločase vedli fotbalisté Bohemians 1905 o tři branky, ustrážili boleslavského střelce Nikolaje Komličenka, a tak o přestávce zařídili jeho střídání. Bylo hotovo. "Klokanům" se druhé utkání nového ročníku povedlo náramně. Brankami Kamila Vacka, Jakuba Podaného a Petra Hronka vymazali Mladou Boleslav 3:0.

Liberec - Plzeň 1:2

Plzeň si na půdě Liberce mnoho šancí nevytvořila, prakticky všechny ale dokázala proměnit, a tak slaví výhru 2:1. Hlavním hrdinou utkání se stal plzeňský stoper Luděk Pernica, který jeden gól sám dal a na druhý přihrál. Viktoria potvrdila skvělou bilanci na stadionu U Nisy, kde neprohrála už od roku 2007, a po dvou odehraných kolech tak má na kontě plný počet šesti bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Liberec - Plzeň

Olomouc - Zlín 1:0

Náhrada za hříšníka Jakuba Yunise, který stál za červenou kartu, se povedla náramně. Sigma Olomouc zvítězila v moravském derby na Andrově stadionu nad Zlínem 1:0 a o jedinou branku utkání se postaral hlavičkou Martin Nešpor. Kouč Hanáků Radoslav Látal si připsal první výhru, naopak Zlín s Josefem Csaplárem čeká na gól.

Opava - Příbram 1:0

Sice byl zápas skoupý na vyložené šance, ale tu klíčovou využili Slezané. Opavští fotbalisté doma porazili Příbram 1:0 a navázali na vítězství z minulého týdne na hřišti Českých Budějovic. Po standardce Pavla Zavadila se trefil hlavou René Dedič.

Slovácko - České Budějovice 0:2

Musíme zvládnout utkání s Českými Budějovicemi, jinak výhra na Spartě bude k ničemu. V podobném duchu mluvil kouč fotbalistů Slovácka Martin Svědík po vítězství 2:0 na Letné, jenže hned v dalším kole stejným výsledkem jeho svěřenci prohráli. Nováček z Českých Budějovic vyloupil Uherské Hradiště brankou Lukáše Provoda a Iva Táborského.

Teplice - Slavia Praha 1:5

Pražská Slavia dala zapomenout na trápení ve Zlíně poté, co zaznamenala vysokou výhru v Teplicích po výsledku 5:1. Sešívaní rozhodli o třech bodech už v prvním poločase, kdy se postupně trefili Zmrhal, van Buren a Hušbauer. Mužem zápasu byl Petr Ševčík, který přihrál na tři góly, poslední asistenci si připsal u trefy Nicolae Stancia. V závěru se prosadil i Souček. Zmar Teplic dovršil Jakub Mareš, který byl po druhé žluté kartě vyloučen už ve 46. minutě.

Karviná - Baník Ostrava 1:2

Ostravy vzešla ze slezského derby v Karviné vítězně a za výhru 2:1 veze domů tři body. Zasloužili se o to trefami Tomáš Smola a Milan Jirásek, domácí Vojtěch Smrž už v závěru stihl jen snížit. Baník na půdě MFK vyhrál vzájemné ligové utkání poprvé v historii. Domácí jsou po dvou kolech bez bodu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články